Lifestyle

Komentari 0

Modne katastrofe: Prva pomoć za okrhnuti nokat, bijele mrlje

Modne katastrofe: Prva pomoć za okrhnuti nokat, bijele mrlje

Probleme s naelektriziranom odjećom može riješiti ziherica. Dovoljno ju je pričvrstiti na odjeću koju nosite i ona će neutralizirati statički elektricitet pa se odjeća neće lijepiti za tijelo

Okrhnuti nokat

Najlakši način kamuflaže okrhnutog nokta sastoji se od čišćenja mjesta loma alkoholom, a potom lakiranja prozirnim lakom kako bi se povezao. Nakon toga nanesite pastelne nijanse kako bi se pukotina slabije vidjela, a metalik nijanse i mat tonove treba izbjegavat.

Patentni zatvarač se zaglavio

Ako na jakni ili hlačama zapne patentni zatvarač, prijeđite preko njega sapunom, voštanom svijećom ili ga pošpricajte sprejom WD-40. Nakon toga ponovno će se lako otvarati i zatvarati. Da biste izbjegli mrlje na odjeći, sprej našpricajte u poklopac i nanosite kistom po zatvaraču.

Pukla vam je potpetica

Slomljenu potpeticu može spasiti ljepilo koje se brzo suši, no to je samo privremeno rješenje. Prije nego li zalijepite petu na cipelu, očistite sve nečistoće i kamenčiće. Ako petu ne možete spasiti, u takvoj je situaciji najbolje pokupite sve dijelove i zatražiti pomoć profesionalaca.  

Statički elektricitet

Probleme s naelektriziranom odjećom može riješiti ziherica. Dovoljno ju je pričvrstiti na odjeću koju nosite i ona će neutralizirati statički elektricitet pa se odjeća neće lijepiti za tijelo.  

Rub na haljini se poderao

Rasparani rub na haljini možete lako popraviti samoljepljivom trakom tako da je nalijepite s unutrašnje strane ruba, dok gumb možete pričvrstiti trakicom kojom se veže pakiranje keksa. Odstranite plastični dio tako da ostane samo žica i provucite ostatak kroz gumb i odjeću te s unutrašnje strane odjeće napravite čvor. 

Bijele mrlje od dezodoransa

Dezodoransi mogu ostaviti bijele tragove na odjeći, a najbolji način da ga se riješite jest da ga obrišete komadićem gume kakva se koristi za japanke ili velike dječje podne puzzle. Jednostavno prijeđite preko njega i trag će nestati.

Makeup se topi

Ako se maskara ili ruž tope i ostavljaju mrlje na licu, najbolji način da ih očistite, bez brisanja kompletnog makeupa, jest da na mrlju nanesete primer i obrišete. Primer je precizniji od mlijeka za čišćenje, pa je odličan izbor u gužvi. 

Najčitaniji članci