Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Na Maksimirskom Minus Zwei ceneru 150 sudionika trčalo za oboljele od plućne hipertenzije

Na Maksimirskom Minus Zwei ceneru  150 sudionika trčalo  za oboljele od plućne hipertenzije

Ljubitelji trčanja, zdravog načina života i boravka u prirodi imali su priliku sudjelovati u glavnoj kros utrci od 8 km te, nešto manje zahtjevnoj, utrci građana na dva kilometra

VIDEO

Danas je u Maksimiru održano sedmo izdanje utrke „Maksimirski Minus Zwei cener“, na kojem se okupilo više od 150 sudionika svih uzrasta. Na ovogodišnjem izdanju utrke, sudionici su se ponovno imali prilike uvjeriti zašto je ovaj događaj poznat kao „najljepša utrka grada Zagreba“, ali i ponovno dati svoj doprinos i podizanju svijesti o plućnoj hipertenziji. Osim o ovoj rijetkoj bolesti, sudionici su mogli naučiti i o različitim važnostima zdravog i aktivnog života, a sve s ciljem promocije rekreativnog trčanja i uživanja u prirodi.

POGLEDAJTE VIDEO: Trčanje - u zdravom tijelu zdrav duh

Pokretanje videa...

01:29

Ljubitelji trčanja, zdravog načina života i boravka u prirodi imali su priliku sudjelovati u glavnoj kros utrci od 8 km te, nešto manje zahtjevnoj, utrci građana na 2 km. Uz to, ovogodišnji „Maksimirski Minus Zwei cener“ ponovno je uspješno organiziran u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i preporukama, zbog čega su građani mogli bezbrižno uživati u omiljenoj rekreaciji tijekom ovog sunčanog subotnjeg jutra. Kao i dosad, velik odaziv svih generacija ponovno je potvrdio kako je riječ o jednom od omiljenih obiteljskih događanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Utrku je organizirao Atletski klub Maksimir u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Veleučilištem Velika Gorica. Andrija Damjanović iz AK Maksimir izrazio je svoje zadovoljstvo cjelokupnom manifestacijom:

- Iznimno mi je zadovoljstvo što su naši sugrađani ponovno prepoznali čari najljepše utrke Grada Zagreba. Ova utrka prvenstveno promiče brigu o zdravlju te važnost rekreacije i kretanja, zbog čega nas uistinu veseli vidjeti volju i želju naših sugrađana svih generacija za sportom i rekreacijom. Uvidjeli smo nedostatak manje zahtjevnih utrka za građane koji su željni rekreativnog trčanja uz opušteniji tempo i upravo smo zato organizirali utrku građana na 2 km, kao i dječje utrke za naše najmlađe - kazao je Damjanović. 

Najljepšu utrku Grada Zagreba je svojim prisustvom podržao i dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj NZZJZ "Dr. Andrija Štampar".

Prije svega, želim iskazati pohvale i zahvalnost na tome što se ovom utrkom ponovno skreće pažnja na naše sugrađane koji boluju od plućne hipertenzije. Od ove rijetke i neizlječive bolesti u Hrvatskoj boluje oko 450 osoba. Postoje lijekovi koji oboljelima mogu poboljšati kvalitetu života, ali najveći značaj prvenstveno ima rano otkrivanje. Stoga na ovaj način zajedno zastupamo podizanje svijesti, rano otkrivanje i prevenciju te brigu o svom zdravlju kroz aktivan način života - ističe dr. Zvonimir Šostar uz naglasak na tome da djelatnici NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ svake godine ponosno daju svoj doprinos aktivnim sudjelovanjem u utrci „Maksimirski Minus Zwei cener“.

Pozdrave gradonačelnika Tomislava Tomaševića okupljenima je prenio Milan Čolić, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za sport i mlade. Pritom je zahvalio organizatorima utrke na sad već tradicionalnoj promidžbi rekreacije i aktivnog načina života te posebno istaknuo hvalevrijednu javnozdravstvenu pozadinu, koja je od velikog značaja za podizanje svijesti o plućnoj hipertenziji.

Šibenčanin: 'Imam nova pluća, opet mogu disati. Prije sam se nakon dva koraka borio za zrak'
Šibenčanin: 'Imam nova pluća, opet mogu disati. Prije sam se nakon dva koraka borio za zrak'

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno