Nema primorske zemlje koja nema barem jedno nacionalno jelo s hobotnicom. Slasni su krakovi od davnina mnogima među omiljenijim zalogajima
Ono što mi znamo kao brujet, Talijani zovu brodetto, Francuzi bouillabaisse, a Brazilci moqueca. Ono što je svima zajedničko je svježa riba kuhana u velikom loncu
Kako bi spasili od zaborava tradicionalna jela, dalmatinski chefovi brižno čuvaju recepture starih ribara i vrsnih domaćica te moderniziraju "težačke jelovnike"
Ljeto s Podravkom: Club sendviči gotovi su za svega 20 minuta i pravo rješenje za vruće dane, a Aromatični brudet Jadran unosi dašak Mediterana na vaš stol
Za uživanje u sitnoj plavoj ribi najvažniji je preduvjet da je svježa. Gotovo da nema načina na koji se tu, svima pristupačnu i jako zdravu ribu ne bi moglo pripremiti
Rižot je kralj jela iz jednog lonca, no riža se može dodati i u složence od mesa, povrća i gljiva. Za pripremu složenaca koristite što više različitih vrsta mesa i povrća
Podušene lignje jednostavne su za pripremu, a imaju jedinstven mediteranski okus, osim toga odlično se slažu i s povrćem. Otkrijte i čari fažola na juhu od brudeta
Prava palenta priprema se u bakrenom kotliću i neprestano miješa pola sata, no u žurbi može poslužiti i lako dostupna instant varijanta, a lako se uklapa u jela
Na Badnju večer uživajte u blagovanju zdrave i sočne večere poput morske ili riječne ribe te morskih delicija poput brudeta, rižota i složenaca
Brašno će zadržat sokove i dati hrskavost pečenoj ribi, podlijete li je vinom bit će slasnija dok će joj začini i povrće dati jedinstveni okus