Obavijesti

Lifestyle

Komentari 172

Na svijetu ima 8 tipova ženskih grudi - evo kako one izgledaju

Na svijetu ima 8 tipova ženskih grudi - evo kako one izgledaju
9

Obiteljska povijest i genetika igraju ulogu u vrsti grudi koje imate, ali postoje i drugi čimbenici koji utječu na njihov izgled, uključujući dob, gubitak ili dobivanje na težini te promjene u razinama hormona

VIDEO

Svi znaju da grudi mogu biti velike, male ili negdje između, ali one mogu biti i asimetrične, u obliku zvona ili suze. Svi položaji grudi i bradavica su potpuno normalni, zapravo, većina žena ima asimetrične grudi, prema američkoj ginekologinji, dr. Tiffanny Jones.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Goleme grudi VIDEO

Jones ukazuje na studiju iz 2018. iz Health Science Journala, koja je otkrila da je od 304 analizirane žene 91 posto imalo asimetrične grudi.

- Grudi su građene od masnog tkiva, žlijezda i vezivnog tkiva - objašnjava dr. Jones.

Iako obiteljska povijest i genetika igraju ulogu u određivanju vrste grudi koje imate, postoje i drugi čimbenici koji utječu na njihov izgled, uključujući dob, gubitak ili dobivanje na težini te promjene u razinama hormona, odnosno pubertet ili mjesečnica.

Žene s većim grudima najmanje varaju i vjernije su u vezama
Žene s većim grudima najmanje varaju i vjernije su u vezama

- Estrogen i progesteron uzrokuju promjenu veličine i gustoće dojke tijekom menstrualne faze - kaže dr. Jones, dodajući kako se estrogen i progesteron povećavaju tijekom menstruacije što može povećati grudi i promijeniti njihov oblik tijekom tog vremena.

Različite faze, kasnije u životu, poput trudnoće i menopauze, također utječu na oblik i gustoću grudi, zbog hormonalnih promjena.

- Potrebno je vrijeme da se grudi uravnoteže - kaže dr. Cindy Duke, specijalistica za plodnost i virologinja iz Las Vegasa.

Kod vrlo mlade osobe, prema Duke, kojoj se grudi razvijaju, one mogu biti puno manje s jedne strane, ali kada pubertet završi, to se može nadoknaditi.

 - Možda ćete čak primijetiti minimalne promjene u njihovom obliku iz mjeseca u mjesec - naglašava ona.

Postoje određeni trenuci u kojima se mogu činiti težima, čvršćima ili osjetljivijima, primjerice kad se sprema sljedeći menstrualni ciklus. Međutim, ako osjećate stalnu bol, dr. Duke savjetuje da se obratite svom liječniku i zakažete pregled.

Donosimo osam različitih oblika i veličina grudi te preporuke za stilove grudnjaka koji najbolje pristaju svakoj vrsti.

Većina korištenih pojmova za opisivanje oblika grudi su kolokvijalni izrazi, kaže dr. Duke. Nakon što ste identificirali svoj oblik, pronađite najbolje modele grudnjaka.

Asimetrične

Kao što dr. Jones i dr. Duke naglašavaju, asimetrija grudi je vrlo česta.

- Gotovo nitko nema potpuno simetrične grudi - kaže dr. Duke. Asimetrične grudi su one od kojih jedna ima drugačiju veličinu, oblik, volumen ili položaj od druge.

Ako želite ujednačiti svoje grudi, push-up grudnjaci s jastučićima koji se mogu skinuti vjerojatno bi najbolje odgovarali u ovom slučaju.

Dreamstime

Atletski

Ne morate se baviti sportom da biste imali atletske grudi.

- To ima više veze s veličinom i tonusom prsnih mišića koji se nalaze ispod grudi - kaže dr. Duke. Grudi mogu izgledati živahnije, ne zato što su veće ili podignutije, već zbog samih mišića.

Ove su grudi obično šire, izgledaju mišićavije i imaju manje tkiva. Bežični grudnjak mogao bi im pružiti udobnost i podršku.

'Istok Zapad'

Bradavice mogu biti usmjerene u suprotnim smjerovima, prema van, što je karakteristika kod mnogih žena.

- Zapravo je prilično uobičajeno da bradavice nisu nužno usmjerene prema naprijed - kaže dr. Duke., naglašavajući kako je većina bradavica usmjerena u stranu.

Imate 'problem' velikih grudi? Savjeti uz koje vam kupovanje odjeće više neće biti muka
Imate 'problem' velikih grudi? Savjeti uz koje vam kupovanje odjeće više neće biti muka

Također, napominje Duke, većina razvoja bradavica i grudi počinje prije prve menstruacije.

- Prvo što se dogodi je da imate sićušne 'pupoljke' na grudima. A onda, bradavice postaju malo veće, potom tamnije te se u tom trenutku mogu također početi malo isticati - objašnjava dr. Duke. Ako želite skupiti grudi na prednjem dijelu, push-up grudnjaci bi mogli pomoći.

Viseće

Viseće grudi obično su opuštene prema dolje i imaju opušteno tkivo. Genetika i sadržaj masnoće u njima doprinose ovakvom obliku, prema dr. Duke.

- To je samo način na koji koža i vezivno tkivo funkcioniraju - kaže ona. Za stil grudnjaka koji može malo podići ovaj tip tu su t-shirt ili push-up modeli.

Zvono

Grudi u obliku zvona tanje su na vrhu, a punije na dnu, odnosno izgledaju poput zvona. Udoban, podignuti t-shirt grudnjak najbolje bi odgovarao ovoj formi.

Vitke

Imati vitak oblik ne znači nužno da imate malene grudi. To samo znači da su grudi tanje, da ne zauzimaju cijela prsa. Grudnjaci s dubljim udubljenjem mogu pomoći pri skupljanju grudi prema sredini.

Okrugle

Ovdje je riječ o potpuno okruglom obliku grudi koje su jednake na vrhu i na dnu, ali ova vrsta također je često asimetrična, naglašava dr. Duke.

- Istina je da svatko ima neki stupanj asimetrije - kaže ona, objašnjavajući kako možda nisu savršeno okrugle ili je jedna primjerice malo viša od druge. Različitih stilovi grudnjaka odgovaraju ovom obliku.

Suza

Slično prethodnima, oblik suze je okrugao, ali su grudi malo tanje pri vrhu. Mnogi stilovi grudnjaka pristaju i ovom obliku grudi, prenosi MSN.

Bizaran fetiš: 'Muškarci maštaju da umiru dok ih gnječim svojim poprsjem, neki žele da ih dojim'
Bizaran fetiš: 'Muškarci maštaju da umiru dok ih gnječim svojim poprsjem, neki žele da ih dojim'

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku