Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Muškarci seksepil određuju po dužini ženine frizure

Muškarci seksepil određuju po dužini ženine frizure
5

Duga, njegovana kosa muškarcima je oduvijek nesvjesno upućivala na ženstvenost i plodnost, a prema novoj studiji ona im je i najseksepilnija

VIDEO

Da je duga kosa oblikovana uvijačima, kovrčavim ekstenzijama ili figarom muškarci neće zamijetiti. Ali primijetit će da je duga, sjajna i valovita. Takva je frizura, sudeći prema posljednjem britanskom istraživanju, muškarcima najdraža i najatraktivnija. Ukupno tri tisuće muškaraca reklo je da su im uvojci poput onih Kelly Brook, Jennifer Lopez ili pjevačice Cheryl Cole najseksepilniji.
Duga kosa zdravog izgleda oduvijek je muškarcima nesvjesno upućivala na ženstvenost i plodnost, pa  psiholozi smatraju da je ova studija samo još jedna potvrda te teorije. Iako je ženama s ravnom kosom vrlo teško postići prirodan izgled blagih uvojaka, što se tiče muškaraca, mogu bez ustručavanja koristiti sve potrebne preparate. Jer - unatoč evoluciji, biološki mehanizam muškarca ne registrira moderne inovacije, barem što se kose tiče, tvrde stručnjaci. Ipak, primijetit će da je kosa sjajna, i to je uz dužinu glavna oznaka seksepila za 77 posto muškaraca.
Budući da im je kosa partnerice važan dio njenog izgleda, neovisno o frizuri i dužini, preparati za učvršćivanje odbit će 79 posto muškaraca. U trenucima nježnosti, lak ili gel za kosu, tvrdi 79 posto njih, može pokvariti atmosferu. Prvenstveno jer se žene bune zbog pokvarene frizure, a potom jer prolazak prstima kroz kosu postaje nemoguća misija pa sve skupa rezultira laganim pulsiranjem živaca. Većina muškaraca (80 posto) smatra da ženina frizura govori podosta o njenoj osobnosti, ali četvrtina njih se nikad ne bi usudila reći partnerici što doista misli o njenoj kosi. Također, polovica ih preferira raspuštenu, a ne u rep povezanu kosu. U skladu s tim, druga po redu najdraža frizura im je ona kakvu njeguje Jennifer Aniston - duga, ravna i raspuštena. Moda, pak, na muške frizerske preferencije nimalo ne utječe. Unatoč rastućoj popularnosti kratkih pixie i bob frizura, privlačnima ih smatra manje od deset posto muškaraca.
Tako su frizure Katie Holmes i Victorije Beckham, kopirane u cijelom svijetu, u tren oka pale u drugi plan. Umjesto popularne "lonac frizure" Katie Holmes i pixie kratke Victorije Beckham, muškarcima je privlačniji klasični bob kakav je do nedavno imala pjevačica Rihanna te poluduga i ravna kosa glumice Gwyneth Paltrow. Stil Amy Winehouse i Hally Berry zadnji su na listi seksepilnosti.

NAJSEKSI FRIZURE (u postocima muških glasova)
Duga i valovita  43%
Duga i ravna  13%
Klasični bob  10%
Ravna, srednje dužine    9%
Pixie kratka    7%
Dugački bob    6%
Bob “na lonac”    5%
Visoko podignuta kosa  4%
Valovita, srednje dužine   3%

PRSTI LAKO PROLAZE KROZ RAVNU KOSU
Jennifer Aniston svjesna je moći duge, ravne i njegovane kose. Obožavane žene istog stila su i Naomi Campbell i Nicole Kidman.

BOB FRIZURE DJELUJU POLETNO I NJEGOVANO
Klasični bob muškarcima je na trećem mjestu. Ravna frizura jednostavnih linija u muškim očima djeluje pomalo vragolasto.

MODERNA PIXIE NIJE OSVOJILA MUŠKA SRCA
Pixie frizura kakvu imaju Rihanna i Victoria Beckham popularne su među ženama, no muškarci u njima ne vide nikakvu posebnu čar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje