Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
40 komentara

Način na koji pišete slovo 'X' otkriva puno o vašoj osobnosti

Korisnica Twittera pitala je ljude kako pišu slovo X, a onda je u kratkom kvizu otkrila da postoji čak osam različitih načina. Izradila je grafiku koju je pogledalo više od 71.000 ljudi

Fotolia
Foto: Fotolia
40 komentara

Svoj komentar ostavilo je više od 18.000 ljudi. Za portal Prevention.com analitičarka rukopisa Kathi McKnight objasnila je što način pisanja tog slova govori o osobnosti.

OGLEDALO DUŠE Kakvu boju očiju imate i što to otkriva o vašim sklonostima?

McKnight je inače analizirala rukopise brojnih poznatih i slavnih, od Oprah do Baracka Obame. Većina ljudi kazala je kako X pišu prema broju 7 u grafici, najprije povuku kosu crtu s lijeve na desnu stranu, a zatim povlače preko toga drugu kosu crtu. Analitičarka ističe kako je to ujedno i ispravan način pisanja tog slova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Country Living (@countrylivingmag)

- To je balansirani način pomicanja olovke. Promislite: pišemo s lijeva na desno, od lijeve do desne margine. Započinjemo s pisanjem na lijevoj strani i nastavljamo na desno. Kod printanja, započinjemo na vrhu i nastavljamo prema dnu stranice - objašnjava ona. Sve drugo promatralo bi se kao regresivni ispad, a to, nastavlja analitičarka rukopisa, pokazuje buntovništvo, negativan odnos prema sebi i stalan život u prošlosti.

GOVOR TIJELA Žene stavljaju grudnjak na 4 načina, svaki otkriva osobnost

Kako je u grafici ipak riječ o fontovima koje koristi računalo, teško je govoriti o pritisku na papir, veličini slova, nagibu i drugim faktorima koji mogu govoriti o osobnosti pojedinca. No ista pravila vrijede, ističe McKnight, čak i ako samo govorite o tome kako biste ispisali slovo bez da ga zapravo napišete. Pa evo što je zaključila, s obzirom na grafiku koju je analizirala:

#1

Foto: Instagram

Ako X pišete počevši od donjeg desnog ugla, to govori da želite napredovati, ali ste zapeli u prošlosti.

#2

Foto: Instagram

Ako počinjete iz donjeg lijevog ugla, a zatim iz desnog, vi ste otpadnik koji se silno želi katapultirati iz svoje prošlosti, no teško vam je krenuti naprijed.

#3

Foto: Instagram

Počevši pisanjem iz gornjeg desnog ugla pokazujete da ste buntovnik bez razloga.

#4

Foto: Instagram
Zato što vam je samo druga crta koju pišete onako kako bi trebalo, iz gornjeg desnog u donji desni ugao, to govori da se pokušavate fokusirati na budućnost, no dio vas još mami da se vratite u prošlost, kao da vozite čitavo vrijeme gledajući u retrovizor.  

#5

Foto: Instagram
Ispravan je samo prvi dio pisanja koji započinjete od gornjeg desnog prema donjem desnom uglu, ali drugi dio kad iz donjeg lijevog krećete prema gornjem desnom uglu otkriva da ste čovjek koji se ne slaže s postojećim pravilima. Dobro je živjeti po svom, zar ne?

#6

Foto: Instagram
Budući da započinjete iz donjeg lijevog ugla, vi pratite trendove i dobro se snalazite u tome.

#7

Foto: Instagram
U školi ste vrlo vjerojatno učili pisati baš na ovaj način. To indicira da ne želite izbjegavati normu i volite red i mir.

#8

Foto: Instagram
Ako započinjete u gornjem desnom uglu, više volite razmišljati izvan okvira.

VRLO SU RAZLIČITE Evo što rukopis Meghan i Kate otkriva o njihovim osobnostima

NIKAD NISU ZADOVOLJNI: Nitko ne želi biti u vezi s ovim horoskopskim znakom

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message