Lifestyle

Komentari 9

Mnogi griješe već u osnovama: Stručnjaci objasnili kako se pravilno puni perilica posuđa

Mnogi griješe već u osnovama: Stručnjaci objasnili kako se pravilno puni perilica posuđa

Potreba za ispiranjem suđa prije slaganja u perilicu samo je urbani mit, tvrde stručnjaci. Umjesto toga samo maknite sve veće ostatke hrane s posuđa

Nema potrebe za ispiranjem suđa prije slaganja u perilicu, tvrde stručnjaci za čišćenje iz Bon Apetita. Suprotno popularnom mišljenju, ispiranje suđa prije stavljanja u perilicu samo troši vodu i vrijeme. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Stručnjaci kažu da perilice posuđa uvijek treba puniti odostraga prema naprijed kako bi se povećao prostor s priborom za jelo okrenutim prema dolje, a evo na što su još upozorili:

Ispiranje suđa

Potreba za ispiranjem suđa prije slaganja u perilicu samo je urbani mit, tvrde stručnjaci. Umjesto toga samo maknite sve veće ostatke hrane s posuđa, stavite ga u perilicu te pokrenite proces pranja. Preskakanje ispiranja štedi vrijeme, ali i vodu i novac.

Punite je odostraga prema naprijed

Perilice posuđa treba napuniti sa stražnje strane prema naprijed kako bi se iskoristilo što više prostora, kažu stručnjaci tvrtke Bon Appetit. Preporučuju da se zdjelice i šalice stavljaju licem prema dolje ili pod kutom da se spriječi nakupljanje vode. Tanjure treba slagati na donju policu gdje je pritisak vode najjači za uklanjanje tvrdokornih mrlja od hrane.

Pribor okrenite prema dolje

Pribor za jelo u perilicu suđa uvijek treba slagati tako da je usmjeren prema dolje, a ručke prema gore, otkrio je stručnjak iz tvrtke za zaštitu potrošača CHOICE. Ashley Iredale iz iste tvrtke objasnila je da je sigurnije, higijenske i lakše kada se pribor tako sprema.

– Naše ruke i prsti puni su bakterija pa treba smanjiti kontakt s površinama koje dolaze u dodir s hranom – dodala je,

Bez tava, noževa i daska za rezanje

Tave, fini porculan, oštri noževi i drveni pribor, poput dasaka za rezanje uvijek se trebaju prati ručno, a ne u perilici suđa. Ovo pravilo također se odnosi na slamke za višekratnu upotrebu, piše Daily Mail.

Najčitaniji članci