Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Mladi samci iz Kine u 'Vlaku ljubavi' traže idealnog partnera

Mladi samci iz Kine u 'Vlaku ljubavi' traže idealnog partnera

Vlak imena 'Y999', poznat i kao 'Love-Pursuit' vozi po jugozapadnim kineskim provincijama Sichuan i Chongqing a cilj mu je pomoći mladim muškarcima i ženama da upoznaju partnere

U zemlji poput Kine, u kojoj je 30 milijuna više muškaraca nego žena, a ženama udaja nije cilj kao nekad, pronalaženje pravog partnera može biti izazov.

Kina naime ima više od 200 milijuna samaca, a mladi samci stalno traže nove načine upoznavanja  Zbog toga je uveden i takozvani 'Vlak ljubavi' koji bi za neke od njih mogao biti rješenje problema.

Znanost tvrdi da ljubav na prvi pogled ne postoji: To je požuda
Znanost tvrdi da ljubav na prvi pogled ne postoji: To je požuda

S imenom 'Y999', poznat i kao 'Love-Pursuit', ovaj vlak vozi po jugozapadnim kineskim provincijama Sichuan i Chongqing a cilj mu je pomoći mladim muškarcima i ženama da nekog upoznaju i da se zaljube. Projekt je počeo prije tri godine, a do danas je na putovanje prema ljubavi već prevezao na tisuće samaca.

Samo je ove godine 10. kolovoza na putovanje s ovim vlakom s kolodvora Chongqing North krenulo tisuću samaca, od kojih su neki nakon dva dana i dvije noći putovanja pronašli svoje idealne partnere. 

A young man makes a marriage proposal to his girlfriend and surprises her with a beautiful engagement ring. Closeup

'Ovaj je vlak poput mosta jer okuplja ljude iz različitih mjesta kako bi se upoznali tijekom putovanja', rekao je jedan od putnika 'Vlaka ljubavi' Huang Song i dodao:

'Čak i ako ne pronađete odgovarajućeg partnera, ovo je idealna prilika da steknete mnogo prijatelja'.

Inače, kineska je Vlada 2015. godine napokon objavila kraj svoje 'politike jednog djeteta' i izrazila zabrinutost zbog sve manjeg broja  sklopljenih brakova. Kako su tada poručili iz Vlade, društvo bez braka i djece može dovesti do propasti Narodne Republike.

Više se ne svađate? To je jedan od znakova da se vezi bliži kraj
Više se ne svađate? To je jedan od znakova da se vezi bliži kraj

U ruralnijim dijelovima Kine postoje inače čitava sela koja naseljavaju samo mladi muškarci i njihovi roditelji, dok se žene često sele u velike gradove u nadi da će pronaći idealnog muškarca. Mnoge od njih odluče i ostati same, i koncentriraju se na stvaranje karijere i samostalan život, prenosi Insider.

Pokretanje videa ...