Lifestyle

Komentari 8

Mama otkrila super način kako smršaviti: Treba vam samo krpa

Mama otkrila super način kako smršaviti: Treba vam samo krpa

Ako više volite vježbati doma nego u teretani, ili ako ste početnik, ove vježbe dobre su za mršavljenje, a sve što vam je potrebno je jedan mali, ali slatki dodatak - a to je kuhinjska krpa ili papirnati tanjur!

Fitness trenerica Lydia Rees tvrdi da vam nije potrebna otmjena oprema za vježbanje kod kuće i tvrdi da ćete uz kuhinjsku krpu također sagoriti kalorije.

- Kuhinjske krpe možete koristiti na isti način kao i skupe klizače ili slajdere. One su jednostavan, prikladan i jeftin način za održavanje forme iz udobnosti vlastitog doma. Ove vježbe najbolje je izvoditi na tvrdoj podlozi primjerice na podu, ali ako imate tepih, onda koristite papirnate tanjure kako bi vam bilo dovoljno sklisko. S ovom vježbom sagorijevate kalorije i polirate pod - kaže Lydia.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tjelovježba i zdrava prehrana ključni su za bilo koji plan mršavljenja.

Ovih nekoliko vježbi u nastavku Lydia radi uz pomoć kuhinjske krpe:

1. Klizni iskorak

Stanite uspravno, stopala postavite u širini ramena, ruke opružite uz tijelo. Izravnajte leđa i zategnite mišiće trbuha. Zakoračite naprijed, oslanjajući se prvo o petu, a potom i o cijelo stopalo. Korak treba biti toliko dugačak da se stopalo stražnje noge podiže od tla. Spustite se, pazite da koljeno prednje noge ne pređe zamišljenu liniju nožnih prsta iste noge. Ispod stopala stražnje noge morate imati kuhinjsku krpu. Vježbu biste trebali raditi poletno, kao da brišete pod sa stražnjom nogom.

Iskorak je super vježba za jačanje i izgradnju mišića nogu i stražnjice.

2. Most

Most je izvrsna vježba za stražnjicu, a ovaj most je kako kaže Lydia 'pokretni most'. 

Lezite na pod licem prema gore, savijenih koljena. Stopala vam moraju biti ravno na podu, ali ispod njih mora biti postavljena kuhinjska krpa.

Ruke neka vam budu raširene na podu za potporu. Stopalima se mičite naprijed nazad, iz mosta do takozvane 'ležeće' pozicije. Obavezno stisnite gluteus.

3. Pokretni izdržaj

Izdržaj je jako teška vježba i zahtijeva osnovnu snagu. Uđite u položaj izdržaja s ispruženim rukama. Ako vam treba više potpore, napravite veći prostor između ruku. Neka vam ispod stopala bude kuhinjska krpa. Umjesto običnog izdržaja u kojem stojite mirno i čvrsto, ovdje ćete se kretati, odnosno savijati koljena i ispružiti ih, naprijed nazad.

4. Penjači 

Ovu vježbu započinjete u položaju izdržaja. Ispod svakog stopala postavite jednu kuhinjsku krpu. Bitno je da ostanete fokusirani.

- Povucite desno koljeno prema prsima, a zatim ga vratite u početni položaj, a zatim ponovite to isto s lijevom nogom. Nastavite izmjenjivati ​​strane 40 sekundi - kaže Lydia.

5. Bočni čučanj

- Za ovu vježbu stavite ručnik ispod desne noge, a veći dio težine prebacite na drugu nogu. Isto ponovite s drugom nogom. Uključite trbuh i sjednite u čučanj. Ostanite dolje i gurnite desnu nogu u stranu i vratite se unutra - objašnjava Lydia.

Lydia inače na svom Instagram profilu dijeli vježbe i treninge koje vrlo lako možete izvesti kod kuće. Vježbe su ponajviše dizajnirane za zauzete mame ili mame koje su rodile, piše The Sun.