Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Volite dubine? Ovo su neke od najboljih destinacija za ronjenje

Volite dubine? Ovo su neke od najboljih destinacija za ronjenje
1

Iako se putovanja još ne preporučuju uvijek možete razmišljati o mjestima koja biste htjeli posjetiti jednom kada ova situacija završi. Ako volite istraživati morske dubine, ovo su neka mjesta koja biste trebali uzeti u obzir

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ovaj vikend u Zagrebu filmovi će se gledati na parkiralištu

Kad bi barem samo slana voda - znoj, suze i more - doista bili lijek za sve, kao što je jednom rekao danski autor Isak Dinesen. Tada bi ronjenje bio dovoljan protuotrov koji je svijetu trenutno najviše potreban.

POGLEDAJTE VIDEO (Respirator od ronilačke maske):

Pokretanje videa...

CroResp: respirator od ronilačke maske 01:54

- Postoji toliko mnogo aspekata ronjenja koji mogu biti korisni u usmjeravanju uma od briga, stresova i svakodnevnih potreba - kaže klinička psihologinja i instruktorica ronjenja Laura Walton.

Voli se 'srediti': Zbog izolacije radila modnu reviju u dvorištu
Voli se 'srediti': Zbog izolacije radila modnu reviju u dvorištu

Iako se putovanja još ne preporučuju uvijek možete razmišljati o mjestima koja biste htjeli posjetiti jednom kada ova situacija završi. Ako volite istraživati morske dubine, ovo su neka mjesta koja bi trebali uzeti u obzir.

1. Otočje Raja Ampat, Indonezija

Otočje Raja Ampat također poznato kao 'Četiri kralja' sastoje se od četiri velika otoka i čine arhipelag od ukupno 1500 malih otoka. Ti otoci pripadaju Indoneziji i smatraju se jednim od najljepših otoka na svijetu. Nalaze se u indonezijskog provinciji zapadne Papue. Ovi otoci su poznati među ljubiteljima ronjenja.

- Otočje Raja Ampat je najviše cijenjeno od ljubitelja morskih dubina. Ovdje obitava više od 1300 vrsta koraljnih grebena - rekao je podvodni fotograf Brandon Cole.

2. Palau,Mikronezija

Palau, otočna je država u Tihom oceanu, 800 km jugoistočno od Filipina u Mikroneziji. Novootvoreno jezero meduza još je nešto što možete vidjeti. Međutim, Republika Palau  je jedno od najpoznatijih mjesta za sve ljubitelje ronjenja. Rijetke vrste koralja, opasne životinje, egzotične ribe , topla voda cijelu godinu, sve to privlači ljubitelje ronjenja. Najpoznatije ronilačko mjesto je 'Plavi kutak', greben koji izlazi na otvoreni ocean, je najbolji zbog bogatstva podvodnog života.

Kod kuće napravite i Starbucks Frappucino: Jednostavno i fino
Kod kuće napravite i Starbucks Frappucino: Jednostavno i fino

3. Fidži

Fidži je država u otočnoj skupini Fiji u jugozapadnome dijelu Tihog oceana. Budite spremni vidjeti koraljne grebene u bojama za koje niste ni mislili da postoje. 

- Postoji nešto posebno u vezi s plavom vodom Fidžija i žutom, crvenom, ljubičastom, zelenom i ružičastom pozadinom koraljnih grebena zbog čega cijeli prizor izgleda kao da ga je naslikao umjetnik - rekao je Cole.

Poznata ronilačka mjesta poput Beqa Lagoon odmarališta na Viti Levu, glavnom otoku Fidžija, privlači ronioce koji vole plivati s morskim psima. 

4. Otok Vancouver, Britanska Kolumbija

Jedno od najboljih svjetskih doživljaja ronjenja hladnom vodom nalazi se u vodama otoka Vancouver. Najbolja mjesta za ronjenje nalaze se na istočnom dijelu otoka dugog 300 kilometara. 

- Toliki dio područja prekrivaju jake struje koje djeluju kao transportna traka hranjivim tvarima i kisikom što obogaćuje morski život - kaže Cole.

Dostavljač iznenadio djevojčicu (6) za rođendan: Kupio joj dar
Dostavljač iznenadio djevojčicu (6) za rođendan: Kupio joj dar

Ovo je jedno od najbogatijih mjesta za ronjenje.

5. Kokosov otok, Kostarika

Kokosov otok je nenaseljeni otok 550 km ispred pacifičke obale Kostarike. Čamci za ronjenje su jedini način da pristupite ovom otoku. On je okružen dubokim vodama u kojima možete naići na morske pse, mante, tune, dupine i druge morske vrste koje privlače ronioce, prenosi CNN 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Zaposlenici potvrdili: Rad od doma povećava produktivnost

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

01:19
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Miris novog automobila: Što to osjetite kad sjednete u njega?
SPECIFIČAN MIRIS

Miris novog automobila: Što to osjetite kad sjednete u njega?

Kao što svi koji su kupili novi automobil znaju, taj 'miris novog automobila' ne traje vječno. To ovisi o vašem životnom stilu, koliko često koristite svoje vozilo i koliko drugih ljudi se vozi u njemu

Japanci rado vraćaju stvari koje je netko na cesti  izgubio
ISTOČNJAČKA FILOZOFIJA

Japanci rado vraćaju stvari koje je netko na cesti izgubio

Tijekom 2018. godine policija u Tokiju vlasnicima je vratila preko 545.000 osobnih iskaznica, te oko 130.000 mobilnih telefona i 240.000 novčanika koje su pooliciji uglavnom predali pošteni nalaznici
Stjuardese osim što putuju, pate od tjeskobe i nesanice
NIJE SVE TAKO BAJNO

Stjuardese osim što putuju, pate od tjeskobe i nesanice

Ako jedan let umara, pitanje je onda kako je onima koji od toga žive. Oni sate provode u 'kontejneru pod pritiskom', a tu su i putnici koje nekada treba smirivati ili koji znaju stvoriti neugodnosti