Lifestyle

Komentari 1

'Moram se suočiti sa strahom da bih mogao biti tihi ubojica'

'Moram se suočiti sa strahom da bih mogao biti tihi ubojica'

Britanski liječnik je otkrio da nisu dovoljno zaštićeni te da pacijenti prihvaćeni sa drugim zdravstvenim problemima brzo razvijaju simptome zaraze - medicinski djelatnici nehotice šire zarazu

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Detaljne upute Stožera: Što s otpadom, kako čistiti u izolaciji

Neimenovani liječnik iz Velike Britanije otkrio je kako on i njegove kolege više nisu u stanju suzbiti onaj unutarnji glas panike nakon što im je pred očima umro prvi pacijent sa korona virusom prije tjedan dana. Kaže kako bi voljeli zaboraviti lica ljudi koji umiru oko njih. Do sada je od korona virusa u toj zemlji preminuo 281 čovjek.

POGLEDAJTE VIDEO:

On radi u bolnici u Londonu i opisao je kako su se on i kolege osjećali dok su pokušavali spasiti bolesnog starca. Otkrio je da nisu dovoljno zaštićeni u svojem radu te da pacijenti prihvaćeni sa nekim drugim zdravstvenim problemima brzo razvijaju simptome zaraze virusom COVID-19 jer medicinski djelatnici nehotice šire zarazu.

Rekao je da su često izloženi korona virusu

- Prvi put u karijeri moram se suočiti sa strahom da bih kao liječnik mogao biti tihi ubojica - ispričao je.

Ubrzo nakon što je spomenuti starac umro, ovog su liječnika pozvali na drugi odjel gdje se nalazio pacijent koji je patio od ozbiljne visoke temperature i sumnjali su na korona virus, ali sve je upućivalo da će se oporaviti.

- Čak i uz morfij i lijekove koji pomažu smanjiti bolove i olakšati disanje, smrti su bile mučne. Volio bih zaboraviti prošli tjedan, pretvarati se da je to neka noćna mora - rekao je drugi liječnik. Dodao je kako mnogi uspoređuju korona virus sa zimskom gripom, ali da je to puno gore.

Posao im otežava, kažu, i činjenica da rezultate testiranja čekaju dva dana, zbog čega se otegne i izolacija sumnjivih slučajeva, prenosi Mirror.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Gradovi se samo iznimno smiju napustiti, tu skinite propusnicu

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Robertom Knjazom:

Najčitaniji članci