Obavijesti

Lifestyle

Komentari 50

Na sprovodu sam shvatila da je kraj, da je moj brak samo iluzija

Na sprovodu sam shvatila da je kraj, da je moj brak samo iluzija
2

Odjednom je znala da nikada neće biti partneri kakvi su svakom od njih dvoje potrebni. Bio je to užasan trenutak jasnoće. Bio je to kraj iluzija. Prošle su još dvije godine udaljavanja dok se konačno nisu rastali

VIDEO

Jedna žena podijelila je taj duboko osobni, transformativni trenutak, trenutak kada je shvatila da je njezin brak gotov.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Udala se za 25 godina starijeg 01:13

Kada stvarno znate da je gotovo?

To se dogodilo prije 14 godina, ali još uvijek osjeća drvenu poleđinu crkvene klupe, nemirnu energiju supruga s njezine lijeve strane i memorijalni program na krilu, mokar od njezinih suza.

- Jedva sam poznavala čovjeka kojeg smo se ispraćali. Bio je izdavački kolega i prijatelj mog svekra. Nazočila sam dijelom iz dužnosti, ali i iz općeg osjećaja zahvalnosti - priča Elise Pettus, osnivačica online zajednice za podršku, savjete i resurse ženama vezano za gotovo sve teme o razvodu

Bračna savjetnica otkrila: 'Ovo je najčešća pritužba žena koje nisu sretne u svojim brakovima'
Bračna savjetnica otkrila: 'Ovo je najčešća pritužba žena koje nisu sretne u svojim brakovima'

Godinu dana prije, njezin najstariji sin obolio je od rijetke bolesti opasne po život.

- Zbog brige o njemu muž i ja morali smo ostaviti gotovo sve kako bismo bili uz njega tri mučna mjeseca. Zahvaljujući izvrsnoj medicinskoj podršci, oporavio se i vratio se normalnom životu desetogodišnjaka - kaže Elise.

Nakon zvukova Bacha i dobrodošlice, prvi hvalospjev stupio je na govornicu. Privukao je pozornost nazočnih rekavši da je njegov 85-godišnji prijatelj prije svega 'spektakularan i elegantan ljubavnik'.

Dreamstime

Nelagodan smijeh prolomio se iz gomile svih uzrasta.

- Volio je glazbu, svoju obitelj, književnost, prijatelje, ovu zajednicu, svoje unuke i naravno, volio je svoju ženu Joannu - nastavio je.

Zatim se javila kći pokojnika i objasnila da nema razgovora o njenom ocu bez spominjanja njegovog nevjerojatnog braka.

- Moj otac je pronašao nekoga tko ga je cijenio i koga je on tako žarko cijenio, da nas je to sve oduševilo, - dodao je i njegov sin.

Par ima stroga pravila u braku: 'Niti jedno od nas ne smije biti nasamo sa suprotnim spolom'
Par ima stroga pravila u braku: 'Niti jedno od nas ne smije biti nasamo sa suprotnim spolom'

Tijekom 37 zajedničkih godina, on i njegova supruga postali su 'sila prirode koja je mnoge u ovoj sobi nosila kroz tamu'.

Zapravo, ova je obitelj doživjela nevjerojatnu patnju i gubitak, uključujući mentalnu bolest, samoubojstvo i smrt ne jednog nego dvoje djece tinejdžerske dobi u prometnim nesrećama. Ali kao odgovor na svaki bolni događaj, Mark i Joanna 'okrenuli su se jedno prema drugome', rekao je njihov sin.

Još je ljudi stupilo na podij - još jedan sin, kći, nećaci, nećaci, prijatelji - svi su opisivali način na koji su ih Mark i Joanna spasili, uzdržavali, udomili i ohrabrili u najtežim trenucima u njihovim životima, prenosi Oprahdaily.

- Čuvši o partnerstvu punom ljubavi ovog mrtvog čovjeka, nešto se otvorilo u meni. Moj suprug i ja upravo smo nosili našeg sina kroz mračne, iscrpljujuće dane njegove bolesti. Ali nakon njegova oporavka, mi smo se udaljavali. Bila sam toliko u naletu radosti zbog našeg uspjeha. Moj muž je osjetio olakšanje, ali se bojao da ga je vrijeme provedeno u brizi za njega nepopravljivo unazadilo u njegovoj karijeri pisca i filmskog redatelja. Nisam mogla razumjeti njegovu nesposobnost da mi se pridruži u slavlju. Doživio je moje oduševljenje kao odbacivanje njegovog gubitka i smatrao je da nikad nisam cijenila njegovu karijeru - ističe Elise.

Ogorčeno su se svađali proteklih nekoliko mjeseci - i konačno je, kako kaže, shvatila zašto.

Željela je život u kojem je obitelj na prvom mjestu.

I dok je tog dana sjedila pored njega, odjednom je znala da nikada neće biti partneri kakvi su svakom od njih dvoje potrebni.

- Bio je to užasan trenutak jasnoće. Počela sam jecati tamo u crkvi. Ne zbog smrti ovog divnog čovjeka Marka. Ali bio je to kraj mojih iluzija. Nastupile su još dvije godine udaljavanje dok se suprug i ja konačno nismo rastali. Prošle su još tri godine prije nego što je naš razvod bio konačan - priča ona.

Ništa od toga nije bilo lako ni bezbolno. Na kraju se on preselio k ženi koja mu je postala partnerica kakvu je dugo priželjkivao.

- Ono što je uslijedilo za mene je solo istraživanje. Navršila sam 50, promijenila karijeru, stekla nova prijateljstva, i čak se upustila u nekoliko veza. Naposljetku sam pronašla partnera kakvog sam se usudila zamisliti tada u crkvenoj klupi. On je 'spektakularan i elegantan ljubavnik' o kojem je hvalospjev govorio, ali jedno od najistinitijih mjerila 'nas' je da se u bolnim trenucima mogu okrenuti prema njemu i osjećati da me drži. Nadalje, možemo pomoći zadržati obitelj i prijatelje u njihovim strašnim trenucima. Ove godine, on i ja ćemo ugostiti naš prvi Dan zahvalnosti, i za stolom provesti malo vremena izražavajući zahvalnost za sprovod koji je doveo do naših novih života - iskreno će Elise.

Muž na samrti pomogao svojoj ženi naći novu ljubav - zaljubila se i dobila njegov blagoslov
Muž na samrti pomogao svojoj ženi naći novu ljubav - zaljubila se i dobila njegov blagoslov
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom
Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci