Lifestyle

Komentari 0

Na visokim temperaturama koži su potrebne maske pune vlage

Na visokim temperaturama koži su potrebne  maske pune vlage

Pri kraju dana koža voli odmor i relaksaciju, a u samo desetak minuta sve to pruža joj maska koja sadrži ključne sastojke. Ovime koža smanjuje isušenost, dobiva svježi i blistav izgled

Maske za lice brz su i jednostavan način rješavanja problema s kožom, osobito suhom i dehidriranom ljetnom kožom. Visoke temperature, vlaga i oštećenja od sunca mogu utjecati na lipidnu barijeru kože, što dovodi do površinskog gubitka vode u koži.

Thinkstock

Iako je održavanje hidratacije iznutra jedan od najboljih načina da osigurate da koža ostane zdrava, hidratantna maska ​​za lice također  može pružiti dodatnu vlažnost.

POGLEDAJTE VIDEO: Dnevne i noćne kreme

Dehidrirana koža izgleda isušeno i mat, što je ljeti često, naročito ako nismo obraćali pažnju na promjene i svakodnevni utjecaj UV zračenja.

Među najpopularnijim maskama su one koje djeluju poput plahtice. Mogu sadržavati visoki nivo hidratizirajućih sastojaka, kao što je hijaluronska, ali tu su nerijetko i druge izuzetne molekule - retinol, kolagen i slično.

Kremaste maske također su praktične, dolaze u velikim i malim tubama ili teglicama.

Ovo je ritual koji je odmah vidljiv, jer koža očito reagira na visoki nivo vlage, postaje mekša i sjajna. Bore su manje, sitne nepravilnosti manje vidljive, kao i crvenilo.

Nerijetko su formule obogaćene sastojcima kao što su aloe vera, krastavci, vitaminski serum ili voda kokosa, koji su dodatni bonus za ovaj super jednostavan ritual, koji možete napraviti u samo desetak minuta.

Maske za lice trik su koji slavne dame primjenjuju prije izlaska na crveni tepih, koriste ih isti dan, kako bi koža što duže ostala nahranjena i blistava.