Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ima samo 17 godina i stvara fantastične frizure

Jedna 17-godišnjakinja obožava raditi frizure inspirirane motivima sa heklanih miljeića ili košara od bambusa. Zasad najčešće radi na perikama, no nada se da će postati frizerka slavnih

VIDEO

Milena Diekmann je 17-godišnja samouka frizerka s nevjerojatnom inspiracijom, a frizure koje izrađuje neodoljivo podsjećaju na heklane ili pletene uzorke sa stolnjaka naših baka. Friziranjem se počela baviti lani i nakon samo godinu dana rada njene  frizure izazivaju veliku pažnju na društvenim mrežama, pa njen Instagram sad već ima više od 30.000 pratitelja.  

POGLEDAJTE VIDEO: Prometna nesreća i invalidska kolica nisu je zaustavili u tome da živi najbolje što može 

Pokretanje videa...

Frizerski salon Nena 01:39



Portal Bright Side prenosi kako nije važno je li model s kojim radi crne kose, brineta ili plavuša, a nerijetko se u to upletu i pramenovi obojeni u crvenu, ljubičastu ili ružičastu, no kakva god kosa bila, rezultat rada ove mlade stilistice, u većini slučajeva oduševljava.  

Sve je počelo s lakšim frizurama, kaže Milena, a onda je polako preraslo u pravu strast u ispreplitanju pramenova u nove zanimljive uzorke.

Milena kaže da oduvijek obožava dugu kosu, a prve frizure koje je izradila bile su pletenice, kojima bi uvijek dodala i neki poseban ukras, ili se poigrala s pramenovima. Pomalo joj je ponestajalo ideja za tu frizuru, pa je počela eksperimentirati sa složenijim frizurama i neobičnim stilovima.

Tehnike koje koristi u izradi frizura su često vrlo komplicirane. 

Stilovi pletenica koje Milena obožava isprobavati nazivaju se 'pletenice škare' i 'pletenice sa šavom', što samo po sebi govori da čarobne ruke mogu stvoriti mnogo zanimljivih modela.

Zanimljivo je da su se neki od stilova pletenja koje primjenjuje Milena tradicionalno koristili i u pletenju košara koje se izrađuju od bambusa. 

Trenutno Milena još uvijek najčešće koristi perike kako bi demonstrirala svoje vještine u pletenju kose, a kada završi frizuru isprobava periku na sebi. Njezin je san da jednog dana postane poznata i da frizira poznate osobe, ili da radi kao stilistica frizura za vjenčanje, pretvarajući taj poseban dan za svaku djevojku u događaj kojeg će se sjećati i po sjajnoj frizuri.

Njezin talent i ustrajnost izaziva puno divljenja, a na Instagramu je masovno hvale. Primijetili su je i popularni influenceri te poznate osobe i ljudi koji se bave industrijom ljepote. 

Milena kaže da je rad na frizurama često naporan, te da zahtijeva svakodnevnu inspiraciju, dobro upravljanje vremenom, energičnost i puno prakse, No, na kraju se sve uloženo isplati, kaže. 

Među frizurama koje je napravila ima i nekih koje su joj posebno prirasle srcu. Omiljenu frizuru naslovila je 'pletenica u pletenici', i dosad je jedna od najpregledavanijih frizura do sada, s najviše lajkova. 

Milena radi od kuće, a njen studio je zapravo njezina spavaća soba, u kojoj je dosad snimila i mnogo tutorijala s uputama za izradu nekih frizura. Svoj talent rado dijeli s drugima, jer želi nadahnuti druge da isprobaju neke od tehnika friziranja i sami.

Neki od njenih video-zapisa pogledani su čak 200.000 puta, što pokazuje da ljudi itekako cijene ovakvu vrstu umjetnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa