Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
52 komentara

Mama je zbog kćeri dala otkaz: 'Ona je opasna za sebe i druge'

Ona točno zna što radi. Kad imate dijete koje je takvo mislite: 'Što krivo radim?'. Pod stresom sam stalno i iscrpljena od brige o njoj, požalila se mama iz Engleske

Foto: Screenshot/Chanell5
52 komentara

Britanka Joanne, majka trogodišnje djevojčice Lottie, ispričala je u britanskoj TV emisiji Britain’s Naughtiest Nursery kako je bila prisiljena napustiti posao, jer mora brinuti o kćerki 24 sata dnevno. Zbog toga je u emisiji, koja se bavi djecom vrtićke dobi s kojom je 'teško izaći na kraj', pomoć potražila od dječje psihologinje, Laverne Antrobus.

POGLEDAJTE VIDEO:

Joanne je ispričala da su je, dok je Lottie još išla u vrtić, tete zvale barem tri puta tjedno da dođe po nju jer same nisu mogle 'savladati' trogodišnjakinju, a bojale su se i da ne naudi drugog djeci.

- U vrtiću s njom nisu mogli izaći na kraj jer je bila opasna za sebe, ali i za druge. Nemam mira ni trenutak, ni vremena za ništa drugo, jer moram stalno gledati u nju - ispričala je mama o Lottie, za koju kaže da će 'u trenu udariti drugo dijete, pretrčati preko prometne ceste ili se popeti na prozorsku dasku'.

Foto: Screenshot/Chanell5

Njeno je ponašanje, tvrdi mama, toliko loše da je bila prisiljena dati otkaz, kako bi se brinula samo o njoj. Objasnila je i da Lottie prelazi preko ceste ne gledajući, penje se na namještaj i psuje, bez obzira što joj se kaže i koliko ju se kažnjava i upozorava.

- Često govorim riječi koje ne smijem - sama o sebi kaže djevojčica, koju mama mora priječiti da se ne penje na visoku prozorsku dasku jer se boji za nju. 

I ne samo da psuje već, kaže Joanne, 'upire prstom u nju i prijeti joj'.

Foto: Screenshot/Chanell5

- Ona točno zna što radi. Kad imate dijete koje je toliko neposlušno, mislite samo: 'Što ja krivo radim?'. A dok se suprug vrati kući s posla, ja sam već jako pod stresom i iscrpljena od brige o njoj - kaže, i dodaje kako stalno brine da se djevojčica ne ozljedi. 

Nakon što je bolje upoznala trogodišnjakinju, psihologinja Antrobus se u razgovoru s majkom također složila da bi Lottie, ako se nastavi tako ponašati, lako jednog dana mogla ozlijediti sebe ili nekog drugog.

Foto: Screenshot/Chanell5

No primijetila je i koliko curica uživa u pažnji i reakcijama koju dobiva od odraslih, pa je savjetovala Joanne da joj naglašava da ju gleda, te da joj pruži sigurno okruženje za istraživanje i igru.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message