Ostane li vam od ručka nekog mesa - puretine, piletine, svinjetine ili govedine, od njega možete napraviti ukusan složenac po receptu ovog poznatog američkog chefa
Mesni složenac kuhara Emerila Lagassea - takav još niste jeli
Sastojci:
6 žlica maslaca, 450 g šampinjona, 3/4 žličice soli, papar, 4 žlice brašna, 1,5 šalica mlijeka, 2,5 šalice purećeg temeljca, nekoliko šalica natrganog tortilla-čipsa, 3,5 šalice natrganog viška mesa (puretine, piletine, svinjetine ili govedine), 2 šalice narezanog luka, šalica nasjeckane paprike, 2 ljute papričice, 240 g naribane gaude, 240 g naribanog parmezana (ili drugog sira), 4 žličice čilija u prahu, 1/4 žličice kajenske paprike, šalica rajčica iz konzerve
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 180°C. Otopite maslac u tavi pa dodajte gljive, sol i papar. Pržite dok šampinjoni ne puste tekućinu. Nakon toga ih pospite brašnom i pržite još minutu. Umiješajte mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Dodajte 1,5 šalicu temeljca i kuhajte desetak minuta. Maknite s vatre. Dno vatrostalne posude obložite čipsom, a preko prelijte ostatak temeljca i ostavite da odstoji.
Preko poredajte komade mesa pa luk, papriku i ljute papričice. Pospite s pola naribanih sireva te pospite čilijem u prahu, kuminom, solju i kajenskom paprikom. Preko stavite smjesu s gljivama te pospite začinima pa rajčicama. Pospite ostatkom sira i pecite 45 minuta na 180°C.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...