Lifestyle

Komentari 2

Marina Marinski: Keramika je moja slučajna, ali velika ljubav

Marina Marinski:  Keramika je moja slučajna, ali velika ljubav

Počela je skromno s nakitom, no kako je veza između nje i gline jačala, tako je poznata riječka umjetnica Marina Marinski sve marljivije širila ponudu

Poput slobodne ptice, njezina zaštitna znaka, Marina Marinski (29), inače prof. povijesti umjetnosti i informatike, Rijeku je privremeno zamijenila Zagrebom zbog keramike. Kad joj je pokazala pravi put, vratila se natrag u rodni grad u kojem je nedavno otvorila studio Marinski. I to u restauriranom objektu starom više od sto godina.

- Divni ljudi, koji su uočili potencijal u mom radu, ustupili su mi na korištenje svoju keramičarsku radionicu. Riječ je o jedinstvenom prostoru u ovim krajevima, potpuno opremljenom svom potrebnom aparaturom. U samo mjesec dana uspjela sam napraviti više nego u cijeloj godini, tako da iznimno cijenim svoj prostor - govori oduševljeno Marina. Njezina keramička priča počela je prije četiri godine kad je iz znatiželje prihvatila posao izrade keramičkih predmeta za rovinjsku galeriju. Toliko je se dojmio cijeli proces i beskrajne mogućnosti materijala da je počela eksperimentirati i shvatila da je to svijet u kojem želi ostati. Prošle je godine završila tečaj keramike na Pučkom učilištu u Zagrebu i od tada kreira romantične detalje za dom koji osvajaju na prvi pogled. 

Najčitaniji članci