Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Mama otkrila trik kako da vas djeca slušaju bez da se derete

Mama otkrila trik kako da vas djeca slušaju bez da se derete

Trenerica za roditelje tvrdi kako mnoga djeca počnu slušati tek kad se roditelji izderu na njih. Objasnila je kako možete promijeniti takav uzorak ponašanja u svojoj obitelji

Tia Slightham, majka koja dijeli savjete za roditelje na TikToku pod imenom @parentingcoach, snimila je video u kojem je objasnila zašto misli da djeca često slušaju tek kada se roditelji izderu na njih te kako se to može promijeniti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Kaže da je ključ u postavljanju granica.

- Znate li zašto vaša djeca ne slušaju sve dok ne poludite i počnete se derati? To je zato jer ste vi stvari postavili na taj način. Ne upirem prst u vas i ne krivim vas, ali djeca će raditi sve što misle da funkcionira, od trenutka rođenja oni se rode s potrebom da pomiču granice, sve dok ne ustanove gdje je točna granica. Ako pitate pristojno, pa ih podsjećate, pa gnjavite i na kraju se derete, naučili ste ih da ne moraju poslušati iz prve, čak ni kada ih podsjećate pa ni kada ih počnete gnjaviti. Oni su vrlo svjesni da su došli do granice tek kada ste se počeli derati - objasnila je.

Kako promijeniti takav uzorak ponašanja?

Tia kaže kako trebate odrediti jasne, čvrste i trajne granice kako bi djeca unaprijed znala što se od njih očekuje.

- Također, trebate poraditi i na svom deranju. Morate promijeniti svoj roditeljski stil kako bi se i sama djeca promijenila - rekla je.

6 rečenica koje roditelji govore djeci, a da nisu ni svjesni koliko im to može psihološki naštetiti
6 rečenica koje roditelji govore djeci,  a da nisu ni svjesni koliko im to može psihološki naštetiti

Video je pogledan preko pet milijuna puta i mnogi roditelji zahvalili su joj na njezinom savjetu, a mnogi su i komentirali kako su i sami isprobali ovaj trik te da uistinu radi, piše Mirror.