Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Miris jasmina ublažava tjeskobu i umiruje

Moć mirisa: Ovo je najbolje ulje za tjeskobu i za spavaću sobu
1

Jasmin poboljšava kvalitetu zraka u vašem domu, pomaže kod nesanice i mentalnih problema, poput depresije i tjeskobe, pokazala su istraživanja, pa stručnjaci preporučuju ulje jasmina u spavaćoj sobi

VIDEO

Boravak na otvorenom i svježem zraku, te okruženost biljem mogu imati izuzetno pozitivan utjecaj na naše zdravlje. Iako to ne mora biti jedna biljka, jer one djeluju u sinergiji, postoje neke biljke koje se zaista isplati unijeti u životni prostor. Jedna od tih biljaka je jasmin. 

POGLEDAJTE VIDEO: Aromaterapija pomaže i kad ne stignete vježbati

Pokretanje videa...

01:27

Jasmin poboljšava kvalitetu zraka u vašem domu, pomaže kod nesanice i mentalnih problema, poput depresije i tjeskobe. Njegove prednosti su izvanredne. Studija objavljena u Journal of Biological Chemistry ukazuje na to da može imati utjecaja na niz zdravstvenih problema. Na primjer, ako ste pod stresom, miris jasmina odagnat će osjećaj panike. 

Istraživanje koje je proveo Hanns Hatt sa sveučilišta Ruhr u Bochumu u Njemačkoj otkrilo je da miris jasmina može pomoći i u ublažavanju anksioznosti. Zapravo je otkrio da se jasmin može smatrati dokazom da aromaterapija ima znanstvenu osnovu. Istražujući, on je promatrao  učinak esencijalnih ulja jasmina na miševe i otkrio da mirisi djeluju smirujuće na njih. Dodatna su istraživanja pokazala da tako djeluje i na ljude - smiruje ih. 

Refleksologija, aromaterapija i drugi načini olakšanja liječenja
Refleksologija, aromaterapija i drugi načini olakšanja liječenja

To se, vjerojatno, može pripisati kemikaliji poznatoj kao GABA, koja utječe na raspoloženje te aktivira živčane stanice koje ublažavaju anksioznost.

- Otkrili smo novu klasu modulatora receptora GABA koja se može davati parenteralno i kroz zrak koji udišemo, objasnio je Hatt te dodao kako se s tim mogu povezati promjene u sedaciji, anksioznosti, uzbuđenju i agresiji. 

Prema studiji, miris jasmina u prostoru može imati sljedeće učinke:

- smanjuje tjeskobu i živčanu napetost

- potiče dobro raspoloženje

- poboljšava kognitivne performanse i budnost

- poboljšava kvalitetu sna

- uravnotežuje hormone

- smanjuje burne reakcije i promjene raspoloženja

- povećava libido. 

Top 3 biljke od kojih ćete dobro spavati i buditi se puni energije
Top 3 biljke od kojih ćete dobro spavati i buditi se puni energije

Studija je uspoređivala i učinke mirisa jasmina na ublažavanje tjeskobe s učincima lijekova i otkrila da je jasmin pet puta snažniji od određenih lijekova.Nekoliko kapi esencijalnog ulja jasmina moglo bi vam pomoći da bolje zaspite, povećate koncentraciju, ublažite blagu depresiju i tjeskobu i još mnogo toga.Također, pomaže bolju kvalitetu sna, prenosi portal 12 Tomatoes.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'