Na Maksimirskom Minus Zwei ceneru 150 sudionika trčalo za oboljele od plućne hipertenzije | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Na Maksimirskom Minus Zwei ceneru 150 sudionika trčalo za oboljele od plućne hipertenzije

Na Maksimirskom Minus Zwei ceneru  150 sudionika trčalo  za oboljele od plućne hipertenzije

Ljubitelji trčanja, zdravog načina života i boravka u prirodi imali su priliku sudjelovati u glavnoj kros utrci od 8 km te, nešto manje zahtjevnoj, utrci građana na dva kilometra

VIDEO

Danas je u Maksimiru održano sedmo izdanje utrke „Maksimirski Minus Zwei cener“, na kojem se okupilo više od 150 sudionika svih uzrasta. Na ovogodišnjem izdanju utrke, sudionici su se ponovno imali prilike uvjeriti zašto je ovaj događaj poznat kao „najljepša utrka grada Zagreba“, ali i ponovno dati svoj doprinos i podizanju svijesti o plućnoj hipertenziji. Osim o ovoj rijetkoj bolesti, sudionici su mogli naučiti i o različitim važnostima zdravog i aktivnog života, a sve s ciljem promocije rekreativnog trčanja i uživanja u prirodi.

POGLEDAJTE VIDEO: Trčanje - u zdravom tijelu zdrav duh

Pokretanje videa...

01:29

Ljubitelji trčanja, zdravog načina života i boravka u prirodi imali su priliku sudjelovati u glavnoj kros utrci od 8 km te, nešto manje zahtjevnoj, utrci građana na 2 km. Uz to, ovogodišnji „Maksimirski Minus Zwei cener“ ponovno je uspješno organiziran u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i preporukama, zbog čega su građani mogli bezbrižno uživati u omiljenoj rekreaciji tijekom ovog sunčanog subotnjeg jutra. Kao i dosad, velik odaziv svih generacija ponovno je potvrdio kako je riječ o jednom od omiljenih obiteljskih događanja.

Utrku je organizirao Atletski klub Maksimir u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Veleučilištem Velika Gorica. Andrija Damjanović iz AK Maksimir izrazio je svoje zadovoljstvo cjelokupnom manifestacijom:

- Iznimno mi je zadovoljstvo što su naši sugrađani ponovno prepoznali čari najljepše utrke Grada Zagreba. Ova utrka prvenstveno promiče brigu o zdravlju te važnost rekreacije i kretanja, zbog čega nas uistinu veseli vidjeti volju i želju naših sugrađana svih generacija za sportom i rekreacijom. Uvidjeli smo nedostatak manje zahtjevnih utrka za građane koji su željni rekreativnog trčanja uz opušteniji tempo i upravo smo zato organizirali utrku građana na 2 km, kao i dječje utrke za naše najmlađe - kazao je Damjanović. 

Najljepšu utrku Grada Zagreba je svojim prisustvom podržao i dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj NZZJZ "Dr. Andrija Štampar".

Prije svega, želim iskazati pohvale i zahvalnost na tome što se ovom utrkom ponovno skreće pažnja na naše sugrađane koji boluju od plućne hipertenzije. Od ove rijetke i neizlječive bolesti u Hrvatskoj boluje oko 450 osoba. Postoje lijekovi koji oboljelima mogu poboljšati kvalitetu života, ali najveći značaj prvenstveno ima rano otkrivanje. Stoga na ovaj način zajedno zastupamo podizanje svijesti, rano otkrivanje i prevenciju te brigu o svom zdravlju kroz aktivan način života - ističe dr. Zvonimir Šostar uz naglasak na tome da djelatnici NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ svake godine ponosno daju svoj doprinos aktivnim sudjelovanjem u utrci „Maksimirski Minus Zwei cener“.

Pozdrave gradonačelnika Tomislava Tomaševića okupljenima je prenio Milan Čolić, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za sport i mlade. Pritom je zahvalio organizatorima utrke na sad već tradicionalnoj promidžbi rekreacije i aktivnog načina života te posebno istaknuo hvalevrijednu javnozdravstvenu pozadinu, koja je od velikog značaja za podizanje svijesti o plućnoj hipertenziji.

Šibenčanin: 'Imam nova pluća, opet mogu disati. Prije sam se nakon dva koraka borio za zrak'
Šibenčanin: 'Imam nova pluća, opet mogu disati. Prije sam se nakon dva koraka borio za zrak'

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Ovo je popis razloga zbog kojih moja supruga najčešće odbija seks - je li i kod vas isto?
DUUUUUGI POPIS

Ovo je popis razloga zbog kojih moja supruga najčešće odbija seks - je li i kod vas isto?

Jedan pomalo frustrirani muškarac odlučio je zabilježiti sve razloge zbog kojih je supruga odbila seks s njim, a izgleda da nije jedini s ovakvim problemima u spavaćoj sobi

4 najhrabrija znaka Zodijaka
MOĆNI SU

4 najhrabrija znaka Zodijaka

Radi se o specifičnim karakteristikama koje krase neke znakove, oni se izuzetno dobro snalaze u situacijama koje zahtijevaju brzo donošenje odluka
Ima 33 godine i djevica je: Bit ću s onim tko ispuni ovih 10 uvjeta
ZNA ŠTO ŽELI

Ima 33 godine i djevica je: Bit ću s onim tko ispuni ovih 10 uvjeta

Danyelle Noble kaže da je uvijek bila sretna sama i unatoč tome što želi vezu, nije spremna pristati na bilo koga, čak ni na vezu za jednu noć samo zbog seksa