Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Mnoge rade ovu grešku dok se šminkaju, jeste li među njima?

Mnoge rade ovu grešku dok se šminkaju, jeste li među njima?
4

Iako šminkanje može djelovati kao potpuno trivijalna stvar te brzi dnevni ritual uljepšavanja, na neke navike pri postizanju ljepšeg izgleda treba pripaziti, ne samo zbog ljepote, već i zbog osobne higijene

VIDEO

Ne postoji pravi ili pogrešan način šminkanja. Ovladavanje tehnikama za postizanje ljepšeg izgleda za neke može biti poput male 'umjetnosti', dok za druge to predstavlja brzi dnevni ritual. U svakom slučaju, izgled koji se trudite postići trebao bi vam donijeti radost i učiniti da se osjećate najbolje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mihaela Dodić: Šminkanje kistovima 03:02

Iako nema strogih pravila, postoji nekoliko postupaka kojih bi se svaka korisnica šminke trebala pridržavati, ponajprije radi dobre higijene. Nažalost, nedavna anketa u kojoj je sudjelovalo 564 ispitanica pokazuje da ove prakse i nisu toliko raširene.

Pravila šminkanja iz prošlosti: 'Crnke s tamnijim tenom na lice stavljaju ruž u boji mandarine'
Pravila šminkanja iz prošlosti: 'Crnke s tamnijim tenom na lice stavljaju ruž u boji mandarine'

1. Ne čistite kistove

Kad sljedeći put budete sastavljali popis kućanskih poslova, trebali biste mu dodati i čišćenje kistova za šminku. Ova praksa je ključna za uklanjanje bakterija i održavanje čekinja u vrhunskom obliku.

Prema anketi, samo 20% korisnica izjavilo je da čisti četke svaki mjesec. Taj se broj znatno smanjuje kada se radi o, preporučenom, tjednom čišćenju. Ako ih ne koristite često, možda ćete se moći izvući s dvotjednim čišćenjem, ali za one koji njima nanose dnevnu šminku, tjedno čišćenje je definitivno neophodno. A ako mislite da na četkici nema bakterija, varate se. Kad su istraživači testirali razinu bakterija na njima, otkrili su da su čak i zahodske daske čišće od ovih alata - i to osam puta čišće, točnije. 

2. Nikada ne mijenjajte četke

Prema istraživanju, jedna od pet sudionica nikad ne mijenja kistove. Ovo je velika pogreška koja može pridonijeti nakupljanju bakterija i prigušiti izgled šminke. Pretjerano korišteni kistovi mogu stati na put savršeno nanesenoj sjeni ili super glatkoj liniji. Čak i ako četke čistite svaki tjedan, nijedna ne traje vječno. Ako se čekinje počnu trošiti, ostaju tvrde ili ne mogu zadržati svoj oblik nakon čišćenja, vrijeme je da odbacite alat i nabavite novi.

3. Dijeljenje materijala za šminkanje

Nevjerojatnih 56% korisnica šminke izjavilo je da dijele svoje alate za šminkanje - što nikako nije preporučljivo. To je posebno opasno s onim materijalima koji dolaze u dodir s očima. Sve, od kistova za nanošenje sjenila do uvijača za trepavice pa čak i olovaka za oči, imat će vaše bakterije na sebi i ne smijete ih prenositi.

Česte beauty pogreške koje vas mogu postarati čak 20 godina
Česte beauty pogreške koje vas mogu postarati čak 20 godina

Bakterije iz prljavih alata za lice mogu rezultirati lošim zdravljem očiju što može utjecati na vid, stoga nikada ne koristite tuđe uređaje, upozoravaju istraživači. Dakle, iako se može činiti kao trivijalna stvar, dijeljenje alata za šminkanje zapravo može itekako utjecati na vašu kožu.

Alati za šminkanje neprestano dodiruju kožu, radne površine i približavaju se očima. Iz ovih razloga, trebali biste steći naviku njihovog pranja jednom tjedno, kao i bacati ga kada se previše iskoristi i držati ga alat odvojeno od proizvoda svojih prijatelja. To će eliminirati prijenos bakterija i potaknuti zdraviju kožu i oči, donosi MBG.

Trik kako da usne izgledaju veće
Trik kako da usne izgledaju veće
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku