Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Majke nakon poroda: 'Čak šest mjeseci nisam osjećala ništa...'

Majke nakon poroda: 'Čak šest mjeseci nisam osjećala ništa...'
1

Grozno je to reći, ali ja šest mjeseci nakon što sam rodila nisam osjećala ništa. Ni tugu, ni sreću, ništa, napisala je žena koja kaže da je 'pola godine dolazila k sebi'

VIDEO

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: 24 savjeta koji će vam sačuvati zdravlje

Zadnjih je nekoliko godina na društvenim mrežama trend da se novopečene mame odmah nakon poroda pohvale s videom ili barem s fotkom prvih trenutaka sa svojim novorođenčetom (a neke objave i cijeli porod). No ima i onih mama koje te dragocjene trenutke nisu nisu mogle ni snimiti jer im iskustva nisu bila pozitivna i nije bilo 'pravog trenutka' koji bi se s mobitelom 'uhvatio' za vječnost.

 Žene iz cijelog svijeta podijelile su anonimne preko Whispera svoje priče o tome kako su se osjećale za vrijeme poroda i prvih dana majčinstva. Jedna od njih požalila se da su je medicinske sestre u rodilištu grozno tretirale, i to od trenutka kad im je priopćila svoju odluku da ne počne odmah dojiti nakon teške noći i poroda na carski rez. 

Mother giving milk from bottle to her baby sleeping on hands

- Meni je porod bio 'prava trauma', trajao je više od 40 sati a noć nakon poroda nisam ni sekundu spavala od brige je li sve u redu s mojom prerano rođenom kćerkicom - napisala je druga žena.

Jedna je Amerikanka rekla da je 'nakon poroda osjetila olakšanje' jer je zbog preobilnog i neočekivanog krvarenja na porodu bila sigurna da će umrijeti. 

Mame diljem svijeta, udahnite i riješite se društvenog pritiska
Mame diljem svijeta, udahnite i riješite se društvenog pritiska

A žena iz Connecticuta priznala je kako je 'mislila da s njom nešto nije u redu jer nije mogla zaplakati od sreće' kad je rodila zdravu djevojčicu.

- Grozno je to reći, ali ja šest mjeseci nakon poroda nisam osjećala ništa. Ni tugu, ni sreću - napisala je jedna žena i priznala da je tek nakon pola godina počela osjećati privrženost i ljubav prema svom sinu.

Beba koja plače

Druga je mama rekla da joj se kćerkica rodila tri mjeseca prerano i da je mjesecima bila 'luda od brige', dok je malena bila u inkubatoru.

- Ja sam bila prestravljena; bez muškarca u mom životu i bez mame koja bi mi pokazala što trebam raditi, bila sam sama sa bebom a nisam znala ništa - napisala je jedna samohrana majka i dodala da je zahvalna što joj je tata nekoliko puta kod nje prespavao i pomogao joj s bebom u tim prvim danima majčinstva. 

Mamin mozak - fascinantna je prilagodba na povjereni život
Mamin mozak - fascinantna je prilagodba na povjereni život

- Početak majčinstva za mene je bio horor: bila sam tako bolesna da sam se probudila tri dana nakon poroda, a sina sam mogla vidjeti tek tri dana nakon toga - napisala je jedna žena, a kaže da se 'samo htjela osjećati dovoljno dobro da se o njemu brine'.

Druga je napisala da joj je kćer odmah nakon poroda imala komplikacije zbog kojih su je liječnici hitno prebacili u dječju bolnicu.

- Tek su me sutradan pustili k njoj tako da sam prvu noć majčinstva provela bez bebe i uplašena - rekla je.

'Nisam bio spretan s pelenama, a sad ih mijenjam brže od žene'
'Nisam bio spretan s pelenama, a sad ih mijenjam brže od žene'

Jedna je mama s drugima podijelila da je već dan nakon poroda počela osjećati krivnju što je odlučila imati dijete, a onda je ta krivnja prešla, kaže, u postporođajnu depresiju. 'Dosta dugo mi je bilo teško', napisala je anonimno.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Zdravlje u šiframa: Tajni znaci otkrivaju što se događa

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin:

Pokretanje videa...

00:34
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku