Lifestyle

Komentari 25

Minsko polje za vezu: Za nju je 'spuštanje', a za njega kontrola

Minsko polje za vezu: Za nju je 'spuštanje', a za njega kontrola

Kap preko ruba: Osjeća li da on nema cilj u životu, žena će potražiti ambicioznijeg, a muškarac će prekinuti vezu ako mu žena uskrati divljenje, svoju pažnju i potporu

Razlozi zbog kojih žene i muškarci prekidaju su različiti, no žene ih redovito pronalaze više - čak dvije trećine rastava braka pokreću pripadnice nježnijeg spola. 

Žena u vezi traži sigurnost, a muškarac divljenje. On žudi za superiornim statusom na poslu, u seksu, kućnim financijama - ukratko u svemu te je, ako mu partnerica uskrati divljenje, spreman prekinuti vezu. A ona će bez mnogo razmišljanja okončati vezu u kojoj joj nedostaje sigurnosti. Ma koliko utjecajne i samostalne bile, žene i danas žele partnera kojem vjeruju, koji se brine za njih, štiti ih te im zna pokazati da mu je istinski stalo. No nesigurna može biti i veza koju žena doživljava kao previše mirnu i sigurnu luku ako ona želi iskusiti još uzbuđenja. Da bi žena bila sretna, partner ne mora biti bogat, no mora biti ambiciozan i u životu imati cilj. Nedostaju li mu te kvalitete, velika je šansa da će ga ona ostaviti. Žena, osim ljubavi, želi osjetiti i da je njezin partner uistinu poštuje. Osjeti li da je on ne cijeni ili da je ignorira, spremna je na prekid veze.

Bez ravnoteže obitelji i posla nema niti veze 

Žene vole ambiciozne muškarce, no ne vole da partner zbog posla zapostavlja obitelj. Budite uz nju kad vas treba. Važno je da ona zna da u vama ima i prijatelja i sugovornika te da vam posao ne znači više od nje.

Ako ga ignorirate, on će pronaći ženu koja sluša 

Kad on nešto zausti, dajte mu priliku da dovrši. I kad smatrate da nije u pravu, dopustite mu da kaže svoje mišljenje. Muškarcima izrazito smeta kad im ignoriranjem dajete na znanje da vam njegovo mišljenje uopće nije važno.

Premalo priče i muškarac bi mogao pobjeći 

Muškarci vezu najčešće prekidaju jer im partnerica s vremenom postane prezahtjevna te osjećaju prevelik pritisak njezinih želja koje oni ne mogu ispuniti. 

Muškarcima iznimno godi imidž zaštitnika te osjećaj da ih voljena žena treba. Međutim, kad se njegova nježna princeza pretvori u dominantnu, nametljivu i izrazito samouvjerenu osobu, tad dolazi do problema. Uz jaku i samosvjesnu ženu partner se osjeća isključeno. Upravo je taj osjećaj jedan od ključnih razloga zbog kojeg muškarci prekidaju vezu s dugogodišnjom partnericom misleći da tako štite i svoje dostojanstvo.

Iako su mnogo manje pričljivi od žena, visoko na top-listi muških razloga za prekid veze jest loša komunikacija u vezi bez koje nema ni rješavanja problema. Na preljub su podjednako osjetljivi i muškarci i žene, no muškarac ga shvaća kao osobnu uvredu te je nakon toga raskid neminovan. Muškarci se i znatno teže prilagođavaju životu udvoje strahujući od gubitka slobode. 

Nakon ‘demonstracije sile’ on ide kući sam

Promjena tona ili odnosa prema njoj dok ste u društvu ženi će itekako zasmetati jer je to proziran način da dokažete ekipi tko ima glavnu riječ. Nakon takve večeri kući biste mogli ići sami.

Mama i sestra ne moraju znati baš sve 

Partner vas nije “oteo” iz kruga vaše obitelji. Ako sestri i mami detaljno prepričavate svaku prepirku s njim, to se partneru neće svidjeti te je lako moguće da više ne vidi ni budućnost vaše veze.

Prekid kao skretanje (izgubljene) pažnje

Ponekad je prekid ili nagovještaj prekida poziv u pomoć. To je njezin način da privuče pozornost, promijeni partnerovo ponašanje ili ga potakne da pokaže osjećaje. Ne podcjenjujte “prijetnju” jer je često iskrena.

Iz ‘zatvora’ će pobjeći glavom bez obzira 

Tražite li da vam polaže račune za svaku minutu, vezu opasno gurate prema rubu. Odnos se treba temeljiti na uzajamnom povjerenju. Osjeti li da mu nezasluženo ne vjerujete, pripremite se na prekid.

Susjedove trešnje su uvijek slađe

Dok gledaju u naoko sretnije parove, za koje im se čini da žive uzbudljiv život, žene često maštaju kako bi bilo da su ponovno slobodne ili u vezi s nekim boljim. 

Najčitaniji članci