Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Moć ljubavi: Zvali su je 'vražjim djetetom', a nakon posvajanja postala je poznata balerina

Moć ljubavi: Zvali su je 'vražjim djetetom', a nakon posvajanja postala je poznata balerina

Elaine DePrince, koja je živjela u New Jerseyju, sanjala je o posvojenju djeteta iz Afrike. Planirala je posvojiti Michaelinu prijateljicu Mabinty, ali prije nego što je otišla na posvajanje, došlo je do sudbonosne zabune...

VIDEO

Michaela DePrince (27), svjetski je popularna balerina koja je nastupala u Bostonskom baletu, a pojavila se i u glazbenim spotovima Beyoncé i Madonne. Proslavila se zahvaljujući vlastitom trudu i podršci punoj ljubavi njezinih posvojitelja, koji su uvijek imali neizmjerno povjerenje u nju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Siena Uremović fascinirala publiku svojom zahtjevnom i bajkovitom koreografijom: 'Ovo je intergalagtički' 01:18

Međutim, iako njezina priča ima sretan završetak, dolazi iz teškog početka. Michaelin život zadivljujuća je i nadahnjujuća priča o životnom putu i putu do uspjeha.

10 načina kako postati najbolja verzija samog sebe: Živite da ugodite sebi, a ne drugima!
10 načina kako postati najbolja verzija samog sebe: Živite da ugodite sebi, a ne drugima!

Njezin život prije posvojenja bio je daleko od sretnog. Rođena je u Sierra Leoneu 1995. Njezini roditelji su je nazvali Mabinty, ali nakon što su oboje umrli, ujak ju je poslao u sirotište gdje je postala samo 'broj'. 

- Imenovali su nas od 1 do 27. Broj 1 je bilo najdraže dijete u sirotištu, a 27. najmanje omiljeno - prisjeća se svog života.

Michaela je bila broj 27, jer ima stanje kože koje se zove vitiligo - stanje koje uzrokuje gubitak boje kože na raznim dijelovima tijela, u obliku bijelih mrlja. Zbog toga što je bila drugačija, u sirotištu su je zvali 'vražjim djetetom'.

Djevojčica je utjehu pronašla u najbližoj prijateljici koja se također zvala Mabinty i koja je bila broj 26 u sirotištu. Obje su voljele pjevati, glumiti i pričati jedna drugoj priče o tome kakav bi njihov život bio da su posvojene.

U samo jednom trenutku njezin život se okrenuo kao u bajci.

U međuvremenu, Elaine DePrince, koja je živjela u New Jerseyju, sanjala je o posvojenju djeteta iz Afrike. Planirala je posvojiti Michaelinu prijateljicu Mabinty, ali prije nego što je otišla na posvajanje, došlo je do sudbonosne zabune.

- Nazvali su me iz agencije za posvajanje i pitali me koju Mabinty usvajamo jer ih imaju dvije - priča Elaine.

A onda je saznala da je drugu Mabinty odbacilo 12 obitelji zbog njezine kožne bolesti. Nakon ovog otkrića, nije dvojila ni trenutka te je donijela odluku posvojiti obje djevojčice.

Žena vjerojatno nikad neće zaboraviti svoj prvi susret s Michaelom jer je bila jako skeptična oko posvajanja.

- Stajala je ondje prekriženih ruku, jako ljuta. Samo je mislila da će to biti još jedno odbijanje - priča Elaine. 

Michaelini posvojitelji postali su njezini junaci puni ljubavi.

Tada, dok je bila u sirotištu, djevojčica je bila jako fascinirana slikom balerine koju je pronašla u novinama. Počela je sanjati o tome da postane profesionalna plesačica i taj je san njegovala tijekom svog ranog djetinjstva. Kada je stigla u dom posvojitelja, pokazala je fotografiju mami Elaine i rekla joj da sanja da ima cipele baš kao prava balerina.

Mama je bila dirnuta i zapanjena, i nije mogla učiniti ništa više nego joj obećati da će jednog dana plesati.

Michaelin život u SAD-u je započeo, i to je bio novi, pozitivni obrat, ali u početku je još uvijek imala strah od odbijanja pa je spavala s upaljenim svjetlom. No ljubav i briga roditelja izliječili su njezino srce i uskoro je počela živjeti u miru te je krenula slijediti svoj veliki san.

Spomenik kulture 'Kuća u kući' u Bolu je rezultat nevjerojatne legende o borbi oko nekretnine
Spomenik kulture 'Kuća u kući' u Bolu je rezultat nevjerojatne legende o borbi oko nekretnine

Počela je marljivo raditi na ostvarenju sna, a to joj je donijelo veliku nagradu. Snalazeći se, Michaela je počela nizati uspjehe na satovima plesa i odlučila je postati profesionalna balerina. Shvatila je da će biti izazova s ​​kojima će se suočavati.

Točnije, bila je jako zabrinuta zbog vitiliga.

Prije svog prvog nastupa zamolila je majku da joj kaže vidi li mrlje na njezinom tijelu s mjesta na kojem je sjedila u publici.

- Rekla sam joj da se ne vide baš, da izgledaju poput 'magičnog praha' - na što je djevojčica odgovorila kako onda može biti profesionalna balerina.

Sa 17 godina postala je najmlađa balerina koja je nastupila u Dance Theatre of Harlem, u New Yorku. Kasnije ju je angažirao Nizozemski nacionalni balet, a Amsterdam ona danas naziva svojim pravim domom.

Prihvaća to kao ostvareni san, ali i uspjeh koji je zaslužila.

- To nije bajka. Moraš naporno raditi. Puno je gubitaka, puno boli. Ali volim to, volim nastupati - rekla je.

Michaela želi da njezina priča bude veliki motivacijski poticaj svima. Ona ima svoj uzor, jednu od prvih crnih glavnih američkih balerina po imenu Lauren Anderson.

Napisala je i autobiografsku knjigu o svojoj životnoj priči, a sada je Madonna izrazila želju da režira film o njoj te je priznala kako je bila zaprepaštena kada je saznala za balerinin put, donosi Bright Side.

- Michaelino putovanje me duboko dirnulo kao umjetnicu i aktivisticu koja razumije nedaće. Imamo jedinstvenu priliku baciti svjetlo na Sierra Leone i dopustiti Michaeli da bude glas za svu djecu bez roditelja. Čast mi je oživjeti njezinu priču - izjavila je Madonna dok je najavljivala svoje planove za film.

Kreativnost se mijenja ako se svako malo promijeni okruženje
Kreativnost se mijenja ako se svako malo promijeni okruženje
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje