Obavijesti

Lifestyle

Komentari 46

Mama koju je nered izludio bacila 3500 stvari iz kuće: 'Sad sve pospremim u par minuta'

Mama koju je nered izludio bacila 3500 stvari iz kuće: 'Sad sve pospremim u par minuta'
4

Krenula je posložiti život obitelji pa je otkrila kako je u procesu bacila polovicu stvari iz doma. Ona i suprug, isprva su prodavali neželjene stvari, ali nastavili su ih se rješavati ili ih donirati u dobrotvorne svrhe

VIDEO

Majka dvoje djece kojoj je bilo dosta nereda u obiteljskom domu otkrila je da se riješila 3500 predmeta, uključujući posuđe, igračke i stare deke i sada joj treba samo pet minuta da pospremi kuću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Četka za WC 01:24

Casey Jones (36), iz Kanade, htjela je srezati obiteljsku imovinu za 50 posto, međutim, suočila se s nekim kritikama kada se rješavala dječjih igračaka.

7 jednostavnih načina kako naučiti dijete da zavoli čišćenje
7 jednostavnih načina kako naučiti dijete da zavoli čišćenje

Odlučivši posložiti život svoje obitelji otkrila je kako je bacila polovicu stvari iz doma. Casey je shvatila da njezinoj četveročlanoj obitelji ne treba sve što posjeduju. Ona i njezin suprug Jason, isprva su počeli prodavati neželjene stvari, ali nastavili su ih se rješavati i donirati u dobrotvorne svrhe nakon što su shvatili da im sve to ne treba.

Riješili su se mnogobrojnih predmeta, uključujući tanjure, dječje igračke i sentimentalne stvari s vjenčanja.

- Sada smo puno sretniji. Možemo provoditi više vremena zajedno kao obitelj i fokusirati se na stvari koje su važne - kaže mama.

Obitelj sada čuva samo najnužnije. Imaju četiri tanjura za četveročlanu obitelj i četiri šalice za kavu. Ona tvrdi i da je održavanje kuće sada puno lakše, jer joj za to treba samo pet minuta, odnosno 55 minuta manje nego prije.

- Sad vidim da manje čistim, ne provodim toliko vremena tražeći stvari i imam manje toga za održavanje. Sentimentalnih stvari uvijek se najteže riješiti, ali zapravo ih samo držiš misleći da će tvoja djeca to jednog dana htjeti - kaže Casey dodajući da je početak raščišćavanja bio najteži dio, ali nakon što je krenula u akciju, postala je nemilosrdna i s lakoćom se snašla u neredu.

Riješila se također i sve odjeće koju nije nosila više od godinu dana.

Međutim, naišla je na kritike nakon što je otkrila da se također riješila i igračaka djece. Odluku je branila rekavši da igračke uklanja samo ako se njezina djeca ne igraju s njima.

- Igračaka se teško riješiti jer deca kažu da im je neka najdraža svaki put kad pokušam je se riješiti. Ali, kažem im da ako se igraju s njom sljedećih tjedan ili dva, mogu ju zadržati, ali naravno da se na kraju ne igraju s istom - kaže Casey.

Objasnila je i da doniranjem igračaka ona i njezin suprug pokazuju djeci proces dijeljenja stvari.

- Rekla sam im da je u redu prosljeđivati ​​igračke i pokazujem im dobre stvari koje iz toga proizlaze - dodaje.

Sada provode manje vremena pospremajući sobe s igračkama, a imaju više vremena za obiteljsko igranje društvenih igara.

Vodič kroz prirodna sredstva za čišćenje: Donosimo 16 recepata
Vodič kroz prirodna sredstva za čišćenje: Donosimo 16 recepata

- Prije smo imali toliko igračaka da ni djeca nisu znala s čime bi se igrala, a sada će više koristiti svoju maštu - ističe Jones.

Kako bi lakše pratili ono što im je važno, imaju svak svoju posebnu kutiju u kojoj drže 'posebne' stvari.

- Kada se kutija napuni, moramo proći kroz nju i odlučiti što ima smisla, a što ne - rekla je. Stvari poput obiteljskih fotografija ostale su na sigurnom, međutim, drugi predmeti poput svijeća s vjenčanja završili su u vrećici za smeće.

Casey je priznala da je čuvala 'besmislene' stvari, često za slučaj buduće upotrebe.

- Uvijek se držim za njih misleći da će mi jednog dana trebati. Primjerice ovo posuđe nisam upotrijebila niti jednom u zadnjih pet godina, tako da mora van - kaže Casey te dodaje kako joj se sada stalno obraćaju oni koji žele početi čistiti kuću, ali ne znaju odakle početi, prenosi Daily Mail.

Što je to zapravo kućna prašina i zašto je uvijek ima u domu?
Što je to zapravo kućna prašina i zašto je uvijek ima u domu?
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'
BURNA RASPRAVA

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'

Muškarac je izazvao burnu raspravu nakon što je priznao da je radi nedostatka intimnosti sa suprugom odlučio potražiti nešto 'sa strane'. Kaže da mu je brak 'neodrživ', ali ne želi razvod
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje