Lifestyle

Komentari 52

Tata je podizao kapke, a svojoj ženi i kćeri radio je liposukciju

Tata je podizao kapke, a svojoj ženi i kćeri radio je liposukciju

Dr. Duško Maletić iz funkcionalnih i estetskih razloga podizao je kapke, supruzi Ines radio je korekciju kompletnog tkiva oko očiju dok su mu se i ona i kći prepustile da im napravi liposukciju

Poznata liječnička obitelj Maletić – dr. Duško Maletić, supruga i liječnica Ines te kći Ana, također liječnica, u svojoj Poliklinici za estetsku medicinu Maletić, na lokacijama u Daruvaru i Zagrebu, mnogim pacijenticama rješavaju estetske probleme. No i sami su se podvrgnuli zahvatima za koje su smatrali da će se nakon njih bolje osjećati i bolje izgledati. I planiraju ih još.

Dr. Duško Maletić estetskom kirurgijom se bavi punih 26 godina, a edukaciju je prošao u Pragu. Prije više godina, njegova prijateljica, dr. Irena Škegro, predložila mu je da mu napravi gronju blefaroplastiku, odnosno, korekciju kapaka. S dr. Škegro bio je prijatelj kroz kompletno školovanje pa je povjerenje bilo maksimalno.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Dr. Irena Škegro, mi je napravila gornju blefaroplastiku, a korekciju sam radio samo zbog sebe. Imao sam veliki višak kože na gornjim vjeđama, familijarno, i to mi je smetalo estetski i funkcionalno. Izgledao sam umorno, a taj umor je bio i stvaran svaki dan u večernjim satima. Znamo da dnevno trepnemo deset tisuća puta, pa se mišić mora jako umoriti ako diže centimetar ili više kože – pojašnjava dr. Duško Maletić zašto je išao na ovaj estetski zahvat nakon kojeg je mnogo zadovoljniji.

A zadovoljnija je htjela biti i njegova supruga, anesteziologinja dr. Ines Maletić, pa joj je suprug svojedobno napravio gornju i donju blefaroplastiku (korekcija kompletnog tkiva oko očiju), ali i liposukciju trbušne stijenke i natkoljenica. Superuga kaže da svašta ima u planu, kada su u pitanju budući zahvati, pa je sljedeći na redu facelifiting.

U međuvremenu, kći joj je napravila zahvat transplantacije kose na zaliscima vlasišta koji su bili preduboki, i to sada, kaže anesteziologinja, izgleda super. Jednom godišnje dr. Ines ide na laserski tretman lica, laserom je riješila kapilare i dlake na tijelu, a redovito prakticira i primjenu hijaluronskih filera. Botoks joj, kaže, ne treba jer genetski ima čisto čelo i na njemu nema bora.

- Nisam tip od teretane i vježbanja, a čak i kod onih koji su aktivni, trbuh i bokovi često ostaju prekriveni masnim naslagama. Tijelo mi je bilo u neskladu, gore konfekcijski broj 38-40, a na bokovima 42-44. Zahvaljujući liposukciji postigla sam sklad i sada sam cijela ujednačeni konfekcijski broj 40. Oporavak nije bio ni dug, ni težak. Kasnije je samo važno ne dobivati na kilaži, nego održavati postojeću – kaže nam dr. Ines Maletić.

Prije nekoliko godina je i kćerka, dr. Ana Maletić, specijalistica plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, poželjela da joj otac napravi lasersku liposukciju, što je on uspješno i učinio. Tako se, kaže, riješila viškova na trbuhu, natkoljenicama i koljenima. Kao i njezina majka, i Ana jednom na godinu ide na laserski tretman lica, u proljeće stavlja botoks u čelo, a po potrebi koristi i hijaluronske filere. Tako je puno zadovoljnija svojim izgledom, a na zahvate će, kaže, ići i dalje, ovisno o potrebama.

- Uvijek smo prije zahvata proanalizirali zajedno stanje, uzeli u obzir želje i mogućnosti koje se pružaju. Za uklanjanje suvišnih masnih naslaga na predilekcijskim mjestima na tijelu, nema velike pomoći od dijete i tjelovježbe. Rezultati se obično postižu na nekim drugim mjestima, ali tamo gdje se želi je bezuspješno – tumači dr. Duško Maletić zašto su se njegova supruga i kćerka odlučile na estetske zahvate, dodajući da su predilekcijska mjesta, koja spominje, zapravo dijelovi tijela koji se anatomski definiraju kao mjesta pretjeranog nakupljanja masnih naslaga, odnosno, grudi i trbuh kod muškaraca te podbradak, trbušna stijenka, koljena i natkoljenice s vanjske i unutarnje strane kod žena.

Nitko iz obitelji ga, kaže, nije tražio nešto nerealno. Svi su zajedno u estetskoj medicini i o tome mnogo znaju. Dr. Duško Maletić je i mišljenja da kirurg ne treba dokazivati svoju kvalitetu zahvatima na članovima obitelji, već je prvenstveno najvažnije dobro se educirati, mnogo raditi i steći sigurnost u svoje znanje i sposobnosti. Članove obitelji, smatra, treba operirati ako oni to žele, ali i ako se kirurg pritom osjeća sigurno i suvereno. Drugim riječima, bez obzira je li na stolu član obitelji ili nepoznati pacijent, kirurg mora biti posve educiran i stručan, za što je potrebno određeno vrijeme.

Inače, mlada doktorica Ana Maletić je plastična kirurginja koja se pretežno bavi FUE metodom transplantacije kose (najmodernija neinvanzivna metoda transplantacije kose). Ujedno je i jedina u cijelom okruženju član ISHRS-a (International Society of Hair Restoration Surgery)  te kirurginja s preporukom za FUE metodu, koju joj je dala ova prestižna organizacija.
Njezina mama, dr. Ines Maletić, specijalista je anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja, a bavi se i laserskom medicinom od 2008. godine. Obitelj Maletić, naime, u obje poliklinike ima laserski centar koji zbog edukacije posjećuju mnogi liječnici iz raznih dijelova svijeta.

A dr. Duško Maletić bavi se većim estetskim klasičnim operacijama tijela. U to spadaju liposukcija i abdominoplastika, kirurgija dojke, facelifting te kirurgija muškog i ženskog spolovila. Za liposukciju, primjerice, u Poliklinici Maletić primjenjuju najviše svjetske standarde, koristeći vibrirajuće sonde i najsuvremeniju lasersku tehnologiju. Obavili su, tako, na tisuće zahvata, a s ponosom kažu da im pacijenti uglavnom dolaze po preporuci.

- Kao liječnik koji se svaki dan susreće sa željama drugih, osobno i sebe gledam u ogledalu. Nešto sam poželio i riješio, a sigurno ću i dalje – otkriva nam za kraj dr. Duško Maletić.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci