Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Mediteranski štih: Za brudet od hobotnice treba imati strpljenja

Mediteranski štih: Za brudet od hobotnice treba imati strpljenja

Hobotnicu prije kuhanja treba zamrznuti, a prije samog kuhanja ju je potrebno istući batom i odmah narezati na komadiće. Donosimo recept za fini brudet kojim ćete oduševiti goste

VIDEO

Sastojci: 

  • 1,5 kg hobotnice
  • 3 glavice luka
  • vezica peršina
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 velike rajčice ili 1 konzerva pelata
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • 3 dl crnog vina
  • 2 lovorova lista
  • 10 ukiseljenih lučica  

Priprema: 

  1. Hobotnicu očistite, natucite je te, prema želji, skuhajte unaprijed, ali možete je i odmah narezati na komadiće i pripremati.
  2. Luk, češnjak i peršin sitno nasjeckajte i stavite ih pržiti u veliku posudu na lagano zagrijano ulje.
  3. Kad luk postane staklast, dodajte hobotnicu i pirjate je miješajući nekoliko minuta. 
  4. Dodajte rajčice očišćene od sjemenki i narezane na kockice ili konzervu pelata.
  5. Prelijte vodom da se prekrije sadržaj u loncu, dodajte vino, lovor te lagano posolite i popaprite.
  6. Pokrijte i kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok hobotnica omekša. Na kraju dodajte lučice.    
  7. Gotov brudet poslužite topao uz kuhanu tjesteninu ili palentu, prije posluživanja posipajte nasjeckanim peršinom i pokapajte finim ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
Večera za čistu peticu: Patka u aromatičnom umaku od naranče
Večera za čistu peticu: Patka u aromatičnom umaku od naranče
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj