Obavijesti

Lifestyle

Komentari 78

Dečko će me ostaviti ako odem na još jednu estetsku operaciju

Dečko će me ostaviti ako odem na još jednu estetsku operaciju
1

U svijet estetske kirurgije ušla sam sa 15 godina. Od tad sam popravila usnice, nos i grudi, a zaručnik mi prijeti prekidom veze ukoliko odlučim još nešto operirati

VIDEO

Ako odeš na još jednu plastičnu operaciju, ostavit ću te. Ozbiljan sam, rekao mi je zaručnik za vrijeme jednog nedjeljnog ručka. Baš sam iz pećnice izvadila patku s mlincima i htjela ga obavijestiti kako sam spremna za operaciju popravka nosa, no on me uspio preduhitriti. Iako misli da je situacija kritična, nisam ovisna o plastičnim operacijama. Prvi popravak radila sam sa 15 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:12

Ilegalni tretmani

Silno sam željela povećati usnice. Radila sam sezonu na moru kako bi ih financirala, a na kraju ljeta otišla sam u jednu zagrebačku polikliniku gdje sam zahvat platila oko 4000 kuna. Riječ je o Juvederm dermalnim filerima, najpopularnijoj metodi povećanja usnica na tržištu. No, mana je ta što se hijaluronska kiselina u usnicama razgradi nakon nekog vremena.

Hrvatice lude za botoksom: Idu na tretmane zbog boljih selfieja
Hrvatice lude za botoksom: Idu na tretmane zbog boljih selfieja

Ubrzo sam svaka tri do četiri mjeseca odlazila na popravke, sve dok nisam odlučila u usnice ubrizgati tekući silikon - biopolimer koji je zabranjen u Hrvatskoj. Ni danas ne znam zbog čega je zabranjen, ali bila sam mlada i glupa pa se nisam pretjerano opterećivala mogućim posljedicama. Biopolimer doslovno koristi cijela estrada, a posebno je popularan u Srbiji jer je tamo legalan.

Zbog velikog interesa, jednom u dva mjeseca kirurg iz Srbije dolazi u Zagreb i javlja se svima koji žele napraviti taj tretman. Sjećam se da sam stajala u redu zajedno s tridesetak ostalih djevojaka koje su čekale na povećanje usana. Unatoč tome što je zabranjen, biopolimer imam sedam godina i nikad nisam osjetila posljedice ili nuspojave.

Više sreće nego pameti, reklo bi se. Nadam se samo da nikada više neću poželjeti imati prirodne usnice, jer će to biti gotovo nemoguća misija. Osim što je tretman uklanjanja silikona poprilično bolan, usnice nikad više neće poprimiti prirodan izgled.

Krivo disanje za pravilan nos

S 24 godine odlučila sam se na rinoplastiku. Htjela sam imati mali nos, lijep iz profila. Znala sam da kirurg ne može uvijek napraviti ono što osobe žele. Mnoge djevojke dolaze s fotografijama Angeline Jolie ili Kim Kardashian, a takav oblik nosa im možda uopće ne odgovara.

Danijela Dvornik: Sve je otišlo bez noža. I podbradak i naslage
Danijela Dvornik: Sve je otišlo bez noža. I podbradak i naslage

Prvi kirurg mi nije htio napraviti nos kakav sam htjela, pa sam otišla po drugo mišljenje i svejedno nisam bila zadovoljna konačnim rezultatom. Prije operacije morala sam napraviti EKG i pretrage krvi, a sama operacija ne traje duže od sat vremena (ovisno o tome lomi li se nos ili ne).

Meni su ga samo ”porašpali” pa je oporavak bio bezbolniji i trajao je svega tjedan dana. Pročitala sam da su neki padali u nesvijest od boli kad su im se vadili tamponi, ali to kod mene nije bio slučaj. Da, išla sam popraviti nos, ali ”zahvaljujući” operaciji imam velikih problema s disanjem. Zaručnik misli da se gušim dok spavam. Prava katastrofa.

Tata je podizao kapke, a svojoj ženi i kćeri radio je liposukciju
Tata je podizao kapke, a svojoj ženi i kćeri radio je liposukciju

S trojke na šesticu

A onda su na red došle i grudi, bolna točka svake žene. Unatoč tome što mi je tata platio operaciju (oko 20 tisuća kuna), moji roditelji nisu baš podupirali tu odluku jer sam imala sasvim dobre grudi. Nikad nisam požalila što sam prosječnu trojku zamijenila punom šesticom, iako su me leđa s vremenom počela boljeti.

Tad sam imala 25 godina i jednostavno sam se htjela riješiti grudnjaka te se bolje osjećati. Isto kao i kod operacije nosa, prije stavljanja silikona u grudi moraju se napraviti pretrage, a sama operacija traje oko dva do tri sata. Sljedećih mjesec dana preporučljivo je nositi steznik, a najbolja stvar osim mirovanja je ta što za silikone dobiješ ”putovnicu” jer zbog pritiska u zraku mogu puknuti. Iskorištavala sam i povlasticu da se ne moraš vezati za vrijeme vožnje, pa ako te policija zaustavi možeš pokazati papire od operacije i prolaziš.

Botoks liječi pedesetak bolesti, od migrene pa do gubitka glasa
Botoks liječi pedesetak bolesti, od migrene pa do gubitka glasa

Život sa silikonima 

Još uvijek primijetim da ljudi na cesti bulje u mene i komentiraju me. I neću vam lagati, boljelo me to jedno vrijeme, no na kraju oglušiš. Samo zato što imamo drugačija viđanja ljepote, ne mora značiti da sam automatski loša osoba ili da me se stereotipizira s riječi prostitutka.

Tko god da me osuđuje mora shvatiti jednu stvar - svatko sa svojim tijelom radi što želi. Silikoni i plastične operacije ne bi trebale biti u 21. stoljeću nikakva tabu tema. Naravno, treba pripaziti na to da se zahvati rade kod provjerenih stručnjaka i imati malo više mozga nego što sam ja imala s 20 godina. Izbjegavajte ilegalne tretmane, sumnjive salone, dobro se informirajte i učite na mojim greškama. Trendovi dolaze i prolaze, a najbitnije je da smo zadovoljni sami sa sobom. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku