Lifestyle

Komentari 1

Želite li kraće stajati uz peglu po ovoj vrućini - posegnite za komadom aluminijske folije

Želite li kraće stajati uz peglu po ovoj vrućini - posegnite za komadom aluminijske folije

Aluminijsku foliju je odlično imati u kući jer korist od nje seže daleko dalje od same pomoći kod pripreme hrane i zamatanja sendviča. Ona štedi energiju, čisti lonce, oštri škare...

Stavite komad aluminijske folije između navlake i daske za peglanje tako da sjajni dio bude gore. Skratit će vam vrijeme peglanja jer će se toplina reflektirati s folije i glačati drugu stranu odjeće koju peglate.

Ljudi koji koriste ovaj trik kažu da im skraćuje vrijeme peglanja za čak pet puta - sa 15 minuta za jednu košulju, na tri minute.

Također, možda ste čuli da pojedinci ubacuju kuglice od aluminijske folije u perilice i sušilice rublja. Radi se o odličnom triku koji čini glačanje puno lakšim i bržim jer odjeća nakon pranja i sušenja mekanija pa nije toliko zgužvana.

Zapravo, kuglice od aluminijske folije pomažu da se kod pranja odjeća bolje okreće, a time i opere dok u sušilici stopiraju stvaranje statičkog elektriciteta.

One su odlična alternativa omekšivaču za rublje. Dovoljne su dvije do tri, a napravite ih jednostavno - uzmite komad aluminijske folije i napravite kuglicu veličine loptice za tenis.

Pomaže i rastezanje mokre odjeće prije sušenja

Rublje izvadite iz perilice odmah nakon pranja jer sa svakom minutom stajanja u njoj postaje sve zgužvanije i bit će ga puno teže ispeglati. Prije sušenja na zraku, svaki komad dobro rastegnite rukama u svim smjerovima i tek tad objesite.

Nakon što se osuši, suzdržite se od bacanja veša u košaru jer će se i tako zgužvati. Umjesto toga, svaki komad pažljivo složite i tek tad stavljajte u košaru u kojoj ga unosite u kuću.

Najčitaniji članci