Obavijesti

Lifestyle

Komentari 52

Tata je podizao kapke, a svojoj ženi i kćeri radio je liposukciju

Tata je podizao kapke, a svojoj ženi i kćeri radio je liposukciju
5

Dr. Duško Maletić iz funkcionalnih i estetskih razloga podizao je kapke, supruzi Ines radio je korekciju kompletnog tkiva oko očiju dok su mu se i ona i kći prepustile da im napravi liposukciju

VIDEO

Poznata liječnička obitelj Maletić – dr. Duško Maletić, supruga i liječnica Ines te kći Ana, također liječnica, u svojoj Poliklinici za estetsku medicinu Maletić, na lokacijama u Daruvaru i Zagrebu, mnogim pacijenticama rješavaju estetske probleme. No i sami su se podvrgnuli zahvatima za koje su smatrali da će se nakon njih bolje osjećati i bolje izgledati. I planiraju ih još.

Dr. Duško Maletić estetskom kirurgijom se bavi punih 26 godina, a edukaciju je prošao u Pragu. Prije više godina, njegova prijateljica, dr. Irena Škegro, predložila mu je da mu napravi gronju blefaroplastiku, odnosno, korekciju kapaka. S dr. Škegro bio je prijatelj kroz kompletno školovanje pa je povjerenje bilo maksimalno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:53

- Dr. Irena Škegro, mi je napravila gornju blefaroplastiku, a korekciju sam radio samo zbog sebe. Imao sam veliki višak kože na gornjim vjeđama, familijarno, i to mi je smetalo estetski i funkcionalno. Izgledao sam umorno, a taj umor je bio i stvaran svaki dan u večernjim satima. Znamo da dnevno trepnemo deset tisuća puta, pa se mišić mora jako umoriti ako diže centimetar ili više kože – pojašnjava dr. Duško Maletić zašto je išao na ovaj estetski zahvat nakon kojeg je mnogo zadovoljniji.

A zadovoljnija je htjela biti i njegova supruga, anesteziologinja dr. Ines Maletić, pa joj je suprug svojedobno napravio gornju i donju blefaroplastiku (korekcija kompletnog tkiva oko očiju), ali i liposukciju trbušne stijenke i natkoljenica. Superuga kaže da svašta ima u planu, kada su u pitanju budući zahvati, pa je sljedeći na redu facelifiting.

U međuvremenu, kći joj je napravila zahvat transplantacije kose na zaliscima vlasišta koji su bili preduboki, i to sada, kaže anesteziologinja, izgleda super. Jednom godišnje dr. Ines ide na laserski tretman lica, laserom je riješila kapilare i dlake na tijelu, a redovito prakticira i primjenu hijaluronskih filera. Botoks joj, kaže, ne treba jer genetski ima čisto čelo i na njemu nema bora.

Hrvatice lude za botoksom: Idu na tretmane zbog boljih selfieja
Hrvatice lude za botoksom: Idu na tretmane zbog boljih selfieja

- Nisam tip od teretane i vježbanja, a čak i kod onih koji su aktivni, trbuh i bokovi često ostaju prekriveni masnim naslagama. Tijelo mi je bilo u neskladu, gore konfekcijski broj 38-40, a na bokovima 42-44. Zahvaljujući liposukciji postigla sam sklad i sada sam cijela ujednačeni konfekcijski broj 40. Oporavak nije bio ni dug, ni težak. Kasnije je samo važno ne dobivati na kilaži, nego održavati postojeću – kaže nam dr. Ines Maletić.

Prije nekoliko godina je i kćerka, dr. Ana Maletić, specijalistica plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, poželjela da joj otac napravi lasersku liposukciju, što je on uspješno i učinio. Tako se, kaže, riješila viškova na trbuhu, natkoljenicama i koljenima. Kao i njezina majka, i Ana jednom na godinu ide na laserski tretman lica, u proljeće stavlja botoks u čelo, a po potrebi koristi i hijaluronske filere. Tako je puno zadovoljnija svojim izgledom, a na zahvate će, kaže, ići i dalje, ovisno o potrebama.

- Uvijek smo prije zahvata proanalizirali zajedno stanje, uzeli u obzir želje i mogućnosti koje se pružaju. Za uklanjanje suvišnih masnih naslaga na predilekcijskim mjestima na tijelu, nema velike pomoći od dijete i tjelovježbe. Rezultati se obično postižu na nekim drugim mjestima, ali tamo gdje se želi je bezuspješno – tumači dr. Duško Maletić zašto su se njegova supruga i kćerka odlučile na estetske zahvate, dodajući da su predilekcijska mjesta, koja spominje, zapravo dijelovi tijela koji se anatomski definiraju kao mjesta pretjeranog nakupljanja masnih naslaga, odnosno, grudi i trbuh kod muškaraca te podbradak, trbušna stijenka, koljena i natkoljenice s vanjske i unutarnje strane kod žena.

Botoks liječi pedesetak bolesti, od migrene pa do gubitka glasa
Botoks liječi pedesetak bolesti, od migrene pa do gubitka glasa

Nitko iz obitelji ga, kaže, nije tražio nešto nerealno. Svi su zajedno u estetskoj medicini i o tome mnogo znaju. Dr. Duško Maletić je i mišljenja da kirurg ne treba dokazivati svoju kvalitetu zahvatima na članovima obitelji, već je prvenstveno najvažnije dobro se educirati, mnogo raditi i steći sigurnost u svoje znanje i sposobnosti. Članove obitelji, smatra, treba operirati ako oni to žele, ali i ako se kirurg pritom osjeća sigurno i suvereno. Drugim riječima, bez obzira je li na stolu član obitelji ili nepoznati pacijent, kirurg mora biti posve educiran i stručan, za što je potrebno određeno vrijeme.

doktor

Inače, mlada doktorica Ana Maletić je plastična kirurginja koja se pretežno bavi FUE metodom transplantacije kose (najmodernija neinvanzivna metoda transplantacije kose). Ujedno je i jedina u cijelom okruženju član ISHRS-a (International Society of Hair Restoration Surgery)  te kirurginja s preporukom za FUE metodu, koju joj je dala ova prestižna organizacija.
Njezina mama, dr. Ines Maletić, specijalista je anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja, a bavi se i laserskom medicinom od 2008. godine. Obitelj Maletić, naime, u obje poliklinike ima laserski centar koji zbog edukacije posjećuju mnogi liječnici iz raznih dijelova svijeta.

A dr. Duško Maletić bavi se većim estetskim klasičnim operacijama tijela. U to spadaju liposukcija i abdominoplastika, kirurgija dojke, facelifting te kirurgija muškog i ženskog spolovila. Za liposukciju, primjerice, u Poliklinici Maletić primjenjuju najviše svjetske standarde, koristeći vibrirajuće sonde i najsuvremeniju lasersku tehnologiju. Obavili su, tako, na tisuće zahvata, a s ponosom kažu da im pacijenti uglavnom dolaze po preporuci.

- Kao liječnik koji se svaki dan susreće sa željama drugih, osobno i sebe gledam u ogledalu. Nešto sam poželio i riješio, a sigurno ću i dalje – otkriva nam za kraj dr. Duško Maletić.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
Dnevni horoskop za utorak 7. svibnja: Bik šarmira bez muke, Lav 'pleše' na rubu teške svađe
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 7. svibnja: Bik šarmira bez muke, Lav 'pleše' na rubu teške svađe

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 7. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje