Lifestyle

Komentari 0

Na Badnjak pogledajte online predstavu Snjegović Poštar

Na Badnjak pogledajte online predstavu Snjegović Poštar

Za djecu koja predstavu Snjegović Poštar kao najtraženiju u adventskom programu nisu uspjela pogledati u kazalištu, splitsko Kazalište lutaka odlučilo ju je na Badanjak emitirati online

Zbog izrazito velike potražnje i mogućnosti da samo dvadesetak roditelja i djece bude prisutno na izvedbama, Gradsko kazalište lutaka i Advent u Splitu odlučili su za Badnjak obradovati sve male Splićane, Splićanke, ali i zaljubljenike u dječje predstave diljem Hrvatske omogućivši im da putem interneta uživaju u ovoj predivnoj blagdanskoj priči ruske redateljice Ljudmile Fedorove - stoji u objavi Turističke zajednice grada Splita.

POGLEDAJTE VIDEO: Lutke čiji vas pogled slijedi

Prijenos uživo počinje u četvrtak, 24. prosinca u 11:00 sati, stoga već na ovom LINKU postavite podsjetnik na predstavu kako biste jutro proveli u ugodnom društvu Snjegovića Poštara i svojih najmlađih.

- Budući da ćemo u prosincu igrati tek šest izvedbi, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita odlučili smo uživo emitirati izvedbu Snjegovića Poštara kao dar svoj djeci koja nisu uspjela omiljenu predstavu pogledati u kazalištu. Snjegović Poštar na Badnje jutro dolazi u vaš dom i nosi veliko pismo kojim vam GKL Split i TZ grada Splita žele sretan, zdrav i ljubavlju ispunjen Božić i blagdane u krugu najbližih - naglasila je ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Split Marija Tudor.

Tijekom predstave Snjegović će male i velike podsjetiti da je Božić vrijeme čuda. Dok obični snjegovići redovito miruju u obiteljskim dvorištima ili pred vrtićkim i školskim zgradama, ovaj Snjegović potpuno je drugačiji. Da bi ispunio najveću želju jednog dječaka i jedne djevojčice, pretvara se u poštara i juri, poput lavine, prema jedinom biću koje tu želju može ispuniti - Djedu Mrazu. No zadatak nije samo važan, nego i težak, i to zahvaljujući lukavoj Lisici i graktavoj Vrani. Kako će se priča razviti, pogledajte na Badnjak!

- Tema predstave Snjegović Poštar nadopunjuje se s ovogodišnjim sloganom Adventa u Splitu, Ljubav nas spaja, jer nam pokazuje kako baš ta ljubav daje snagu da pobijedimo sve prepreke i udaljenosti. Budući da su mnoge aktivnosti na koje smo navikli ove godine izostale, moramo se vratiti temeljnim vrijednostima Božića jer znamo da će s vremenom sve biti „po starom“. Kvalitetnih kulturnih sadržaja danas za djecu nema mnogo jer su kazališta ograničena, stoga mi je drago da smo uspjeli organizirati ovaj divan online poklon u suradnji s Gradskim kazalištem lutaka, kako za najmlađe, tako i za sve roditelje - dodala je direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.

Sve izvedbe u prosincu, kao i ovu koja je dio online programa splitskoga Adventa, igrat će glumci Petra Vučković, Andrea Majica i Ivan Medić. Ova idilična predstava u Gradskom kazalištu lutaka Split premijerno je izvedena 2017. i ove godine obnovljena, a u dane Adventa za nju se traži sjedalo više.

Osim predstave Snjegović Poštar u četvrtak, 24. prosinca, u 11:00 sati, u sklopu Adventa u Splitu GKL će na YouTubeu prenositi još jednu izvedbu, jazz koncert Sare i Jappe u utorak, 29. prosinca, od 20:00 sati.

Cjelokupni program ovogodišnjeg splitskoga Adventa pratite na Facebook i Instagram profilu Turističke zajednice grada Splita na kojemu se svakog dana objavljuju najnovije informacije i zanimljivi nagradni natječaji.

Najčitaniji članci