Lifestyle

Komentari 0

Na Molatu Ribafisha dočekala djeca s transparentom: Skupa su zaplivali i slušali o ekologiji

Na Molatu Ribafisha dočekala djeca s transparentom: Skupa su zaplivali i slušali o ekologiji

Domagoj Jakopović je ove godine prvi put doplivao i do otoka Molata, a djeca su ga dočekala u Zapuntelu, izradili su mu transparent dobrodošlice, plivali su zajedno s njime u slušali njegove nadahnute priče

RokOtok, jedinstveni projekt koji je Domagoj Jakopović znan kao Ribafish pokrenuo u spomen na tragično preminulog sina Roka, i ovog ljeta živi na hrvatskim otocima, ali i u srcima djece koja imaju priliku svjedočiti Ribafishevu pothvatu, slušati njegove nadahnjujuće priče, razgovarati i igrati se s njime.

POGLEDAJTE VIDEO: Projekt RokOtok 

Vođen neispunjenom željom da sa svojim sinom obiđe sve hrvatske nastanjene otoke, on nastavlja avanturu plivajući morem od otoka do otoka, pa na svakom od njih razgovara s djecom, igra se, daruje ih... Doplivao je ove godine prvi put i do otoka Molata, djeca su ga radosno dočekala u idiličnome Zapuntelu, izradili mu transparent dobrodošlice, plivali zajedno s njime, bili su silno i neobično posvećeni u razgovorima o ljubavi prema moru, ekologiji.

Pravi je pothvat bio kad su, potaknuti predavanjem, dječaci iz mora izronili staru automobilsku gumu koja je na dnu živjela desetak godina! Dolazak Ribafisha na Molat bio je dijelom spomenutog projekta 'RokOtok' koji se nastavio prema Istu, ali i projekta Vivat Zapuntel! u organizaciji udruge Žaruljica, koji pomaže Turistička zajednica grada Zadra. 

- Ajme, pa ova je guma ispod rive otkad sam se rodila! - rekla je preslatka djevojčica na Molatu koja je s prijateljima došla dočekati Ribafisha. 

Ribafisheva misija ljubavi, prijateljstva i ekologije nastavila se prema sjeveru, nakon zadarskog arhipelaga kreće put Raba, Cresa, Lošinja... Plivački pohod završava 26. srpnja kad će doplivati s otoka Košljuna do Punta na Krku. Iako će to biti kraj projekta 'RokOtok', Ribafish kaže da ne misli odustati od sličnih plemenitih ideja koje ispunjavaju mala i velika srca.