Obavijesti

Lifestyle

Komentari 31

Male Vage ne podnose svađu u kući, a Škorpioni su misterij...

Male Vage ne podnose svađu u kući, a Škorpioni su misterij...
1

Djeca Škorpioni svojim će roditeljima biti pravi izazov jer nikad neće sa sigurnošću znati što misle i osjećaju, a Vodenjaci će trebati podršku jer su drugačiji od drugih

VIDEO

Mali Ovan - mali Sherlock Holmes

Mali Ovnovi su osjetljive tratinčice, ali se razvijaju u prave vođe zbog svoje fizičke i psihičke stabilnosti. Svojim roditeljima zadat će puno glavobolje, jer su vrlo tvrdoglavi i sve vole raditi po svome. Vrlo su nestrpljivi, kreativni, strastveni, a prije svega nemirni. Stalno žele biti u pokretu i za njih sjedenje i nošenje nije omiljeni sport. Već kao vrlo mali pokazuju izrazitu emotivnost i ne znaju i neće zadržavati svoje emocije za sebe. Zato ćete s njima vrlo često uživati u mini ispadima bijesa, ali i glasnog smijeha te razdraganosti. 

Dobro je što nisu zlopamtila i brzo se odljute. Isti takvi su i u odrasloj dobi. Zahtijevaju mnogo pažnje i brzo se naljute ako ne dobiju ono što žele. Kao malo veća djeca pokazat će vam da ih interesiraju različite stvari, ali vrlo rijetko će imati dovoljno koncentracije da dovrše započeto. Zato roditelji s ovim mališanima moraju imati dovoljno strpljenja.

Potičite ih da se bave sportom kako bi izbacili svu  energiju iz sebe. Imati dijete rođeno u znaku Ovna znači imati pokraj sebe ljubav, snagu i povjerenje.

Što je više u prirodi i što bolje jede, dijete Bik će biti sretnije

Bikovi su znak pun plemenitosti, snage i izdržljivosti što fizičke, što emocionalne. Poznati su po svojoj mudrosti. Puštajte im laganu umirujuću glazbu i puno se smijte, jer to odgovara njihovom razvoju. Mali Bikovi vole mir, jer su po prirodi takvi i uvijek će slušati svoju majku. Jako su privrženi i ostatku obitelji. 

Vole svjež zrak, prirodu, životinje, pa pokušajte što više vremena provesti na otvorenome. Ako vam jasno pokažu koju hranu žele, a koju odbijaju nemojte se brinuti, jer oni dobro znaju što im je potrebno i što im odgovara budući da je to znak koji jako uživa u hrani. Ono što im treba više od svega je sigurnost, pažnja i maženje jer samo uz takvo okruženje bit će potpuno mirni. Nikada nećete imati problema kod pisanja zadaća s Bikom, jer planiranje i izvršavanje zadataka njihova je glavna karakteristika. Također, po prirodi su usporeni i imaju svoj red i način na koji obavljaju stvari zato se roditeljima preporučuje da im ne prekrcavaju dan s previše aktivnosti.

Nemirni Blizanci brzo se zadovoljavaju sa svime

Mali Blizanci uživaju u promjenama i stalno će zahtijevati da se igraju na nekom drugom mjestu. Jedan dana igraonica, drugi dan u parku, a treći dan ćete vjerojatno je morati improvizirati kod kuće. Vrlo su komunikativni i šarmantni i osvojiti će svakoga. Sa svojom izuzetnom inteligencijom uvijek će se snaći u životu i vrlo brzo financijski se osamostaliti. Blizanci se vole školovati te će sami inicirati da ih upišete na radionice već u ranoj dobi, pa im nabavite puzzle i igrice za razvoj kako bi što bolje unaprijedili svoj mozak.  

Djeca Blizanci vole nove stvari i vrlo brzo se prebacuju s jedne na drugu aktivnost. Čim svladaju novu vještinu, brzo će je zanemariti i prebaciti se na nešto drugo. Po prirodi su neodlučni i brzo mijenjaju mišljenje. Roditelji će zato trebati poraditi na njihovoj fokusiranosti. Inače su vrlo ljubazni i obično imaju puno prijatelja, a najčešće su u centru pozornosti. Svoje roditelje ne žele iznevjeriti i trudit će se maksimalno to ostvariti. Sa svojom izuzetnom inteligencijom uvijek će se snaći u životu i vrlo brzo financijski se osamostaliti. Nikada nemojte sputavati njihovu kreativnost te im dopustite da uvijek nešto stvaraju.

Nježni Rakovi vole rutinu i roditeljsku ljubav

Mališani Rakovi jednako uživaju u miru koji im pruža majčin zagrljaj, kao i zabavi koju mogu dobiti na igralištu. Vezani su za dom, obitelj i kućne ljubimce. Bilo gdje da idete s njima obavezno ponesite njihovu omiljenu igračku ili dekicu. Vole rutinu, i odgovara im da odlaze na spavanje ili na kupanje uvijek u isto vrijeme. 

Inače su vrlo lukavi i roditelje će pokušavati natjerati da im kupe sve što požele. Također su velikodušni i vole dijeliti svoje igračke s drugom djecom. Rakovi bi htjeli imati veliku obitelj s puno braće kako bi uvijek imali partnera u igri. Većina Rakova nije ljubitelj škole i zadaće i redovito će se pokušavati izvući iz toga. Uvijek ga  motivirajte da napravi svoju zadaću i ukoriti njegovu lijenost.

Malim Rakovima brižnost je usađena osobina. Darujte im biljku ili ljubimca i instinktivno će znati što s njom treba činiti. Nemojte se iznenaditi ni ako vam doma donese svakog napuštenog psa kojeg nađu jer im je briga za druge jednostavno urođena. 

Iako su vezani uz obitelj, samoća im je potrebna. S vremena na vrijeme dajte im malo vremena nasamo jer samo na taj način mogu "popričati" sami sa sobom i promisliti o svojim ranjivostima te načinima zaštite. 

Mali Lavovi su veliki emotivci

Mali Lavovi su topli, puni ljubavi, emocionalni, ali prije svega odani. Dobri su prijatelji i jako su privrženi svojoj obitelji za koju bi sve učinili. Nova mjesta za igru pomalo ih straše te većinom obožavaju samo jedno igralište i to ono na koje ste ga odveli prvi put. 

Osjetljivi su, ponosni i pomalo umišljeni. No ispod te ponosne vanjštine krije se velika emotivnost pa male Lavove samo jedna gruba riječ može odvesti u tugu i narušiti njihovo samopouzdanje. Ono što im primarno treba je pažnja, pohvala i potvrda njihovih izbora, a nju će tražiti i od roditelja i od prijatelja. Poradite na tome jer samo malo poticaja može Lava pretvoriti u zvijezdu vrtića ili škole pa ćete ih uskoro gledati na pozornici kako pjevaju, plešu ili glume u predstavi. 

Urođena im je doza dramatičnosti pa će vas nerijetko iznenaditi svojim izvedbama, a pronaći ćete ih i kako se često promatraju u zrcalu. No ova djeca ipak vole rutinu. Pozorno će slušati i pratiti svaki roditeljski pokret te ga s radošću prekopirati. Oni su djeca s kojom nikada nećete imati problema, jer vrlo brzo nauče riječ "ne".  Ne propustite pohvaliti malog Lava za njegovu duboku odanost i osjećaj za moral kako bi znao da je to važnije od impresioniranja prijatelja humorom ili dobrim izgledom.

Djevice od malena pokazuju sklonost pravilima i rasporedima

Djeca Djevice prije svega su vrlo sramežljive i rezervirane. Ako ih nađete kako sami stoje u kutu i čekaju da ih netko pozove u igru nemojte se prestrašiti. To je kod njih normalno. Potrebno im je jedno vrijeme da se prilagode novoj okolini. Kad nađu svoje prijatelje i opuste se, s njima će se htjeti igrati svaki dan. 

One skrivaju svoje talente zbog sramežljivosti, pa morate biti vrlo strpljivi. Djeca Djevice vrlo su skromna i ljubazna te svima pokazuju svoju ljubav. Obožavaju red i disciplinu pa će njihove igračke uvijek biti pospremljene, ali ne na običan način. Vjerojatno ćete ih pronaći kako ih slažu prema određenom rasporedu, veličini ili boji. Kad odrastu takvi su i u školi i na poslu. 

Vrlo su racionalna i uvijek će odvagnuti dobre i loše strane u situaciji te odlučiti se za ono što ima više smisla. Imaju visoke standarde, a oprez im je urođen. Unatoč tome imaju veliko srce i uvijek će rado pomoći svakome. Budući da imaju visoka očekivanja i standarde, roditelji ih trebaju uravnotežiti i objasniti im da ne moraju uvijek očekivati savršenstvo, već da je i dovoljno dobro - dobro. Uravnotežena prehrana i dovoljna količina sna učiniti će Djevice još jačima u njihovim svakodnevnim zadacima.

Za miroljubivu Vagu nema svađe u kući

Još kao djeca, Vage će iskazivati zabrinutost za druge i osjećaj za pravdu. Vole mir u kući i pobrinut će se da ga bude. Nesebično će pomagati drugima i dijeliti svoje igračke s drugim djecom. Imaju dobro razvijen centar za ravnotežu i brzo će naučiti hodati. Djeca Vage će se htjeti baviti nekim sportom ili uživati u plesu, glumi ili crtanju. 

Ne vole sukobe i rijetko da se ljute na druge, pa se gotovo nikad ne svađaju s drugom djecom u školi ili na igralištu. S njima roditelji neće imati problema jer je imati dijete Vagu pravi blagoslov. Ona vole slušati svoje roditelje i nikada im neće raditi probleme pred drugima.

Škorpioni su pravi misterij odmalena

Ova djeca imaju snažnu volju, neumoljivi su, a prije svega pametni. No vole sukobe pa će se često posvađati s drugom djecom, a roditelji imati pune ruke posla u objašnjavanju i mirenju. Po prirodi su intenzivni i vole krajnosti, no izvana vrlo mirni. Upravo izreka "tiha voda brege dere" savršeno opisuje Škorpiona. Izvana će djelovati mirno i staloženo, a iznutra će se kuhati prave male bure emocija. Roditeljima će biti jako teško otkriti što doista muči ovog mališana jer rijetko otkrivaju sve emocije. Vole manipulirati drugima, ali to više rade iz znatiželje nego iz loših namjera.

Ipak, potrebna im je bezuvjetna ljubav, pozornost i sigurnost da bi u potpunosti mogli razviti svoje talente. Lako se vežu za druge i skloni su kompleksnim prijateljstvima. Zanimat će ih horori i intrigantne priče od najranijih dana. Također, vrlo lako mogu postati opsesivna ili osvetoljubiva prema nekome pa će njihovi roditelji imati zadatak ublažavati ove karakteristike te ukazivati na važnost opraštanja i dobroljudskih odnosa. 

Učenje i razumijevanje pokreće djecu Strijelce

Ovi su mališani energični, zabavni i brižni. Svojom energijom zadat će vam mnoge glavobolje, jer će zahtijevati neprestan pokret, a spavanje će im biti najmrži dio dana. Učenje i razumijevanje ih pokreće, a predstave li im roditelji ono što ih zanima na zabavan način, imat ćete najsretnije dijete na svijetu. Obožavaju obiteljske izlete i odmore ponajviše zbog boravka u prirodi. Neiscrpnu energiju Strijelca dobro je usmjeriti, pa se roditeljima ovih mališana preporučuje upisati ih na sportske aktivnosti. 

Vrlo brzo se razvijaju, ali potrebna im je i dobra stimulacija, posebno u obliku knjiga, slikovnica, dokumentaraca te odlazaka u muzeje ili zoološki vrt. Zahtijevat će puno pozornosti, a najviše im možete pomoći ako puno razgovarate s njima. Zbog svoje vesele i optimistične naravi imat će puno prijatelja. 

Aktivni Jarci vole pokazivati svoj trud

Mali Jarčevi su vrlo organizirani, radišni i prije svega jako vole svoju obitelj s kojom su uvijek u bliskim odnosima. Ne žele gubiti vrijeme na spavanje te će uvijek raditi probleme oko popodnevnog počinka. Nemojte se brinuti zbog toga, oni imaju uvijek dovoljno energije. Dijete Jarca više će zanimati stripovi i šetnje šumama od televizije ili računala. Istraživati nepoznate prostore njihov je omiljeni hobi pa će parkovi biti njihovo idealno igralište. 

Postupci i odluke njihovih roditelja jako utječu na ponašanje malih Jarčeva jer su im oni uzor. Naučite ih fleksibilnosti kako bi se lakše snašli u životu. Primarno su orijentirani na rezultat pa im neće biti problem potruditi se obaviti nešto ako vide da to ima cilj. Za svaki svoj uspjeh tražit će potvrdu i pohvalu roditelja i okoline. To je ono što ih pokreće jer žele da drugi vide koliko su se trudili i koliko su pametni pa je dobro da im roditelji u svakom slučaju pruže podršku. Prirodno su dobri s novcima pa se roditeljima preporučuje da ih sa svakim novim rođendanom sve više uče o štednji i raspolaganju njima.

Djeca Vodenjaci moraju iskazati svoju individualnost

Mali Vodenjaci vrlo su iskreni sa svima, odani svojoj obitelji i često će iznenaditi svojom kreativnošću. Različitost je ono što ih privlači pa njihovi interesi neće biti uobičajeni jer će u svakom slučaju htjeti biti drugačiji. Nemojte se iznenaditi ako vaše dijete bude voljelo hranu koju druga djeca preziru, ako ih budu zanimale aktivnosti koje nitko od njihovih vršnjaka ne radi ili ako rano pokažu sklonost nekomercijalnoj glazbi. 

Individualnost je ono po čemu se razlikuju, a od roditelja trebaju podršku za to. Vaše dijete vjerojatno će postati genijalac u određenom području pa ne treba zanemariti njihove potrebe. Roditeljska podrška im je jako bitna jer ako se ne budu mogli izraziti vjerojatno će se povući i sebe, postati tvrdoglava pa i buntovna. Prirodno su vrlo inteligentni pa s njima u školi neće biti problema. Imaju specifičan smisao za humor i način viđenja svijeta pa ćete odmalena uživati u njihovim zaključcima i zvonkom smijehu.

U Ribama se kriju sanjarske duše

Ovi veliki emotivci prije svega žude za pažnjom roditelja i neprestanom iskazivanju emocija. Imaju jako razvijenu maštu i njihov unutarnji svijet je vrlo osebujan. Djeca Ribe su jako nježna i suosjećajna pa će se lako zbližavati s drugima i pokazivati im puno ljubavi. No da bi ona bila sretna, isto očekuju zauzvrat. Jako su privržena majkama i rastanci od njih uvijek su im jako stresni. 

Djeca Ribe posjeduju veliki avanturistički duh i obožavaju odlaske na putovanja, a more obožavaju. Više su zainteresirana za svoja sanjarenja i instinkt nego za stvarni život pa roditelji ovdje najviše trebaju raditi na "prizemljavanju" i suočavanju ove djece sa stvarnošću. Budući da su emotivno osjetljiva, roditeljima se preporučuje da paze s kim se ovi mališani druže jer drugi lako utječu na njih. Tuđi utjecaj na njih se može jako odraziti pa je dobro pripaziti kome izlažu ovu djecu, a potrebno ih je naučiti prepoznati i kada ih drugi žele iskoristiti jer velikodušne Ribe nemaju "radar" za to.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju
Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac
KAŽU ZVIJEZDE...

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac

Pročitajte dnevni horoskop za petak 3. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje