Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Make-up koji laska licu: Sedam top savjeta za žene u 50-ima

Make-up koji laska licu: Sedam top savjeta za žene u 50-ima

S godinama se pristup šminkanju, kao i formule koje koristimo mijenjaju, no osim zlatnog pravila manje je više, u kasnijim dekadama života bitno je poštivati nekoliko ključnih pravila za divan make-up

VIDEO

- Žene u pedesetima imaju nov, uzbudljiv odnos sa šminkom, čak i ako prije nisu previše razmišljale o njoj - komentirala je vizažistica Jaleesa Jaikaran za mbg. Istraživanje kompanije Harris pokazalo je da se žene u 50-ima osjećaju ugodno u vlastitoj koži te da je je smatraju savršenom za nove make-up igre.

1. Priprema kože za make-up

Za svaki besprijekoran izgled šminke, potrebna je pravilna njega kože.

- Šminka je čarobna i transformirajuća, ali dvije stvari ne može sakriti: teksturu i dimenziju lica i kože - ističe vizažistica. Naime, prije šminkanja obavezna je hidratantna krema, kako bi tekstura bila mekana i pripremljena.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti hiperpigmentacije

Pokretanje videa...

koža 00:43

2. Primer je prijatelj

- Highlighter primer odlično priprema kožu za šminkanje, daje joj dojam ujednačenosti i smanjuje eventualni mastan sjaj – ističe Compton.

Komične frizure poznatih serija koje su mnogima dizale živac
Komične frizure poznatih serija koje su mnogima dizale živac

3. Ujednačenost kože prije prekrivanja bora

Izjednačavanje tona kože trebalo bi biti prioritet, prije skrivanja bora. Naime, bore je teže sakriti, dok je kožu moguće uskladiti toniranim podlogama. Vizažistica pritom savjetuje par kapi highlightera u podlogu, koži će dati diskretan, zdravi sjaj. Što se tiče korektora, pazite da nije previše težak, jer će ući u bore i dodatno ih naglasiti.

4. Kremasto rumenilo je zakon

Kremaste teksture lakše je nanositi slojevito, bolje se stapaju s kožom i djeluju prirodno.

- Lagano tapkajte kremasto rumenilo po jagodicama, točno ispod ispod zjenice, a onda krenite prema unutra. Samo pripazite da rumenilo ne nanosite prema dolje, to daje dojam opuštenosti kože – komentirala je stručnjakinja.

Kreativne manikure: 10 ideja za nokte na temu Halloweena
Kreativne manikure: 10 ideja za nokte na temu Halloweena

5. Oblikujte obrve

Obrve s godinama postaju tanke i sijede, stoga ih treba oblikovati olovkom ili sjenilima. Idealno je popuniti praznine, laganim potezima, a onda učvrstiti gelom za obrve, koji dolazi u kombinaciji sa češljićem.

6. Trik za izgled otvorenijih očiju

Tuš za oči u tamno zelenoj, plavoj ili ljubičastoj dat će očima dojam budnosti, otvorenosti i živosti. Crtajte po gornjoj liniji, prema van, no ne i po donjoj, pošto će time oko djelovati manje.

Ima još jedan trik – nanesite sjenilo s vanjske strane prema unutra, time će najtamniji pigment biti na vanjskoj strani, a unutra će biti svijetlo i lagano.

Elektricitet u kosi smanjit će formule koje štite od vrućine
Elektricitet u kosi smanjit će formule koje štite od vrućine

7. Usne – olovka pa ruž

I usne se mijenjaju s godinama, stoga ih treba uokviriti olovkom, prije nanašanja ruža ili sjajila. Vizažistica predlaže olovku u nijansi ili dvije tamnijoj od prirodne boje usana. Divno će izgledati svježe boje poput svijetle fuksije ili koraljne. Takve nijanse mogu stvoriti dojam punijih usana, jer privlače pažnju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa