Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Moćna bijela kreda: Uklanja masne mrlje, vraća sjaj posuđu, sprječava insekte, plijesan ...

Moćna bijela kreda: Uklanja masne mrlje, vraća sjaj posuđu, sprječava insekte, plijesan ...

Srebrno posuđe s vremenom će izgubiti sjaj. Ali, to možete spriječiti jednostavnim stavljanjem krede u ladicu u kojoj držite pribor za jelo. Osim toga, rješava još puno 'kućnih problema'

VIDEO

Bijela kreda stvarno može učiniti čuda. Vrlo je jednostavna za korištenje i ne samo da će vam pomoći u svakodnevnim poslovima, već će vam uštedjeti mnogo novca i vremena.

POGLEDAJTE VIDEO: Eko čišćenje doma

Pokretanje videa...

eko čišćenje doma 01:12

1. Uklonite masne mrlje

Slanina, pizza ili hamburger, koliko god volimo masnu hranu, toliko zadaju glavobolje kada slučajno zamastimo njima odjeću. 

Umjesto da ručno trljate mrlju, a zatim odjeću bacite u perilicu rublja, pokušajte je protrljati komadom krede i pričekajte 10 minuta. Obrišite ostatak krede, a zatim operite odjevni komad kao i obično. Kreda će upiti mast.

2. Neka vaš pribor za jelo i srebrni nakit ožive

Srebrno posuđe s vremenom će izgubiti sjaj. Ali, to možete spriječiti jednostavnim stavljanjem krede u istu ladicu u kojoj čuvate pribor za jelo. Srebro gubi sjaj zbog vlage, a kreda će je upiti. Kredu možete koristiti i kada želite spriječite da vam srebrni nakit pocrni. Jednostavno držite komad krede u kutiji s nakitom i pustite da čuva vaše dragocjenosti. Po potrebi zamijenite kredu s novom.

Napravljeni da traju godinama: Vuneni tepisi su super rješenje
Napravljeni da traju godinama: Vuneni tepisi su super rješenje

3. Spriječite plijesan i neugodne mirise u ormarima

Vrlo lako se može dogoditi da vam se u ormar zavuče plijesan, a uz to i neugodni mirisi. No, kreda je i tu rješenje. Budući da je po prirodi izrazito porozna, može apsorbirati plijesni i loše mirise. Uzmite malo krede i stavite je u svoje ormare, kutije za rublje, ili bilo koje drugo mjesto koje u vašoj kući zadržava plijesan.

4. Protiv zahrđalih alata

Oksidacija je prirodan proces. Bilo da je u pitanju alati ili neki drugi metal, hrđa je nešto što se prirodno stvara pri određenoj razini vlage u zraku. No, nju možete spriječiti jednostavnom upotrebom krede. Držite nekoliko komada krede u kutiji s alatima i ostavite ih da apsorbiraju svu vlagu u zraku.

Dodatni savjet: Kad koristite odvijač, uzmite kredu i utrljajte ju na kraj alata. Ovo će vam pomoći da brzo odvrnete vijak i spriječite da odvijač klizne.

Trendi dom: Prašnjava ružičasta i beton plava su hit boje 2022.
Trendi dom: Prašnjava ružičasta i beton plava su hit boje 2022.

5. Zaštitite svoju kuću od insekata

Mravi su uglavnom bezopasna bića, a crni i vrtni mravi uopće ne grizu. Međutim, oni koji uđu u vašu kuću mogu biti opasni jer mogu prenijeti bolesti. Ako dođu u kuhinju, mogu napasti hranu i tako vas zaraziti.

Srećom, mravi se 'boje' krede. Nacrtajte kredom crte preko vrata, prozora ili bilo kojeg drugog mjesta kojeg napadaju mravi. 

Kućni insekti

6. Sačuvajte bjelinu odjeće

Bez obzira koliko temeljito perete bijelu odjeću s deterdžentima koji tvrde da vašu odjeću čine bijelom, ipak s vremenom i dalje postaje bijela ili žućkasta. Umjesto raznih proizvodima za izbjeljivanje poslužite se kredom tako da njom istrljate bijelu odjeću prije pranja.

Kreda pomaže u zadržavanju bjeline i održavanju bijele odjeće snježno bijelom. Isto tako pomaže da se riješite neželjene žute boje i nakon nekoliko pranja vidjet ćete kako će žuto boja potpuno izblijediti s odjeće. Također je dobra za jednostavno čišćenje prljavštine koja se nakuplja oko ovratnika košulje. Trljajte kredom ovratnik, ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim ju operite.

Loše vrijeme ne mora zaustaviti razonodu, isprobajte ideje uz koje se možete zabaviti i doma
Loše vrijeme ne mora zaustaviti razonodu, isprobajte ideje uz koje se možete zabaviti i doma

7. Popravite mrlje na zidovima

Ako imate djecu ili kućne ljubimce, znate koliko je jednostavno isprljati zidove. I kuhanje duže vrijeme ostavlja neželjene mrlje na zidovima, pa čak i na stropu, kojih se zaista teško riješiti.

Umjesto da uložite veliku svotu novca u bojanje ,uzmite komad krede koji odgovara boji zidova ili stropova i utrljajte ju na mrlje. Kredu možete nanijeti i na male pukotine i ogrebotine na zidu. Jednostavno će nestati, piše Bright Side.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...