Ove fine kuglice prepune su arome i mirisa, i savršene su želite li zadiviti goste. Iako se ne čini tako, vrlo jednostavno ih je napraviti. Cijela kuća mirista će vam po kakau
RECEPT
Marcipan kuglice s narančom i pečenim kakao sjemenkama
Sastojci:
- 500 g Marcipana (s minimalno 50% badema)
- 2 g mljevenog muškatnog oraščića
- malo sitno sjeckane korice naranče
- malo likera od naranče
- 100 g tamne čokolade (najmanje 70 posto kakaa)
- usitnjene kakao sjemenke
Priprema:
U likeru kratko prokuhajte sjeckanu koricu naranče, procijedite je i ostavite da se prosuši. U mali dio marcipana dodajte muškatni oraščić te, kad ste smjesu dobro izradili, dodajte ostatak marcipana i umijesite. Dodajte osušenu koru naranče, umijesite i oblikujte kuglice promjera tri centimetra.
Ostavite da se prosuše na zraku. Usitnjene kakao sjemenke pržite na tavi dok ne počnu intenzivno mirisati. Skinite s vatre i ostavite da se ohlade. Rastopite čokoladu pa u nju umočite marcipan kuglice te ih potom uvaljajte u usitnjene kakao sjemenke. Ostavite na sobnoj temperaturi da se čokolada stisne.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku