
Ovi starinski kolači se rade s masti, ukusni su i podsjećaju na Božiće koje smo proveli s bakama. Nisu teški za napraviti, a bit će ukusna različitost na vašem stolu
Sastojci:
Priprema:
Kod pripreme ovih kolačića potrebno je uzeti šalicu iz koje se na primjer pije kakao ili bijela kava.
Brašno pomiješajte s mljevenim orasima, praškom za pecivo i šećerom. U sredini smjese treba napraviti udubljenje u koje se stavlja jaje, med, razmekšana mast i vanilin šećer. Umijesite sve sastojke zajedno te ih ostavite jedno pola sata u hladnjaku da odstoje.
Namažite limene kalupe svinjskom masti, pospite brašnom i napunite tijestom, ali ne do vrha, pa lagano pritisnite kako bi otisak kalupa bio izraženiji.
Pecite na temperaturi od 220°C oko 20 minuta, dok ne porumene. Vadite ih vruće iz kalupa i uvaljajte u šećer u prahu.