Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mikrovalnu pećnicu očistite brzo i efikasno s limunom i octom

Mikrovalnu pećnicu očistite brzo i efikasno s limunom i octom
1

Jedan jednostavan način da postignete manje zastrašujuće stanje je periodično čišćenje uređaja dok ga koristite. Ako iz mikrovalne pećnice izvadite nešto što je ostavilo mrlje, obrišite to odmah

VIDEO

Čišćenje kuhinje (ili kuće) nije baš mala stvar. A često zbog čišćenja sudopera, šanka, štednjaka i poda lako se zaboravlja mikrovalna pećnica. No, prije nego što to znate, otvorit ćete mikrovalnu kako biste zagrijali ostatke hrane i nanjušit će te mirise poput stare pizze i ustajalih kokica. Naučite kako očistiti mikrovalnu pećnicu - uz minimalan napor.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za čišćenje doma

Pokretanje videa...

Trikovi za čišćenje doma 01:51

1. Koristite limun

Ovaj pristup čini čudesa prilikom čišćenja mikrovalne pećnice. Prvo prepolovite limun i stisnite jednu polovicu kako biste dobili sok i ulijte u zdjelu koja može ići u mikrovalnu pećnicu. U zdjelu dodajte i dvije šalice vode. Zatim stavite preostalu polovicu limuna u mikrovalnu pećnicu na tri minute. Zdjelicu izvadite s rukavicama jer će biti jako vruća. Zatim uzmite čistu krpu od mikrovlakana i sve dobro obrišite. Možete koristiti i malo limunske vode ako je potrebno. Najbolja stvar je miris svježeg limuna. 

Super trik: U samo 5 minuta mikrovalna pećnica će blistati
Super trik: U samo 5 minuta mikrovalna pećnica će blistati

2. Čišćenje s octom

Ako u vašoj mikrovalnoj ima tragova umaka od rajčice ili nekog sličnog umaka onda je ova metoda čišćenja idealna za vas. Isprskajte bijeli ocat na unutrašnjost mikrovalne i ostavite. To će pomoći otpustiti bilo kakvo mrlje. Zatim napravite smjesu s jednakim dijelovima sode bikarbone i sapuna za pranje posuđa i to koristite na jako zaprljanim mjestima, poput starih mrlja umaka ili drugih mrlja. Obrišite sve vlažnom krpom od mikrovlakana.

3. 'Skuhajte' ocat

Ako ste zaista zanemarili ovaj voljeni uređaj, nemojte se brinuti. Samo pomiješajte žlicu bijelog ili jabučnog octa sa šalicom vode, stavite je u mikrovalnu pećnicu i pustite nekoliko minuta dok se prozorčić na mikrovalnoj ne počne magliti. Ostavite mikrovalnu pećnicu najmanje pet minuta prije nego što pažljivo izvadite posudu i obrišete unutrašnjost čistom spužvom. 

Što ako vam nakon svega mikrovalna još uvijek smrdi?

Mirisi mikrovalne pećnice su rezultat nakupljanja ulja unutar pećnice i apsorpcije, stoga je neophodno da se toga što prije riješite što je brže moguće, primjerice odmah nakon svakog zagrijavanja hrane koja ostavlja takav miris.

11 stvari za koje niste znali da može vaša mikrovalna pećnica
11 stvari za koje niste znali da može vaša mikrovalna pećnica

Napravite smjesu od sode bikarbone i vode. Ostavite da odstoji preko noći prije nego što sljedećeg jutra isperete. Obavezno nekoliko puta isperite, jer će soda bikarbona ostaviti ostatke. Alternativno, možete pokušati i preko noći ostaviti šalicu mljevene kave u mikrovalnoj pećnici sa zatvorenim vratima kako bi se neutralizirali i uklonili neugodni mirisi.

Man Wiping Microwave Oven Handle With Sanitizer

Dodatni savjeti za održavanje mikrovalne pećnice

Jedan jednostavan način da postignete manje zastrašujuće stanje je periodično čišćenje uređaja dok ga koristite. Ako iz mikrovalne pećnice izvadite nešto što je ostavilo mrlje ili je poprskalo unutrašnjost, obrišite to odmah.

Mikrovalna pećnica može "raditi" barem 16 poslova
Mikrovalna pećnica može "raditi" barem 16 poslova

Također, obavezno uklonite ploču koja se okreće prilikom čišćenja, mnogi zaboravljaju ovaj korak. 

Srećom, mikrovalne pećnice obično ne budu previše prljave, pa ih nema potrebe svakodnevno ili pretjerano prati. No, ako izgleda loše ili miriše loše, tada znate da morate djelovati, piše Yahoo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa