Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
28 komentara

Majke nakon poroda: 'Čak šest mjeseci nisam osjećala ništa...'

Grozno je to reći, ali ja šest mjeseci nakon što sam rodila nisam osjećala ništa. Ni tugu, ni sreću, ništa, napisala je žena koja kaže da je 'pola godine dolazila k sebi'

Foto: GettyImages
28 komentara

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: 24 savjeta koji će vam sačuvati zdravlje

Zadnjih je nekoliko godina na društvenim mrežama trend da se novopečene mame odmah nakon poroda pohvale s videom ili barem s fotkom prvih trenutaka sa svojim novorođenčetom (a neke objave i cijeli porod). No ima i onih mama koje te dragocjene trenutke nisu nisu mogle ni snimiti jer im iskustva nisu bila pozitivna i nije bilo 'pravog trenutka' koji bi se s mobitelom 'uhvatio' za vječnost.

 Žene iz cijelog svijeta podijelile su anonimne preko Whispera svoje priče o tome kako su se osjećale za vrijeme poroda i prvih dana majčinstva. Jedna od njih požalila se da su je medicinske sestre u rodilištu grozno tretirale, i to od trenutka kad im je priopćila svoju odluku da ne počne odmah dojiti nakon teške noći i poroda na carski rez. 

Mother giving milk from bottle to her baby sleeping on hands | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

- Meni je porod bio 'prava trauma', trajao je više od 40 sati a noć nakon poroda nisam ni sekundu spavala od brige je li sve u redu s mojom prerano rođenom kćerkicom - napisala je druga žena.

Jedna je Amerikanka rekla da je 'nakon poroda osjetila olakšanje' jer je zbog preobilnog i neočekivanog krvarenja na porodu bila sigurna da će umrijeti. 

POSAO ILI OBITELJ? Mame diljem svijeta, udahnite i riješite se društvenog pritiska

A žena iz Connecticuta priznala je kako je 'mislila da s njom nešto nije u redu jer nije mogla zaplakati od sreće' kad je rodila zdravu djevojčicu.

- Grozno je to reći, ali ja šest mjeseci nakon poroda nisam osjećala ništa. Ni tugu, ni sreću - napisala je jedna žena i priznala da je tek nakon pola godina počela osjećati privrženost i ljubav prema svom sinu.

Beba koja plače | Autor: Pixabay/Prijatelji životinja Foto: Pixabay/Prijatelji životinja

Druga je mama rekla da joj se kćerkica rodila tri mjeseca prerano i da je mjesecima bila 'luda od brige', dok je malena bila u inkubatoru.

- Ja sam bila prestravljena; bez muškarca u mom životu i bez mame koja bi mi pokazala što trebam raditi, bila sam sama sa bebom a nisam znala ništa - napisala je jedna samohrana majka i dodala da je zahvalna što joj je tata nekoliko puta kod nje prespavao i pomogao joj s bebom u tim prvim danima majčinstva. 

Young mother holding her little newborn baby girl, smiling with PROMJENE NA MOZGU Mamin mozak - fascinantna je prilagodba na povjereni život

- Početak majčinstva za mene je bio horor: bila sam tako bolesna da sam se probudila tri dana nakon poroda, a sina sam mogla vidjeti tek tri dana nakon toga - napisala je jedna žena, a kaže da se 'samo htjela osjećati dovoljno dobro da se o njemu brine'.

Druga je napisala da joj je kćer odmah nakon poroda imala komplikacije zbog kojih su je liječnici hitno prebacili u dječju bolnicu.

Foto: Thinkstock

- Tek su me sutradan pustili k njoj tako da sam prvu noć majčinstva provela bez bebe i uplašena - rekla je.

MARIN ČILIĆ: 'Nisam bio spretan s pelenama, a sad ih mijenjam brže od žene'

Jedna je mama s drugima podijelila da je već dan nakon poroda počela osjećati krivnju što je odlučila imati dijete, a onda je ta krivnja prešla, kaže, u postporođajnu depresiju. 'Dosta dugo mi je bilo teško', napisala je anonimno.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Zdravlje u šiframa: Tajni znaci otkrivaju što se događa

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message