Obavijesti

Lifestyle

Mali ekolozi u akciji dm-a spasili više od 25.000 stabala

Mali ekolozi u akciji dm-a spasili više od 25.000 stabala
1

Zeleni korak koji svi trebamo napraviti

Zeleni korak akcija je koju dm provodi u suradnji s osnovnim školama iz cijele Hrvatske. Tisuće i tisuće malih ekologa od 2012. godine, zajedno s učiteljicama i učiteljima, roditeljima i susjedima u svojoj zajednici prikupljaju i recikliraju stari papir. 
Mali ekolozi su tijekom pet godina akcije prikupili i reciklirali više od 1.500 tona starog papira i tako spasili više od 25 tisuća stabala. Naime, procjenjuje se da svaka tona recikliranog papira  spasi oko 17 stabala.

U sjeverozapadnoj Hrvatskoj, na samoj granici s Mađarskom, školu pohađaju najbolji mali ekolozi. Naime, čak četiri generacije učenika Područne škole Gotalovo iz općine Gola ostvarile su najbolje rezultate u akciji Zeleni korak.
 
Zahvaljujući predanom prikupljanju starog papira, PŠ Gotalovo osvojila je brojne nagrade kojima im je dm odao priznanje za doprinos zaštiti okoliša. Tijekom godina učenike PŠ Gotalovo u akciji Zeleni korak dm je nagradio s 35.000 kuna, pametnom pločom, kantama za sortiranje otpada te elektronskim mikroskopom jer u dm-u akciju Zeleni korak smatraju ulaganjem u bolju budućnost i žele pomoći školama u odgajanju i obrazovanju ekološki osviještenih građana.
 
Škole diljem Hrvatske već su krenule s prikupljanjem starog papira u sklopu šestog Zelenog koraka, a najbolji način da male ekologe podržimo je da i sami napravimo zeleni korak i počnemo brinuti o okolišu koji ostavljamo najmlađima.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju