Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Mladi samci iz Kine u 'Vlaku ljubavi' traže idealnog partnera

Vlak imena 'Y999', poznat i kao 'Love-Pursuit' vozi po jugozapadnim kineskim provincijama Sichuan i Chongqing a cilj mu je pomoći mladim muškarcima i ženama da upoznaju partnere

A train launched to operate on the SGR line constructed by the CRBC and financed by Chinese government arrives at the Nairobi Terminus in Nairobi
Foto: THOMAS MUKOYA
3 komentara

U zemlji poput Kine, u kojoj je 30 milijuna više muškaraca nego žena, a ženama udaja nije cilj kao nekad, pronalaženje pravog partnera može biti izazov.

Kina naime ima više od 200 milijuna samaca, a mladi samci stalno traže nove načine upoznavanja  Zbog toga je uveden i takozvani 'Vlak ljubavi' koji bi za neke od njih mogao biti rješenje problema.

Happy teen couple embracing at street. ŠTO? Znanost tvrdi da ljubav na prvi pogled ne postoji: To je požuda

S imenom 'Y999', poznat i kao 'Love-Pursuit', ovaj vlak vozi po jugozapadnim kineskim provincijama Sichuan i Chongqing a cilj mu je pomoći mladim muškarcima i ženama da nekog upoznaju i da se zaljube. Projekt je počeo prije tri godine, a do danas je na putovanje prema ljubavi već prevezao na tisuće samaca.

Samo je ove godine 10. kolovoza na putovanje s ovim vlakom s kolodvora Chongqing North krenulo tisuću samaca, od kojih su neki nakon dva dana i dvije noći putovanja pronašli svoje idealne partnere. 

A young man makes a marriage proposal to his girlfriend and surprises her with a beautiful engagement ring. Closeup | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

'Ovaj je vlak poput mosta jer okuplja ljude iz različitih mjesta kako bi se upoznali tijekom putovanja', rekao je jedan od putnika 'Vlaka ljubavi' Huang Song i dodao:

'Čak i ako ne pronađete odgovarajućeg partnera, ovo je idealna prilika da steknete mnogo prijatelja'.

Inače, kineska je Vlada 2015. godine napokon objavila kraj svoje 'politike jednog djeteta' i izrazila zabrinutost zbog sve manjeg broja  sklopljenih brakova. Kako su tada poručili iz Vlade, društvo bez braka i djece može dovesti do propasti Narodne Republike.

DESET UPOZORENJA Više se ne svađate? To je jedan od znakova da se vezi bliži kraj

U ruralnijim dijelovima Kine postoje inače čitava sela koja naseljavaju samo mladi muškarci i njihovi roditelji, dok se žene često sele u velike gradove u nadi da će pronaći idealnog muškarca. Mnoge od njih odluče i ostati same, i koncentriraju se na stvaranje karijere i samostalan život, prenosi Insider.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message