Obavijesti

Lifestyle

Komentari 61

Mjesec rođenja otkriva kojim bolestima ste skloniji u životu

Mjesec rođenja otkriva kojim bolestima ste skloniji u životu
2

Muške bebe rođene u rujnu imaju tri puta više problema sa štitnjačom nego oni rođeni u siječnju. Lipanjske bebe najrjeđe pate od depresije u odraslom životu

VIDEO

Španjolski znanstvenici proveli su veliko istraživanje na 30.000 ljudi u kojemu su pronašli poveznicu između mjeseca rođenja i određenih bolesti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:18

Sezonske promjene UV zračenja, razine vitamina D, virusi i alergije mogu utjecati na razvoj fetusa, objašnjavaju. Tako npr. proizvodnja vitamina D u tijelu manjka bebama koje su rođene u zimskim mjesecima, a to može imati dugotrajan učinak na njihovo mentalno i fizičko zdravlje, prenosi Daily Mail. 

- U ovoj studiji pronašli smo dokaze sa značajnom poveznicom između mjeseca rođenja i pojave 27 kroničnih bolesti te dugoročnih zdravstvenih problema. Bolesti se također pojavljuju drugačije ovisno o tome je li dijete dječak ili djevojčica - objasnio je profesor Jose Antonio Quesada, autor studije. 

Evo kojim bolestima ste skloniji ovisno o mjesecu rođenja: 

  • SIJEČANJ - muška djeca češće u odrasloj dobi pate od zatvora, bolova u donjem dijelu leđa i čira na želucu. 
    Žene rođene u ovom mjesecu pate od migrena, problema u menopauzi i sklonije su srčanom udaru. 
  • VELJAČA - Dečki češće pate od problema sa štitnjačom, srcem i od osteoartritisa.
    Žene su također sklone osteoartritisu, problemima sa štitnjačom ali i krvnim ugrušcima. 
  • OŽUJAK - Dečki su skloniji astmi, kataraktu, problemima sa srcem, a žene artritisu, reumi i zatvoru.
  • TRAVANJ - Muške travanjske bebe u kasnijem životu imaju problema s astmom, štitnjačom i osteoporozom, a ženske s bronhitisom, tumorom i osteoporozom. 
  • SVIBANJ - dečki su skloniji depresiji, astmi i dijabetesu, a žene kroničnim alergijama, osteoporozi i zatvoru.
  • LIPANJ - dečki rođeni u lipnju manje od ostalih pate od depresije i boli u donjem dijelu leđa. No češće imaju srčana stanja, katarakt i kronični bronhitis u odnosu na druge mušk arce. Žene rođene u ovom mjesecu imaju za 33 posto niži rizik od migrena i 35 posto manji rizik od razvoja problema u menopauzi, u usporedbi sa ženama rođenima u ostalim mjesecima.  No sklonije su artritisu, inkontinenciji i reumi.
  • SRPANJ - žene rođene u ovom mjesecu imaju za 27 posto veći rizik dijagnosticiranja visokog krvnog tlaka i 40 posto veći rizik od inkontinencije. Također su sklone kroničnoj boli u vratu, astmi i tumorima. Muškarci rođeni u ovom mjesecu skloni su astmi, tumorima i artritisu. 
  • KOLOVOZ - muška djeca rođena u ovom mjesecu imaju dvostruko veći rizik od astme u usporedbi s djecom rođenom početkom godine. Također imaju problema sa štitnjačom i osteoporozom. Žene su sklone krvnim ugrušcima, reumi i artritisu.
  • RUJAN - muškarci rođeni u ovom mjesecu tri puta više imaju problema sa štitnjačom nego oni rođeni u siječnju. Skloni su i astmi te osteoporozi. Rujanske bebe razvijaju najmanje kroničnih bolesti tijekom života no svejedno su i žene sklone problemima sa štitnjačom, malignim tumorima i osteoporozi.
  • LISTOPAD - tijekom ovog mjeseca rađa se najviše beba. Žene s rođendanom u listopadu češće od ostalih imaju visok kolesterol, anemiju i osteoporozu. Potonju sklonost s njima dijele i muškarci, koji također imaju problema i sa štitnjačom te osteoporozom.
  • STUDENI - dečki češće razvijaju kronične probleme s kožom, srčane bolesti i one sa štitnjačom u usporedbi s ostalima dok žene više pate od astme, kroničnog bronhitisa i krvnih ugrušaka. 
  • PROSINAC - žene su sklonije kroničnom bronhitisu, astmi i krvnim ugrušcima, a muškarci kataraktu, depresiji i problemima sa srcem. 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa