Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Modne insajderice: Svi trikovi za kupnju na rasprodajama

Modne insajderice: Svi trikovi za kupnju na rasprodajama
11

Dućani nas mame popustima, ali prije svake kupnje trebali bismo razmisliti. Bolje je pričekati kraj kolovoza kada su cijene niže 70 posto, osim ako je zadnji komad

VIDEO

Ne kupujte u prvom tjednu sniženja, prije kupnje provjerite što sve već imate u ormaru i ne kupujte stvari samo zato što su snižene, savjetuju naše modne insajderice. Urednice modnih magazina i portala, Selma Terlević, Ana Bacinger, Dubravka Prpić-Znaor i Mija Dropuljić, otkrile su nam kako izvući samo najbolje iz sniženja. 

- Pustite prvi val da prođe. Riskirate ostati bez nekoga komada koji pikirate, ali odvagnite. Možda baš taj komad dočeka i treći tjedan s još 200 kuna nižom cijenom - kaže glavna urednica Grazije Selma Terlević te dodaje da za robu s greškom tražite dodatni popust jer takvi komadi ne smiju biti u rangu s ostalom robom. 

Ističe i kako je o pravim sniženjima u Hrvatskoj bespredmetno pričati. 

Dajte si dovoljno vremena, odredite budžet unaprijed i kupujte gotovinom kako ne biste dolazili u dodatnu napast 

- To je katastrofa, a ne sniženja. Preslagivanje starih kolekcija na sniženje, pa ako se ne prodaju, vraćanje u standardnu prodaju. Nisam jedanput to doživjela, reagirala i da se ništa nije promijenilo.

Sjećam se balerinki u Topshopu koje sam kupila na sniženju za 99 kn, a druge sezone sam ih vidjela na policama pod ‘new collection’ za 399 kn. Pa gdje tog ima?! - pita se glavna urednica Grazije te dodaje da su kod nas prave rasprodaje samo kada se pojedini dućani zatvaraju. 

A prava maherica za sniženja je i izvršna urednica portala Budi.IN Mija Dropuljić, koja ističe kako kupuje isključivo na sniženjima. 

- Čekam mjesec, dva nakon početnih sniženja. Moja prednost je što sam mali broj te njega uvijek ostane na sniženjima - kaže.

Klasika je uvijek "in"

Kupujte svevremenske komade, sakoe, traperice i kvalitetne pamučne majice.

Pričekajte kraj kolovoza kada su cijene niže 70 %

Ljetna sniženja lovim sredinom kolovoza, a najniže cijene se pojavljuju krajem kolovoza kad su u trgovine već stigle prve jesenske kolekcije. 

Ako je cipela tijesna, bit će tijesna i dalje, bez obzira na to što košta kao žvaka, Selma Terlević

Postavlja se samo pitanje želite li nešto konkretno kupiti ili samo nešto što vam se svidi. No posljednjih sezona, kako imamo sve više trgovina u ponudi, ostaju i drugi brojevi na zadnjem sniženju kad cijene padaju ispod 70 posto, kaže Mija te navodi nekoliko najboljih ulova. 

- To su ljetne hlače za devet kuna iz New Yorkera (snižene s 200 kn), jesenska jakna iz Zare za 160 kn (bila je više od 700 kn), čizme za 90 kn (Pull&Bear, snižene s 500 kn) i crna kožnata jakna Pull&Bear (s 900 kn na 300 kn). Midi suknju od tila s našivenim perlicama kupila sam na online shopu Asos za 20 eura (s 90 eura) te bogato ukrašenu večernju haljina za 30 eura (sa 120) - otkriva Mija. Glavna urednica portala ItGirl Dubravka Prpić-Znaor kaže kako ni sama ne može odoljeti a da se poput većine Hrvatica odmah ne “promuva” po sniženjima. Ako joj se nešto svidi, ne čeka i kupuje odmah. Ipak, savjetuje:

- Treba kopati i tražiti. Roba na sniženjima zna biti nagruvana i onda sve izgleda loše, a zapravo se tu kriju dobre stvari. 

Treba si uzeti barem sat vremena u dućanu i ne gledati na brzinu. Ne treba padati na dobre cijene i kupovati samo zato što je sniženo nego radi toga da to nosimo - kaže Dubravka i dodaje da prije kupnje provjerite što već imate u ormaru. Njoj se, na primjer, dogodilo da kupi tenisice vrlo slične onima koje već ima. 

Treba kopati i tražiti. U nagruvanim hrpama kriju se dobre stvari, Dubravka Prpić-Znaor

- Volim New Yorker jer ima dobre popuste, cijene ionako nisu visoke, a kad je popust, onda se nađe svašta dobrog... Od skupljih dućana tu je XYZ, ali treba čekati kraj popusta kad su cijene niže 70 posto - savjetuje Duda.

Glavna urednica portala Fashion.hr Ana Bacinger kaže da posljednjih godina jako pazi na to što kupuje te se ne zalijeće. 

- Prvo i osnovno pravilo je dobro razmisliti treba li mi zaista određeni komad. Nakon toga promišljam uz koje komade ga mogu nositi. I treće je, naravno, cijena. Ako nije sniženo za 50%, ne kupujem - otkriva Ana. Smatra da trenutačno najbolja sniženja ima H&M, a za Zaru savjetuje kraj, kada cijene padaju za 70%. Isto vrijedi i za online shop Asos. 

Oprezno s trendi komadima 

Obično su najviše sniženi jer je velika šansa da se iduće sezone neće nositi. No ako vam se sviđaju, neka vam to ne smeta. 

Cipele za sretnice 

Kod cipela trebate brzo reagirati ako vam se svide jer nema prepravljanja. Sve izvan prosjeka bude vrlo povoljno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...
kako se slavio 1. maj

Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...

Evo zašto je 1. maj proglašen Međunarodnim praznikom rada i kako su ga ljudi nekada slavili: Do 50-ih godina u prvom planu bile su parole za bolji život radnika i izgradnju zemlje, a otad postaje prilika za obiteljsko druženje uz roštilj, janjca na ražnju, karte i smijeh