Lifestyle

Komentari 1

Nahranite kosu prirodno: Tri odlične maske iz kućne radinosti

Nahranite kosu prirodno: Tri odlične maske iz kućne radinosti

Kokosovo ulje sprječava gubitak proteina u kosi, bademovo ulje hrani kosu i umiruje skalp, a ulje jojobe ga stimulira. Betonitna glina pomaže u uklanjanju toksina iz kose

1. Hidratantna maska za kosu

Sastojci:

POGLEDAJTE VIDEO o ženi koja je prestala bojati kosu i izgleda bolje nego prije:

Priprema i način primjene:

Pomiješajte jogurt, ulje i med, zatim dodajte ulje lavande. Ponovo sve promiješajte. Namočite kosu i obrišite ručnikom da ostane vlažna. Stavite masku i držite ju 20 minuta. Jogurt će dodati proteine vašoj kosi, maslinovo ulje ju ojačava, zbog meda će biti sjajnija i mekša, a ulje lavande pomaže u borbi protiv peruti, piše Goodful.

2. Maska za neobojenu kosu

Sastojci:

Fotolia

Priprema i način primjene:

Pomiješajte sve sastojke osim gline. Ako se bademovo ulje zgusnulo, miješajte dok se ne spoji s ostalim sastojcima. Kad se sastojci spoje dodajte glinu, pomiješajte sastojke i pričekajte dok se smjesa ne slegne. Ispast će dosta gusta maska. masku stavite na kosu i držite između 20 i 30 minuta. Betonitna glina pomaže u uklanjanju toksina iz kose, kokosovo ulje sprječava gubitak proteina u kosi, bademovo ulje hrani kosu i umiruje skalp, a ulje jojobe ga stimulira. 

3. Maska za masnu kosu

Sastojci:

Priprema i način primjene:

Jagode stavite u mikser i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Procijedite je kroz gazu u posudu. Dodajte sok od limuna i sve zajedno umiješajte. Stavite na suhu kosu, dobro umasirajte i ostavite masku da stoji 15 do 20 minuta. Pomoću soli ćete odstraniti peru, sok jagode će dati kosi dodatnu čvrstoću i sjaj, a limun će povratili pH kose. 

Najčitaniji članci