Lifestyle

Komentari 46

Na ova mjesta na tijelu nikada ne biste trebali nanositi parfem

Na ova mjesta na tijelu nikada ne biste trebali nanositi parfem

Kosa prirodno upija mirise, pa se čini kao dobra ideja štrcnuti malo parfema po uvojcima, ali - nemojte. Alkohol će isušiti kosu. Bolje nanesite parfem na četku za kosu, a zatim ju lagano očetkajte

Postoji pet mjesta na tijelu na koja baš nikad ne bismo trebali nanositi miris:

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti starosnih mrlja?

Oči

Iako se čini očitim, valja istaknuti kako parfem ne treba nanositi blizu oka. Mirisi s alkoholnom bazom sadrže i do 95 posto etilnog alkohola koji može prouzročiti iritaciju i osjećaj pečenja na osjetljivim mjestima poput očiju, piše Rd.

Kosa

Kosa prirodno upija mirise, pa iako se čini kao dobra ideja štrcnuti malo parfema po uvojcima - nemojte. Alkohol će isušiti kosu. Ako već želite da i vaša frizura ima svoj miris, nanesite parfem na četku za kosu, savjetuje Cosmopolitan, a zatim lagano očetkajte kosu. Na taj je način nećete oštetiti.

Ruke

Nanošenje malo parfema na zglob ruke uobičajeni je način parfumiranja, no nikako ne treba u njega utrljati cijelu šaku. Alkohol će isušiti kožu te prouzročiti njezino pucanje, pa čak i krvarenje. Dodatno, ako nakon toga protrljate oči, stvorit ćete još iritacije.

Pazuh

Znojnice u pazušnoj regiji mogle bi reagirati u dodiru s parfemom pa ćete osjećati svrbež i pečenje.

Genitalije

Ako nanosite parfem na intimno područje, također možete isušiti kožu, a kod žena mirisi mogu iritirati vaginu zbog čega će ona postati podložnija različitim upalnim procesima. Rezultat može biti svrbež i bol, navodi Insider Health.

Gdje nanositi parfem?

Najbolja mjesta za nanošenje mirisa su točke na kojima osjećate puls na tijelu. To uključuje zglobove ruku, vrat i stražnju stranu koljena. To su ujedno područja koja će emitirati najviše topline, a omiljeni miris neće nadražiti kožu.

Najčitaniji članci