Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Na olovke i sjajila za usne ne isplati se trošiti mnogo novca

Na olovke i sjajila za usne ne isplati se trošiti mnogo novca
1

Od skuplje kozmetike isplati se kupovati sjenila jer ona sadrže veću koncentraciju pigmenata i sitnije čestice bojila, pa im je boja snažnija i bolje pokrivaju

VIDEO

Hidratantna krema upija se u kožu i služi kao podloga za svu kozmetiku koju nanosite. Dobra hidratantna krema također ima dodatne korisne sastojke poput različitih spojeva za usporavanje starenja, antioksidansa i eteričnih ulja. Stoga se na nju isplati potrošiti nešto više novca, osobito ako se borite protiv bora ili imate problematičnu kožu. No istodobno možete štedjeti na sredstvima za skidanje šminke - oni jeftiniji također će biti učinkoviti. Novac se ne isplati trošiti ni za tonik za lice jer to nije toliko bitan kozmetički proizvod, a između jeftinijih i skupljih nema velike razlike. Među jeftinim ruževima za usne također se mogu pronaći oni kvalitetni, no na nijansu koju nosite svaki dan isplati se potrošiti nešto više jer takvi ruževi mogu sadržavati vitamine i druge korisne tvari koje njeguju usne. Možete štedjeti na ruževima jarkih boja koje ćete staviti samo nekoliko puta te na sjajilima za usne jer kod njih intenzitet boje nije toliko bitan.

Olovke za usne i oči također ne moraju biti skupe - samo provjerite jesu li dovoljno mekane kako biste ih mogli ravnomjerno nanijeti. No kod sjenila za oči ipak vrijedi pravilo “što skuplje, to bolje”. Kvalitetna sjenila sadrže veću koncentraciju pigmenata i sitnije čestice bojila zbog čega imaju intenzivniju boju i bolje te ravnomjernije pokrivaju kapke. Kod podloga i pudera cijena je pokazatelj njihove kvalitete.

>>> Cijena sapuna i gelova za tuširanje u pravilu nije presudna za kvalitetu. Birajte one koji odgovaraju vašem tipu kože i čiji vam se miris sviđa. No imate li problema s kožom, poslušajte preporuku dermatologa. Ako odlučite kupiti zaista jeftini gel za tuširanje, najprije provjerite popis sastojaka kako biste izbjegli štetni formaldehid.

>>> Nema razloga da potrošite čitavo bogatstvo na lakove za nokte jer se i među vrlo jeftinim robnim markama mogu pronaći lijepe i postojane boje. Ne lakirate li nokte često, kupujte manje bočice jer se lakovi nakon otvaranja počinju sušiti, pa ih je teško nanijeti na nokte.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

>>> Nekvalitetni šamponi mogu izazvati prhut i pucanje vrhova, tako da se na njima ne isplati štedjeti. Pronađite šampon koji odgovara vašem tipu kose, a perete li često kosu, birajte blage, prirodne ili šampone za bebe. Velika pakiranja šampona često su razrijeđena, tako da nisu uvijek jeftinija.

>>> Što je rumenilo jeftinije, to je veća vjerojatnost da su njegovi pigmenti razrijeđeni drugim sastojcima u prahu, primjerice, talkom. Jeftina rumenila stoga mogu ostavljati crte i vrlo rijetko pružaju svilenkasti osjećaj.

>>> Većina maskara sadrži iste sastojke, samo se pakiranje razlikuje. Stoga ne trebate na njih trošiti puno novca, pogotovo zato što je maskaru dobro zamijeniti svakih nekoliko mjeseci da se u njoj ne bi namnožile bakterije. Ipak, izbjegavajte najjeftinije maskare nepoznatih marki jer često stvaraju grudice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam