Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Male ideje za Valentinovo koje će vas izvući iz kolotečine i podsjetiti koliko je ljubav lijepa

Male ideje za Valentinovo koje će vas izvući iz kolotečine i podsjetiti koliko je ljubav lijepa

U ovo vrijeme pandemije teško je napraviti sve što želimo, ali ono što zapravo uvijek trebamo od svog partnera je samo potvrda da nas netko cijeni i voli, a za to nisu potrebne grandiozne geste

VIDEO

Isprobajte nešto novo

Valentinovo je izvrsna prilika za nešto novo, bilo da je to vožnja motociklom, planinarenje u dvoje ili zajednički skok padobranom. Takva avantura jača kvalitetu veze zato što pobuđuju slične emocije kao kad ste se upoznali, odnosno leptiriće u trbuhu, potvrdila je američka studija. Te aktivnosti ne trebaju nužno biti vezane samo za Dan zaljubljenih, a parovi u njima mogu uživati svaki tjedan ili jednom na mjesec, ovisno kako se dogovore. To će održati strast u vezi.

POGLEDAJTE VIDEO: Što (ne)gledati za Valentinovo?

Pokretanje videa...

04:34

Pokažite koliko se cijenite

Ako partner zna da ga bolja polovica cijeni, poštivat će i on nju kao i sve što radi za njihovu vezu. Upravo je to međusobno poštovanje odlika predanih i stabilnih parova. Stoga na Valentinovo, ali i bilo koji drugi dan, pokažite partneru koliko ste zahvalni na vezi i njemu samome. Bilo da to pokažete svojim poklonom ili lijepom gestom, partner će znati da ga još uvijek cijenite.

Fotolia

Razigrane strasti

Dan zaljubljenih prilika je za iskušavanje noviteta u spavaćoj sobi. Tijekom seksa izlučuje se oksitocin, hormon sreće koji jača zaljubljenost i bliskost, potvrdile su studije. Osim toga, on povećava i želju za seksom. Predigra može početi uz večeru uz svijeće, ljubljenjem, masažom s uljima ili seksi donjim rubljem, a sve to povezuje parove na dubljoj razini.

Poklonite nešto neočekivano

Ljudi na neočekivane poklone reagiraju pozitivnije nego na druge i taj je osjećaj sreće dugotrajniji, pokazalo je istraživanje. Upravo zbog toga, Valentinovo je idealna prilika da usrećite bolju polovicu, bilo da je iznenadite vikendom za dvoje, skuhanom večerom ili obavljanjem kućanskih poslova umjesto nje. Najbolje je voditi se onim što partner voli.

Prisjetite se...

Prisjećanje na sretne trenutke stvara pozitivniji stav prema budućnosti. Ono povezuje i životu daje veći smisao, potvrdilo je američko istraživanje. Stoga vas povratak u vrijeme kad ste se zaljubili, prvi put zaplesali ili se poljubili može povezati i vratiti osjećaje koje se osjećali na početku veze. Također, evociranje tih sjećanja samo potvrđuje koliko ste dobar tim.

Ostavite poruke

Napišite niz malih poruka poput 'Sretna što te imam', 'Zahvalna što postojiš', 'Uz tebe je život ljepši', 'Jedva čekam vidjeti te krezubog u starosti', 'Volim tvoj miris' ili bilo što drugo što vama znači. Ostavite ih navečer na mjestima na kojima znate da će ujutro proći - npr. otvorit će svoju ladicu s čarapama, ormarić u kupaonici, u torbi za laptop, u kuhinjskom ormariću da uzme šalicu za kavu. Iznenadite jedno drugo, sigurno će biti sretni. 

Valentinovo bez brige: Idealan dar za svaki horoskopski znak
Valentinovo bez brige: Idealan dar za svaki horoskopski znak

Donesite omiljene kolače

Imate li omiljenu slastičarnicu, nazovite je par dana ranije i rezervirajte njene ili njegove omiljene kolače. Budući da je sad sve 'to go' provjerite tko radi, a tko ne na vrijeme. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje