Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Na lice se nanose 'dvije kune' kreme za sunčanje

Na lice se nanose 'dvije kune' kreme za sunčanje
1

Ni gusta kosa ne štiti tjeme od štetnih sunčevih zraka, a bez obzira na visinu faktora za sunčanje, tijelo se obvezno maže svakih sat i pol vremena

VIDEO

Kremu za sunčanje, čak i ako je riječ o vrlo visokom zaštitnom faktoru, ljeti je potrebno nanositi svakih 90 minuta, savjetuju stručnjaci.
- Ljudi misle da viši zaštitni faktor znači i dulju zaštitu od sunca. No to nije tako. S kremom ne treba škrtariti, nego na lice svakih sat i pol nanijeti količinu kreme jednaku kovanici od dvije kune, a na tijelo onoliko koliko stane u dvije čašice za žestoko piće - ističe američka dermatologinja Jeannette Graf. Kako bi se krema dobro upila, važno ju je nanijeti barem 20 minuta prije odlaska na plažu.
- Gusta kosa nije dovoljna zaštita za tjeme. Preporučljivo je tjeme poprskati kremom za sunčanje u spreju. Valja pripaziti i na uši te stopala, jer se ti dijelovi pri mazanju najčešće zaboravljaju - napominje stručnjakinja.

>> Danas mnogi kozmetički preparati poput pudera, ruževa i sjajila imaju zaštitni faktor. No kako biste se doista zaštitili faktorom kojim je proizvod označen, trebali biste, primjerice, nanijeti sedam puta pudera više nego inače, tvrde stručnjaci.

>> Prozirni pastelni i drugi svijetli lakovi nakon dva ili više dana izloženosti suncu postaju žućkasti. Da biste to izbjegli, rabite prozirni lak s UV faktorom. Također, i nokte svaka dva sata premažite kremom za zaštitu od sunca, kažu stručnjaci.

>> Nastojte izbjegavati nižu zaštitu od faktora 30, a za optimalnu zaštitu nanosite kremu redovito. Nanošenje zaštitnog faktora 15 preko već nanesenog faktora 30 neće vam osigurati ukupni zaštitni faktor 45, upozoravaju stručnjaci.

>> Baš kao i ostatak tijela, i usne su vrlo podložne opeklinama, tvrdi J. Graf. Štoviše, one su od svih dijelova lica najizloženije suncu. Zato je važno da sjajilo ima zaštitni faktor (barem) 20. No sjajilo nanesite tek nakon balzama za usne sa zaštitnim faktorom.

>> Određeni lijekovi i kontracepcijske pilule povećavaju osjetljivost kože na sunce pa postajete podložniji opeklinama. Isto djeluju i neke namirnice poput celera, limete i drugoga citrusnog voća. Stoga je koktele na plaži preporučljivo piti u hladu.

>> Kako biste izbjegli suvišni sjaj, lice najprije namažite kremom (nikako ne uljem) za sunčanje sa zaštitnim faktorom 30. Zatim nanesite mineralni puder s UV faktorom. Puder će matirati kožu i uspješno štititi od sunčevih zraka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa