Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Najatraktivnija odredišta 2011. za pravu uživanciju i odmor

Najatraktivnija odredišta 2011. za pravu uživanciju i odmor
4

Hedoniste će oduševiti Porto, dom slatkoga desertnog vina i raskošne arhitekture, a grčki otok Meganissi, prepun tajanstvenih špilja, novootkriveni je raj za romantičare

VIDEO

Za ugađanje osjetilima i hedonističko prepuštanje luksuzu u novoj turističkoj sezoni najbolje je, barem u mislima, zaploviti u Porto, savjetuju znalci. Šarmantni portugalski grad, dom istoimenoga slatkoga desertnog vina, raskošne arhitekture i čarobnih mostova, prema ocjeni britanskoga Guardiana, jedno je od najpoželjnijih turističkih odredišta u 2011. godini. Uz čarobni “grad svjetla” - Pariz, te uvijek trendi New York, na popisu najprestižnijih mjesta našao se i dosad manje poznat grčki otok Meganissi, čiji su skriveni zaljevi, tajanstvene špilje i divlja priroda prepoznati kao raj za nepopravljive romantičare.  

Kraljevski odmor i tretmani ljepote na bazi 

Odabir Porta kao jednog od najpoželjnijih svjetskih odredišta pridonijelo je otvaranje “hedonističkog raja” - hotela Yeatmana. Iz svake od 82 raskošne sobe pruža se dramatičan pogled na rijeku Douro, a gosti mogu uživati u luksuznim tretmanima ljepote na bazi vina.

U Kambodži se lako zaboravlja na stvarnost

Malobrojni sretnici koji će zimu dočekati u divljini Kambodže - također uvrštene među najtrendi odredišta, uživat će u vlastitome otoku.

Song Saa privatni otok, koji vrata otvara krajem 2011. godine, zapravo je smješten na dva, mostom spojena otočića, a krasit će ga 25 luksuzno uređenih vila na vodi. Za aktivniji, no podjednako ekskluzivan odmor potrebno se uputiti u obližnji Laos, koji zadnjih godina uspješno čuva titulu najpoželjnijeg odredišta na svijetu. Ondje se u divljoj okolici grada Luang Prabanga tijekom veljače otvara egzotični istraživački kamp Shangri Lao, koji je ime dobio po mitskome budističkom “raju”, utopijskoj zemlji Shangri-La. Osim noćenja u divljini, kamp nudi ekspedicije koje uključuju jahanje na slonovima i konjima, splavarenje rijekom Nam Khan, ali i opuštanje u jacuzziju pod zvjezdanim nebom. Za mrzitelje egzotike globtroteri Guardiana izdvojili su mjesta na kojima se može ‘uroniti’ u čaroliju Aurore Borealis ili Polarne svjetlosti.

Važno je znati, napominju, da magična svjetlost upravo ulazi u jedanaestogodišnje razdoblje najaktivnijeg djelovanja, pa je odmor u 2011. preporučljivo provesti na mjestima njezina učestalog pojavljivanja – na Icelandu, u švedskoj Kiruni ili u kanadskome Yellowknifeu.

Slana pustinja jedno je od 25 svjetskih čuda

Salar de Uyuni jedno je od najneobičnijih trendi odredišta u 2011. Bolivijska pustinja od soli proteže se na 11 četvornih kilometara, a svrstana je među 25 svjetskih čuda. Od nedavo je ondje i luksuzni kamp iz kojega posjetitelji mogu promatrati zalaske sunca nad nepreglednom bjelinom pustinje.

Večeri uz jazz, tango i posjete galerijama

Neponovljivi Buenos Aires i dalje je visoko na ljestvici poželjnih odredišta. Uz čaroliju strastvenoga uličnog tanga, galerije i jazz klubove, ondje se ne smiju propustiti skriveni lokalni restorani, savjetuju putnici. Mnogi od njih smješteni su u kućama stanovnika, a često sadrže i tango studio.

Uz jezero Tahoe odmaraju zaljubljenici u adrenalin

Iako je područje oko planinskoga jezera Tahoe na granici između Kalifornije i Nevade najpoznatije po skijalištima, ljeti se ono pretvara u raj za ljubitelje sportova poput vožnje kajakom, bicikliranja i planinarenja. Divlja priroda i kristalno čista jezerska voda idealan su mamac aktivnoga turizma.

Veličanstvena Petra i najslaninje jezero

At-Tariq as-Sultani ili Sultanova cesta put je koji vodi u Petru - grad uklesan u stijene. Nedaleko je Mrtvo more – najniže smješteno jezero na svijetu, koje se svake godine spušta za oko pola metra. Zato je Jordan još jedno odredište koje će ove godine privući najviše pozornosti, piše Guardian.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Muzej Iluzija: Naših muzeja ima od Kine do Amerike, uskoro 50
SVJETSKO, A NAŠE

Muzej Iluzija: Naših muzeja ima od Kine do Amerike, uskoro 50

Do ljeta ćemo imati 50 muzeja i najveći lanac muzeja smo u svijetu, kaže tim iz Metamorfoze na čelu s Rokom Živkovićem i Teom Širolom. Ljudi vole edukativnu zabavu i iznenađenja