Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Mala škola šminkanja za svaki oblik lica: Istaknite sve adute

Mala škola šminkanja za svaki oblik lica: Istaknite sve adute
1

Savjeti Simone Antonović: Da biste 'uokvirili' lice, upotrijebite dvije nijanse tamniji puder, a highlighter nanesite povlačenjem malih crtica u obliku polumjeseca

VIDEO

Zlatno pravilo nanošenja highlightera je da ga nanosite na dijelove lica koje želite istaknuti, upozorava vizažistica Simona Antonović. 

- Highlighter ne služi za prekrivanje, samo za posvjetljivanje - ističe. Ako imate uvučenu bradu, na nju nanesite highlighter kako biste je istaknuli.  

- Nanosi se i ispod očiju, u unutarnji kut oka, jamicu iznad usne i sredinu brade - kaže. Kako biste sami najpravilnije nanijeli highlighter, najvažniji je dobar “alat”.

- Kistovi koje upotrebljavate moraju biti najbolje kvalitete: od prave ili silikonske dlake, kako biste si olakšali nanošenje šminke. Tako će izgledati prirodno i ravnomjerno - otkriva Simona.

Prije nanošenja highlightera ujednačite ten.

- Učinite to tekućom podlogom koja se nanosi i na područje oko očiju. Potom laganim potezima, kao da povlačite crtice, stavite highlighter na područje ispod očiju u obliku polumjeseca. Prstom ga lagano i nježno utapkavajte dok se potpuno ne stopi s podlogom - objašnjava. 

Lice “uokvirite” i sjenčanjem, a upotrebljavajte puder koji je dvije nijanse tamniji od prirodnog tena. 

- Za kapke upotrijebite zemljane tonove te sjenila u nijansama srednjeg intenziteta - ističe vizažistica.

Kako smanjiti oštre linije četvrtastog lica?

Sjenčanjem lica postiže se ujednačenost lica, što se naziva i kozmetička kirurgija. 

- Sjenčanjem bočne čeljusti brade i vanjskih kutova čela četvrtastog lica smanjit ćete vidljivost oštrine i prvog dojma kvadratastog lica. Duguljasto lice sjenčajte na rubu čela, uz kosu i na donjem dijelu lica, odnosno vrhu brade - kaže.

Pomladite lice u nekoliko poteza 

Highlighter se ne nanosi na jagodice, istaknula je vizažistica Antonović pa dodala da, ako imate isključivo ravan nos, možete ga nanijeti na korijen nosa lagano ga utapkujući, isto kao i na pregib iznad usana te sredinu brade. Na taj način lice će izgledati svježije, odmornije i mlađe.

Za kraj nanesite puder u kamenu

Nakon nanošenja tekuće podloge i highlightera debelim kistom i transparentnim puderom u prahu ili kamenu lagano fiksirajte podlogu. Tek tada možete našminkati kapke, istaknuti obrve ako je potrebno i obvezno nanijeti rumenilo svježih nijansi, objasnila je Simona.

Uokvirite duguljasto lice

Duguljasto lice sjenča se na krajnjem gornjem dijelu lica - čelu i uz rub kose, te donjem dijelu lica, odnosno vrhu brade, objasnila je vizažistica Simona pa dodala da izbočene dijelove potamnite. 

Ako je lice srcoliko, sjenčajte od sljepoočnice preko čela

Srcolik oblik lica sjenča se po rubnom dijelu lica - počevši s jedne strane uha, preko sljepoočnica do čela, pa se polako spuštajući na drugu stranu lica do jagodica, ispričala je. 

Kad highlighter nanosite ispod očiju, ne radite to bez prethodno nanesene podloge kako se ne bi vidjeli nabori.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'
'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi