Mlijeko smiruje i sprječava upale te nadraženost kože | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mlijeko smiruje i sprječava upale te nadraženost kože

Mlijeko smiruje i sprječava upale te nadraženost kože
1

Mlijeko, jabučni ocat i neobrađene zobene pahuljice blaga su, prirodna sredstva za njegu i smirenje nadražene, suhe i upaljene kože

VIDEO

Unatoč uvriježenu mišljenju, zubna pasta neće ukloniti prištiće na licu, upozoravaju stručnjaci. Iako sadrži alkohol i flor, koji isušuju, pasta za zube može samo pogoršati stanje, tvrde.
- Flor može potaknuti dodatno izbijanje prištića i akni. Današnje paste sadrže jake dodatke za izbjeljivanje zubiju, koji mogu čak i opeći kožu - kaže Francesca Fusco, profesorica dermatologije iz Mount Sinai Medicinskoga centra u New Yorku.
Stoga umjesto nadraživanja kože zubnom pastom radije nabavite sredstvo protiv akni na bazi benzoilna peroksida (ubija bakterije) ili ono koje sadrži salicitnu kiselinu (odčepljava pore). S druge strane, u kućne eksperimente slobodno uključite punomasno mlijeko, savjetuje Fusco. Mliječni je protein, objašnjava, prirodno i blago antiupalno sredstvo koje će umiriti kožu iziritiranu depilacijom i brijanjem, kao i onu izgorjelu na suncu ili u solariju.

>> Kiselost jabučnog octa mijenja ph tjemena te tako sprečava nastanak i rasprostranjivanje prhuti.
Nakon šamponiranja i regeneriranja kose, u tjeme umasirajte otopinu čaše jabučna octa i čaše hladne vode. Neka odstoji minutu pa isperite hladnom vodom. Hladnoća pomaže stezanju krvnih žila, što umanjuje svrbež i upalu, napominje Francesca Fusco. 

>> Namakanje u kupki s čistim zobenim pahuljicama njeguje i omekšava kožu. Lipidi i proteini iz zobi sprečavaju gubitak vlage, čineći kožu podatnom i mekom.
U kadu napunjenu mlakom vodom stavite dvije šalice neobrađenih zobenih pahuljica. Voda nikako ne smije biti vruća - ona još dodatno isušuje kožu. Legnite u kadu i namačite se oko 5 minuta. Nakon što dobro osušite kožu, na tijelo nanesite omiljeno, hranjivo mlijeko za tijelo.

>> Zbog vlage i trenja na znojnim sto-palima nastaju žuljevi. Upotreba dezodoransa smanjuje trenje i vlaženje.
Na taban i između nožnih prstiju nanesite roll-on ili dezodorans u spreju. Također, nosite čarape od materijala koji upijaju znoj, poput mikrofibre. Dezodorans stvara barijeru između stopala i cipela te umanjuje nastanak žuljeva i neugodna mirisa.

>> Umorne i natečene oči, kao i tamne, duboke podočnjake smirit će vrećice čaja od peperminta. U istu će svrhu poslužiti krastavci i krumpir.
 Sastojak čaja - tanin - čini čuda za natečene oči, kažu stručnjaci. Ohlađenu vrećicu čaja položite na kapke i ostavite da stoji od pet do deset minuta. Otekline i podočnjaci će se smanjiti. Oči će osvježiti vatice namočene hladnom ružinom vodicom ili hladnim mlijekom te kolutovi svježih krastavaca i krumpira. 

>> Mlijeko smiruje kožu
U šalicu puno-masna mlijeka dodajte nekoliko kockica leda. Otopinu papirnatim ili običnim ručnikom nanesite na kožu. Neka stoji 5-10 min. Isperite hladnom vodom i nanesite kremu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom
AKO VAM NEŠTO ZATREBA

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Djevice će uploviti u novu vezu, a Bikovi pokrenuti privatan posao
od 16. do 22. lipnja

Veliki tjedni horoskop: Djevice će uploviti u novu vezu, a Bikovi pokrenuti privatan posao

Od 18.6. Ribe će intenzivno izlaziti i družiti se s prijateljima te u takvom ozračju sresti zanimljivu osobu. Nadomak su flertu koji će se brzo pretvoriti u zavođenje, strast i ljubav
Stavite ovu biljku na balkon ili terasu i riješit ćete se dosadnih komaraca. Još i predivno miriše
ZA MIRNE LJETNE VEČERI

Stavite ovu biljku na balkon ili terasu i riješit ćete se dosadnih komaraca. Još i predivno miriše

Tamjanika nije zahtjevna, voli sunce i predivno miriše. Pa ćete, osim što ste otjerali komarce, imati i fin miris oko sebe koji podsjeća na tamjan. Može se kombinirati i s petunijama