Lifestyle

Komentari 0

Mali trikovi za velike putnike: Kako sakriti novac od lopova?

Mali trikovi za velike putnike: Kako sakriti novac od lopova?

Od planiranja puta mjesecima unaprijed do korištenja posebnih kutijica za pakiranje, ova lista pokušava putnicima olakšati putovanje. Skyscanner je podijelio svoje najbolje savjete za putnike koji često lete...

Popularna turistička tvrtka Skyscanner podijelila je svoje najbolje savjete za putnike koji često lete, od onih kako da uštede prostor u svojoj prtljagi do kako sakriti novac od potencijalnih lopova.

Razgovarali su sa stručnjacima u industriji kako bi pomogli putnicima da organiziraju svoje putovanje te kako bi izbjegli dodatne naknade koje im se naplaćuju po kreditnim karticama, piše Daily Mail.

Od planiranja puta mjesecima unaprijed do korištenja posebnih kutijica za pakiranje, ova lista pokušava putnicima olakšati putovanje.

Skyscanner preporučuje da pazite na tečaj valute zemlje u koju putujete kako bi 'uboli' najbolje vrijeme za razmijeniti novac, a time ćete i uštedjeti.

Ako idete u inozemstvo, preporuka je uzeti deviznu karticu kako vam banka ne bi uzimala naknadu za korištenje izvan matične države.

Ako na putovanje nosite gotovinu, influencerica Pati Rose koja često putuje preporučuje da držite novce skrivene na više različitih mjesta i to na primjer u praznoj bočici od vitamina koje ste ponijeli sa sobom na put jer tamo lopovi najvjerojatnije neće gledati.

Kad krećete rezervirati let, bolje je da pogledate koji su povezani (ako nije direktna ruta) kako bi si skratili čekanje između putovanja, ali također si morate ostaviti dovoljno vremena da pokupite prtljagu i ponovno se 'check in-ate' na drugi let (ako ne ide automatski).

Ako putujete avionom duže od tri sata, osigurajte si dovoljno vremena da ispružite noge, popijete kavu i pojedete koji zalogaj.

Ako slučajno propustite svoj povezani let, a sljedeći morate čekati duže od tri sata, iskoristite to vrijeme i razgledajte grad u kojem ste 'zapeli'.

Istražite aviokompaniju koju ste odabrali za svoj let, pronađite potencijalne akcije i 'last minute' ponude.

Ako je moguće, ponesite sa sobom veliki ruksak gdje ćete pohraniti predmete koji ne stanu u vašu veliku prtljagu. Istovremeno pazite da u vašoj ručnoj prtljazi ne bude pakiranja s tekućinom jer će vam to oduzeti.

Ako idete na daleku destinaciju pokušajte uhvatiti raniji let kako bi se prilagodili lokalnom vremenu - to će vam omogućiti da se sat tijela prirodno resetira i da ne pati previše od 'jet laga'.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci