Lifestyle

Komentari 0

Mrzila je svoju crvenu kuhinju i odlučila je sama transformirati

Mrzila je svoju crvenu kuhinju i odlučila je sama transformirati

Rachel Marston je, kad se preselila u novi dom, svoju novu kuhinju opisala kao 'trn u oku' i zato napravila nevjerojatnu transformaciju bez profesionalne pomoći za samo 1200 kuna

Rachel Marston pokupila je ključeve kuće u Mossleyu u Manchesteru sa svojim partnerom i dvoje djece u kolovozu 2019. godine i imala je velike planove za preuređivanje doma po njihovom ukusu.

POGLEDAJTE VIDEO: Rupa u dasci za rezanje ima svoju svrhu

No, nedugo nakon što su se preselili, otkrili su da će trebati platiti cijelo novo krovište i novi bojler, pa s zbog toga iscrpili velik dio sredstava koja su namijenili za radove na obnovi. Kuhinja koju su željeli koštala bi ih oko 130.000 kuna, a Rachel ju je umjesto toga odlučila transformirati sama i udahnuti joj rustikalan seoski štih koristeći samo nekoliko slojeva boje. Rezultati su nevjerojatni.

- Mislili smo da ćemo biti sretni s njom par godina dok si ne priuštimo novu, ali prevarili smo se. Što sam više kuhala u njoj, to sam je više mrzila. Bilo mi je muka od pogleda na te crvene pločice. Stvarno su mi upadale u oči. Kuhinja se uvijek činila tako dosadnom i mračnom. Htjela sam je uljepšati, tako da bude lakši prostor za kuhanje - tvrdi Rachel.

Ova 27-godišnjakinja je sastavila komplet od 1200 kuna koji će joj trebati da obavi preuređivanje i krenula je na posao, počevši od ormarića.

Popis stvari koje je kupila za kuhinju:

Pripremila je vrata pomoću sapuna u spreju kako bi ih dobro očistila, prije nego što ih je lagano izbrusila i ponovno oprala prije početka bojanja. Kada pištolj za raspršivanje boje nije dao rezultat koji je Rachel željela, prešla je na ručno bojanje pomoću posebne četke za krednu boju i savjetovala: 'Morate nadograditi krednu boju u tankim slojevima, a mnogi ljudi rade posljednji sloj s valjkom za glađi završetak. Međutim, sviđa mi se rustikalan izgled pa sam ja to radila četkom'.

Koristila je istu metodu i s podnim pločicama. Crvenu je zamijenila bijela nijansa nazvana Dazzle Me!, koju je naglasila s crnom bojom za fuge, a ista je boja je korištena i za kuhinjske ormare i kao podloga za podne pločice, koje su zatim dobile uzorak pomoću šablona.

- Podne pločice zadale su mi daleko najviše posla. Morala sam ih obojiti u bijelu boju prije početka izrade šablona. To može biti prilično nezgodno za napraviti, pa sam napravila nekoliko probnih bojanja na pločicama ispod stuba na kojima ih nitko ne bi vidio da ne napravim pogreške. Trik je u korištenju vrlo male količine boje - upotrijebila sam sivu nijansu pod nazivom Greyhound - i nanijela je četkom za šablone. To vam pomaže da izbjegnete višak boje koja obično curi ispod matrice i ne izgleda dobro - rekla je.

Završila je bojanje završnim premazom, a prije toga je uklonila ručke ormarića i nape kako bi nanijela mat crnu boju. 

- Sama sam izradila vijenac na zidu, a drveni sam kupila u vrtnom centru i omotala oko njega nekoliko umjetnih eukaliptusa. Ipak, željela bih još dodati još nekoliko ukrasa, poput rustikalnih drvenih polica. Ovo mi je bio prvi veliki 'uradi sam' projekt i ispao je bolje nego što sam očekivala, posebno s obzirom na to da nisam morala potrošiti tisuće kako bi kuhinja izgledala onako kako sam željela - ispričala je.

- S vremenskim sam rasporedom bila jako fleksibilna jer su moja djeca mala, pa im morala posvetiti jako puno vremena. Dovršila sam sve korak po korak, koliko god sam mogla, zbog čega je preuređivanje trajalo oko pet mjeseci ukupno. Pod je trajao najduže - ukupno sedam dana - i često sam radila do 3 sata ujutro samo da bih ga završila, jer sam željela da mi kuhinja ponovno zablista, ali na kraju je to vrijedilo - zaključila je, piše Mirror.

Najčitaniji članci