Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Miris češnjaka tjera komarce, dok mravi "bježe" od lavande

Mravi ne prelaze liniju od dječjeg pudera, crno vino tjera mušice, komarci bježe od mirisa češnjaka i citronele, dok kukci mrze vjetar iz prijenosnog ventilatora

Dreamstime
Foto: Dreamstime

Želite li “mlatnuti” muhu, najbolja je crvena muholovka jer muhe najslabije vide upravo tu boju. No kako biste spriječili invaziju kukaca u vrijeme roštilja u dvorištu, izleta u prirodi ili večere na otvorenom, oboružajte se prirodnim preparatima i dobit ćete rat. Kukce privlače mirisi hrane, a nakon što je lociraju, u tren će oka javiti i ostalima iz obitelji. 

Kako biste ih zbunili mirisom primamljivijim od hrane, nekoliko metara dalje od izletničkog tabora postavite zdjelu sa zrelim voćem ili voćnim sirupom. Želite li otjerati kukce mirisom, na kožu nanesite nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa ili lavande. Većina kukaca, uključujući i komarce, mrzi te mirise pa njima natopite i komadiće vate te ih postavite uokolo stola ili napravite mješavinu eteričnog ulja i vode, ulijte je u pumpicu te poprskajte uokolo. 

Moćni prirodni repelenti su i svježi limun te limunovo ulje kojima možete otjerati komarce, mrave i muhe. 

Mravi ne prelaze preko "out" linije od pudera

Napunite pumpicu octom te poprskajte mravlje puteve. Pratite ih, otkrijte otkud dolaze te to mjesto obilno pospite crnim paprom. Metar ili dva oko stola dječjim puderom ili kukuruznim škrobom “iscrtajte” granice i mravi neće prijeći preko linija.

Mušice se skupljaju u čaši crnog vina

Crno vino može poslužiti kao efikasan rastjerivač, odnosno mamac za mušice. Ulijte vino u čašu te je postavite nekoliko metara od mjesta na kojemu ste postavili roštilj i hranu. Ono će privući voćne mušice iz okruženja.

Komarci ne vole miris češnjaka i citronele

Upalite li svijeće od citronele u krugu od metar i pol, rastjerat ćete komarce. Male se krvopije užasavaju i češnjaka. Osim komaraca svježi će češnjak otjerati i muhe i mrave. 

Kukci ne vole vjetar iz prijenosnog ventilatora

Na izlet ponesite mali ventilator koji radi na baterije ili akumulator. Kukci mrze vjetar koji stvara propeler te će, čim uključite ventilator, odletjeti glavom bez obzira. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message